Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Marysiu nie masz jakiego filmu z tej akcji ze smyczą? ;:306
Michale stratusie Jestem z Ciebie dumny że się wreszcie zarejestrowałeś ;:333 Po powrocie z Holandii czekam na wątek z Twoim ogrodem ;:136 Zapraszam ponownie :wit
Ewo zazdroszczę tych alei, u nas wszystko powycinali bo taka tu była durna moda, gdzieś od 1997 do teraz, a topoli to ze świecą szukać, czy przeszkadza czy nie to je wycinają bo takie mają upodobania ;:222
Pragnę donieść, że prawie nie mam już śniegu ;:138 Na sadzie zostały nieduże płaty a na podwórku jedynie to co było odgarnięte w zaspy z kostki. Złapałem dziś za grabie bo widok trawnika woła o pomstę do nieba :!: Wszędzie pleśń pośniegowa, pozapadała się ziemia po zimie, trzeba będzie trawnik podnieść, to pewnie na skutek działalności kretów sprzed 2 lat. Tulipany ujawniły się spod śniegu, niektóre mają już 10 cm, ostróżki i orliki powypuszczały nowe liście, cebulice też już wylazły. Żeby tylko mrozów dużych nie było.
Ponieważ dziś teoretycznie jest ostatni dzień zimy, można już podsumowanie zrobić - oby jak najwięcej takich zim :D Dużo opadów, największy mróz -15,4*C w grudniu, -15,1*C w styczniu, -10,8 w lutym, po prostu marzenie. A mimo tych niewielkich mrozów w moim rejonie wszystkie trzy miesiące temperaturowo zapisały się poniżej normy, opadowo wszystkie powyżej. Jutro lub pojutrze wybieram się do Kielce więc pewnie znów diabli mnie pokuszą o nowe nasiona, trzeba sobie powtarzać , że nic więcej nie kupię...
A jeszcze dziś się dowiedziałem, że ustępujący ze Stolicy Piotrowej papież Benedykt (lub jak kto woli Benio) też miał zacięcie ogrodnicze, zanim wybrali go papieżem uprawiał róże i miał swojego kota.
Miłego wieczora i kupy energii na nadchodzącą wiosnę życzę :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale nie było czasu, a poza tym kamerzysta by nie zdążył, wiesz jak koty potrafią szybko śmigać :lol:
A powtarzać nie będę, bo mi jej żal było :oops:
Michale życzę udanych zakupów w Kielcach - nie warto powtarzać tekstów, które są nieskuteczne :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiedziałam, że papież jest kociarzem :D Zaraz milszy mi się wydał :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Michale jak tam dzisiejsze zakupki uległeś pokusie czy byłeś twardy i dałeś rade ;:306
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu nie byłem dziś, jutro jadę chyba do Obi. Może dobrą metodą będzie wziąć tylko 10 zł ;:306 Chociaż penie nakupuję rzeczy różnych i później będę się zastanawiać na co mi to lub gdzie ja to wysieję ;:223 Ale takie są uroki wiosny. Jako cel stawiam sobie kupienie worka takiego grubego co się go do beczek wsadza, na wodę, Maja w ogrodzie kiedyś taki pokazywała. Mam drenę po studni, zakopałem ją w ziemi, wyłożyłem folią budowlaną ale przecieka. Ogólnie to nie wiem po co ją wkopałem w ziemię, chyba, żeby mi trudniej było stamtąd wodę wyciągać :;230

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Zakopana beczka to pikuś. Wanna,ta to dopiero wygląda intrygująco ;:224 . Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mnie tez wanienka zainteresowała może dlatego, że zielona, a ja na zielone :tan Ja bym się tak nad sobą nie bestwiła biorąc 10 zł, no chyba że w portfelu karta jest :;230
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

Darmokot pisze:Ogólnie to nie wiem po co ją wkopałem w ziemię, chyba, żeby mi trudniej było stamtąd wodę wyciągać :;230
No właśnie. Ja już chciałem zapytać, co będziesz robił. A tu klops :;230 .
Ale zapewne miałeś jakiś pomysł kiedy się zabierałeś za kopanie.
Michał, napisałem u siebie o lokalizacji działki i ziemi, przynajmniej z grubsza.
No to co sadzić????
Chodzi mi oczywiście o drzewa i krzewy.

:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

aaaaale masz piękną wannę w niespotykanym kolorze! Wiem, że czym innym chciałeś się pochwalić, no ale sam żeś sobie w kolano strzelił, takie cudo pokazując :D

a na zakupach się nie oszczędzaj...w sezonie nie będzie na to czasu, więc ostatni moment, żeby sobie w sklepach ogrodniczych poszaleć :)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I już jestem po zakupach - ale żem się obkupił że łohoho :!: :!: Kupiłem sobie szczotkę do zgarniania śniegu z dachu auta za całe 17 zł i to całe moje zakupy ;:306 Nasion żadnych nie kupowałem, miałem ochotę na kłącze akanta ale 17 zł to zdzierstwo. Worka do dreny niestety nigdzie nei mają ;:192
Romku wieczorem napiszę Ci o drzewkach.
Pat, Marysiu, Calka Wanna nie była zielona, ale znalazłem trochę starej farby w takim kolorze i ją wymalowałem. Ja ;:167 zielone, więc pasuje jak ulał :wink:
Dziś zwracam się to moich wszystkich forumowych przyjaciół o pomoc w dobraniu nasadzeń. Chodzi mi o miejsce za wiatą na drzewo, jest od strony północnej, słońce jest tam jedynie rano, później całkowity cień. Miejsce jest wilgotne a zimą jest wodne zastoisko, wygląda to tak:
Obrazek Obrazek
Myślałem nad paprociami ale chciałbym coś innego. Chciałbym zasadzić tylko miejsce, w którym na zdjęciach stoi woda.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może się udać tarczownica :D Nie wiem, jak świecznice znoszą okresowe zalewanie, ale gdyby podwyższyć rabatę, miałyby idealne warunki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A może wierzby? zależnie od efektu, jaki chcesz osiągnąć, albo wysokie albo formy płaczące/niskie? Wierzba Ci może nawet tę wodę stamtąd wyciągnąć :wink:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Michał, ale Ty tam chcesz jakąs mieszaną rabatę z kwiatami, czy drzewka?

Bo na pewno paprocie, funkie, tawułka Arendsa, kosaćce syberyjskie, niezapominajki...może bergenia...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo gajowa Chciałbym tam wsadzić jakąś raczej pojedynczą roślinę, ewentualnie małą rabatę z takich samych roślin. Na razie skłaniam się ku tarczownicy, którą poleciła Ewa. Z tym, że tarczownice wolą przepuszczalne gleby a nie gliny, musiałbym podłoże wymienić i dosypać żwiru. Pat wierzb tam nie mogę wsadzić bo (zapomniałem dopisać wcześniej) u góry rośnie papierówka, więc chciałbym coś niższego. A może są jakieś funkie, które by dały radę tam rosnąć?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Dopisałam w poprzednim poście :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”