Mój ogród na fotografii - cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii - cz.III

Post »

iwona0042 pisze:O matko, gdzie ten Jurek mieszka ;:oj
Ja mieszkam prawie na tej samej szerokości geograficznej co Szczecin :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ELu/ ElleBelle/...przepraszam , odpisuję dzisiaj na poprzedni post...
Kochana ...kawka też dla Ciebie była....wiem,że nie lubisz ciasta...więc zaproponowałabym Ci coś "mięsistego" :;230
Misiu/lora/...przegapiłam wczoraj i Twój i Iwonki/0042/post.
Dziewczyny ...ale wiecie,że ja o Was nie zapomnę...nigdy...i o wszystkich pozostałych moich fantastycznych gościach. To za Waszą kochani sprawą, moje pół roku na emeryturze przebiegło tak "bezboleśnie". Jestem Wam niezmiernie wdzięczna za to,że nie zostawiliście mi czasu na rozmyślanie o zakończonej "służbie" zawodowej. ;:180 ;:196
Marysiu!/ maska/...no to wcale Ci kochana nie zazdroszczę "zasiedzenia" zimy....Ja biegałam dzisiaj z aparatem za ptakami w ogrodzie....jest ich bardzo dużo...ale nasza Imka okazała się sprytniejsza i je przepędzała zanim ja "pstryknęłam" ;:222 ;:196
Mój eM miał niesamowita radochę....Życzę szybkiej wizyty wiosny ;:196
Ewo!/Rozalko/witam z tego cieplejszego regionu ....Dzisiaj u mnie zapowiada się przyjemny dzień...Nie ma ani sniegu....ani błota pośniegowego ;:215
Jurku./semper/..miło mi,że zajrzałeś. Ja mogę rozpocząć sezon ogrodowy...i warunki i pogoda są ku temu sprzyjające...i chęci nieodparte
Przed chwilą po "moim niebie" przeleciał niesamowicie duży klucz dzikich gęsi... Pozdrawiam! ;:180
Ewuniu/Mewo/...u mnie nie zostało juz nic po roztopach...z powodzeniem wiatr osuszył...Pozdrawiam cieplutko!
Elu/ ElleBelle/...no to kochana masz jeszcze obowiazkowy odpoczynek od prac ogrodowych, skoro tak mokro .Wiem...wiem jak tez jesteś spragniona wiosny i ;:3 Życzę Ci z całego ;:167 ;:196
Dorotko!...a jaka pogoda w stolicy województwa?..Pozdrawiam cieplutko ! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pozdrawiam Cię mgliście, Bogusiu!
Tu mimo zapowiedzi słońca, aura iście paskudna... nawala mi czaszka, głowa opada nad klawiaturą, a tu trzeba zasuwać...
Miłego dnia, kochana!
Ja w weekend zamierzam ostro ruszyć z pracami porządkowymi :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś/bina/ witam w piękny poranek.
Pogoda sprzyja pracom ogrodowym....więc i ja zaraz zmykam do ogrodu. Jak dobrze,że mam go pod "nosem"...
Muszę pograbić liczne kretowiska...i tez za Twoją sprawą przytnę powojniki. pozdrawiam cieplutko! ;:196
Iwonko!0042...rozpoczęłaś na dobre ogrodowy sezon. Ja do wczoraj spacerowałam i podglądałam...przyrodę... ;:196
Marysiu/amba/ witam cieplutko . Wiesz,że te kiełki...zwłaszcza tulipanów byłyby większe ...ale gdy tylko wychylały noski to je przysypywałam delikatnie warstewką ziemi...bo już pod koniec stycznia "pchały" się na zewnątrz...Życzę dużo ;:3 ;:168
Tereniu/Tajko/..aż gębusia człowiekowi śmieje się, gdy widzi pierwsze oznaki wiosny i być może?...ostatnie podrygi zimy.
A wiesz,że trochę swojego ciemiernika okaleczyłam. W pierwszym roku nie kwitł , ale miał piękne liście...W trosce o należyte przeżycie zimy...okryłam dokoła kompostem...i co? liście poczerniały ....a pokazał piękne kwiatki choć nie zupelnie jeszcze rozwinięte.......Nie wiem... być może gdybym go nie okryla to ...zmarzłby. Ale cóż...na błędach człowiek uczy się...Pozdrawiam cieplutko! ;:168
Tak wyglądał po pierwszej zimie od posadzenia
Obrazek
Majko!...wypowiadamy wojnę kretom. Podam Ci przepis Michała/ Darmokota/ skutecznej "gnojówki" z bzu czarnego na przepędzenie ich. OK Pozdrawiam ;:196
Jadziu/ e- babcia/...szukaj kochana oznak wiosny i pokazuj nam....wszyscy za tym tęsknimy... ;:168
Aguś!/aguniada/...współczuję Ci kochana takiego samopoczucia.Ja jestem na pełnych obrotach i fiz...i psych. Taka jak od dwóch dni u mnie pogoda sprzyja mojemu samopoczuciu. Choć nie ma słońca ...ale jest przyjemnie +5C...bezwietrznie...bez śniegu...i bez błota pośniegowego. Pędzę zaraz do ogrodu ...popracować trochę. Aguniu! ;:168 i życzę szybkiej poprawy samopoczucia.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochana, po tabletce nieco mi lepiej - niech no jeszcze słońce wyjdzie :)
Zazdroszczę możliwości pracy w ogrodzie... ja w fabryce, ale weekend będzie mój :)
Serdeczności,
A
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś!...cieszę się,ze trochę Ci ulżyło... ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

U nas dzisiaj z jednej strony wyglądalo sloneczko a z drugiej ciężkie, śniegowe chmury. Masakra a nie pogoda!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Boguniu, pozdrawiam Cię w bardzo ;:3 ;:3 ;:3 dzień ;:196
U nas dość ciepło +6 stopni, i bardzo słonecznie, śnieg szybciutko topnieje i błoto wysycha :tan :tan
Za to odsłania się kopców masa :evil:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko!...a u mnie dzisiaj była ;:215 pogoda. Słoneczko i ponad 8st. Z przyjemnością popracowałam w ogrodzie... :tan ;:168
Kasiu!...u mnie śniegu nie ma już wcale...a w ogrodzie nie ma błota....jedynie kretowiska szpecą trawnik.Dzisiaj rozgrabiłam wszystkie...a było ich sporo.Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Bogusiu witaj .Pogoda śliczna tylko to błoto okropne istne topielisko..Coś za coś jednak trzeba z tydzień by obeschło wszystko.Cieszmy się ,ze ciepło i do ogródka można pójść :D ;:138 .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Bogusiu pierwszego marca :wit jak to pięknie brzmi ;:3 życzę
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Jak Wam zazdroszczę ciepełka a przede wszystkim ;:3 u nas cały czas buro i szaro i jeszcze miejscami leży brudny śnieg ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko!/ Beciu/....u mnie suchutko...Temp. 11st....i lekki wiaterek. Tak lubię ;:215 ;:168
Iwonko!.....oczywiscie ..pięknie brzmi marzec.... Czuje się ciepełko.... ;:3 ....dlatego zmieniłam avatarek...bo w tym szalu pod szyją było mi niewygodnie i za gorąco :;230
Elu/ElleBelle/...no to ci szczerze kochana współczuję.....u mnie nie ma śladu po śniegu. Słoneczko pięknie przygrzewa...jest ;:215 . Pozdrawiam cieplutko i posyłam trochę ;:3
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

U nas dopiero słonko nieśmiało wychodzi, jednakże chmurzyska starają się być górą :evil:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu :wit Avatarek super - pięknie wyglądasz ;:196
Pozdrawiam ;:3
Zablokowany