Jak pudełko zapałek...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jak pudełko zapałek...

Post »

Dobry wieczór czwartkowo
Dziś wystawiłam już na okno pierwsze siewki: pokazały się żeniszki od Beci :wit , sałata liściowa i lobelia :heja
Aż przyjemnie,że wiosenka puka już do drzwi. A za kilka tygodni będę się użerać z moim M o kawałeczek miejsca na parapecie i wściekać się na samą siebie, po co tyle tego wszystkiego nasiałam ;:224
Agatko a popatrz, jak się na te kły czeka ;:333
Beciu :wit Twoje żeniszki wystawiły noski z ziemi
Bogusiu rzeczywiście sadziłam parę lat temu dalie do doniczek, celem podpędzenia, pod koniec marca, rosły sobie potem dość okazale praktycznie do majowego długiego weekendu i po zahartowaniu część szła do ziemi, a część rosła sobie dalej w doniczkach.I tak naprawdę tylko kłopot z tym miałam, bo niestety domu z gumy nie mamy, problem był z poustawianiem tego by się nie wyciągały do światła, a kwiaty może ze dwa tygodnie szybciej były. Więc uznałam, że zabawa nie warta zachodu była i już w ubiegłym roku sadziłam bezpośrednio do ziemi (także tej w doniczkach) pod koniec kwietnia. I dalie, także te w doniczkach zakwitły mi od połowy lipca ;:108 W doniczkach mam głownie malutkie, bo sobie je to tu, to tam ustawiam ;:173
Iwonko i to jak ;:108 A ja u Ciebie mam do nadgonienia 40 stron ;:oj
Jutro jedziemy na ogród, aż mnie łapki swędzą, by je w ziemi ubrudzić ;:226
Miłego wieczoru
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooo, Agnieszko pozdrów swój ogródek ode mnie,

no i niech mi kto wytłumaczy co tym facetom te roślininy na parapetach przeszkadzają???

przecież dzięki temu jest w domu mniej suche powietrze, i widać że coś się do życia budzi

a im to przeszkadza, mimo że cały rok nie pamiętają o istnieniu parapetów w ogóle :;230
Pozdrawiam, Agata.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No moje szczęście wyczytało w książeczce, że w sypialni ;:19 nie powinno być za dużo roślin ;:145 Na szczęście przypomniałam sobie, że u nas sypialnia w dzień za salon służy :;230
A nie będę po nocach latać z doniczkami, przed rozesłaniem tapczanu, nieprawdaż ;:14
A wszystkie kwiatki, to wg eMa badyle, chabadzie, albo nacocitegotyleoknaniemożnaotworzyć :evil:
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Popatrz a mój okna nie otwiera, żeby miał z dymu papierosowego zdechnąć to mu rzadko przeszkadza :;230 :;230

prędzej kwiaty same pomocy wołają w stronę szyby ;:306 no ale na parapetach też mu nie pasuje, a szczególnie na

wiosnę, że za dużo sadzonek, a przecież jeszcze zwykłych pomidorków nie posiałam ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ani nie mów, u mnie sześć parapetów, pół na pół płd i płn, a już ciasno jak diabli, a ja nawet nie w połowie zasiewów ;:145
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No więc ja też no może w połowie, a dopiero luty ;:224
Pozdrawiam, Agata.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A gdzie pomidory, papryka, reszta kwiatów............. ;:oj Dopiero w połowie marca miałam siać resztę ;:224
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Paprykę na razie posiałam cayenkę, bo podobno wolno wschodzi, a ona mi fik i po czterech dniach wyszła :;230

Jutro sieję normalną, a co mi tam, a do pomidorów to już mi się trzęsą ręce :;230
Pozdrawiam, Agata.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My mamy cieplutko w domu i boję się, że się ileś roślin powyciąga do słońca. Więc spokojnie czekam, z papryką do 15go a z pomidorami do 19go marca. Resztę pewnie pomiędzy i później. Ale ziemię mam i doniczki też :) wiec tylko łapki związać, żeby nie swędziły
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Taa, ale jak to zrobić żeby nie swędziały :;230 :;230

Tak się namyśliłam i idę teraz wysieję paprykę, cholercia miałam kupić Rokitę, ale nigdzie w tej mojej wsi i okolicach niema

muszę w internecie zamówić, ale czy zdąży dojść do połowy marca, poczta ostatnio znowu sobie z ludzi żarty robi. :roll:
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

To Ty kochana zrób zdjęcie tych brudnych lapek. Ja chora, w domu siedzę, to chociaż chętnie popatrzę. :wit
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Agapa pisze:No moje szczęście wyczytało w książeczce, że w sypialni ;:19 nie powinno być za dużo roślin ;:145 Na szczęście przypomniałam sobie, że u nas sypialnia w dzień za salon służy :;230
A nie będę po nocach latać z doniczkami, przed rozesłaniem tapczanu, nieprawdaż ;:14
A wszystkie kwiatki, to wg eMa badyle, chabadzie, albo nacocitegotyleoknaniemożnaotworzyć :evil:
Jak bym słyszała swojego M ;:306 ;:306
Witam pierwszego marca :wit jak to pięknie brzmi :tan
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A wiecie, że ja w sypialni faktycznie nie mam nawet jednego kwiatka. Ale inne są powody a nie niechęć. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Agapa pisze:No moje szczęście wyczytało w książeczce, że w sypialni ;:19 nie powinno być za dużo roślin ;:145 Na szczęście przypomniałam sobie, że u nas sypialnia w dzień za salon służy :;230
:;230 :;230 Dobre skądś to znam :D :;230
Dziś też jeszcze posieję trochę w doniczki na razie mam jeszcze gdzie postawic bo chwilowo przerwa w remoncie. :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Wiesz nie mój to orzech ale trochę mi go szkoda bo taki fajny rozłożysty był ale widać potrzeba chwili.Działeczka bardzo sympatyczna i już ją sobie wyobrażam w pełni lata.
Mamusi i Tomkowi dużo zdrówka życzę i Wszystkich Was pozdrawiam ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”