Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Paskudztwa?!? Bluźnisz kochana, toż to najszlachetniejszy trunek! ;:170
Ale o gustach się nie dyskutuje - zapraszam latem na taras, znajdzie się u mnie też jakiś konkret dla Ciebie ;:304
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robaczku, ja chętnie, ale białe. Czerwone szkodzi mi na czachę, to dlatego ;:145. Ale Tobie nie żałuję i na tarasik chętnie przybędę, już od tak dawna mnie kusi ;:224.

Za ten tarasik z "konkretami"- Jagoda
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Trzymam za słowo i czekam ;:304
Białego Ci u mnie dostatek.... ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jagi, gust mamy podobny ;:215 Równiez ogrodniczo. Ale Kasieńko, jestem tolerancyjna. Niech każdy pija na co ma ochotę ;:303 Byle nie zmuszał innych ;:306 I optuje za fajnym tarasem z zapleczem. Czytaj: dobrze zaopatrzonym barkiem. Jedziemy do Poznania :tan
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jaguś jakaś większa popijawa u Ciebie ;:oj .Ja jako i Ania dała bym się dziś sponiewierać ze złości i bezsilności...też :oops: .Win nie pijam ;:185...wolę jednego i fest mocnego, co masz? ;:304
Tak bardzo ;:180 się wciąż zachwycam Twymi zielonymi salonami ;:167
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

no to grzańca bardzo poproszę :D zapomniałam,że wisimy na płocie :;230
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

A owoce pigwowca nasiąknięte spirytusem lubicie?Tylko tym dzisiaj dysponuję,nie to co wy... ;:224
Bardzo ładne zdjęcia dzisiaj pokazałaś(ale napisałam,jakby poprzednie były brzydkie ;:223 )Róże mnie tak nie biorą,ale lilia w towarzystwie onętka-bajka!Tawułki nie szykują mi się zupełnie,więc u ciebie od razu wychwyciłam wzrokiem :shock:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagi, repertuar z młodości, Autobiografia, Nie płacz Ewka, Przeżyj to sam itp.
Towarzystwo w stanie wskazującym, a ścieżyna między oczkiem a kalafiorami wąziutka... nie zdarzyło się jeszcze, że ktoś zachwycając się ogrodem zażył nieplanowanej kąpieli?
Zaintrygował mnie niebieski stojak przed tarasem, do czego służy? Chyba nie do zwisu dla gości z otwartą paszczą? :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robaczku, jasne, że jadę, muszę tylko znaleźć rezydenta, który zajmie się moją kociarnią ;:224.

Sweety, jedziemy, gust podobny, to i kłopot dla Kasi jakby mniejszy ;:170.

Baśka, a chodźże do nas, kochana ;:4 . Kto Ci tak dał w kość, ortopeda, lokatorzy :?: Bo chyba nie Antonio, skoro już na wieś chce ;:224. Tylko co Ci dać, żeby sponiewierało, ale wątroby nie wysadziło ;:223. Koniaczek, czysta-ojczysta :?:

Asiu ;:302, żadnych płotów, kulturalnie przy stole ;:108. Ale tu grzaniec nie pasuje ;:174.

Miriam, no pewnie, dawaj tę pigwę ;:333. Widziałam kiedyś drób po spożyciu owoców z nalewki. Widok był wstrząsający :shock:. Dobrze, że choć Ty zauważyłaś ogród ;:180.

Megi, z tym repertuarem pasujesz nam, jak ulał. Chyba Ci jednak naleję ;:224. Wyobraź sobie, że nikt się jeszcze nie skąpał, a byłoby zabawnie. To niebieskie to 1/2 byłego trzepaka, ale jak kto zdolny, to i powisieć może ;:306.

"Wypijmy za błędy, za błędy na górze,
Niech wyjdą na dobre zmęczonej naturze"

Jak mi miło z Wami być i gorzałkę z Wami pić ;:306

PS. Jeszcze jedna radocha mnie dziś czeka - mecz, w którym będzie dokazywał prawdziwy, nie koci, Ibrakadabra ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Wszyscy mają kielichy z trunkami w dłoniach, siedzą wygodnie na kanapach i hamakach, pora więc na kryminał.

Tytuł: Tajna Kapituła
Autor: lepiej nie gadać...

Pod koniec pewnej pięknej, acz nielubianej pory roku, odbyło się tajne spotkanie Wielkiej Kapituły Ogrodniczej. Niewiele o nim było wiadomo, bo miejsce spotkania ukryto głęboko gdzieś w Borach, korzystając z panującej tam jeszcze w najlepsze zimy. Do wiadomości Ogrodników docierały tylko niepokojące pogłoski, że do składu Wielkiej Kapituły zakradła się jakaś podejrzana osoba niewiadomego pochodzenia :twisted:
Następnego dnia wszyscy Ogrodnicy dostali tekst Uchwały podjętej na spotkaniu: ;:150

"Zarządza się, że od 1 marca z ogrodów mają zniknąć wszystkie róże. Istniejące krzaki mają być wykopane i spalone na stosie. W pierwszym rzędzie na stos mają trafić róże francuskie (wszystkie Madame de..., Comte de...), w drugim angielskie, w trzecim niemieckie.
Do wykonania zarządzenia powołano specjalną bojówkę złożoną z trzech :twisted: :twisted: :twisted: Jej zadaniem będzie tropienie róż w ogrodach i donoszenie o nich do Kapituły.
Nad sprawnym przebiegiem akcji czuwać będzie pułkownik Szuwarek, wyposażony w widły produkcji niemieckiej".

Wśród Ogrodników zawrzało!!!
Co było dalej...?
Proszę, kontynuujcie beze mnie. Ja chyba już nie mam tu czego szukać ;:202 ;:202 ;:202

Wasza
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Jagódko, jakąś chwilkę mnie nie było, a u Ciebie jakiś 'sabat czarownic' się szykuje, więc i ja łap za miotłę i jestem ...
A w dodatku z płota zlezać karzą, kusząc trunkami. ;:224 To bardzo kulturalnie i po bożemu, nic dziwnego, ze towarzystwo pcha się drzwiami i oknami, nie bacząc na ogródkowe letnie wspominki. U Ciebie zresztą zawsze dom otwarty, ławki i krzesełka w pokojach rozstawione, a koszyki pełne czerwonych, apetycznych jabłuszek. Na drzewie dostrzegłam też śliczną koneweczkę, pewnie z duchem dla gości. Musisz tylko jeszcze jakąś chochelkę wedle jeziora powiesić, dla co bardziej spragnionych gości, bo inaczej masz te upragnione, zabawne widoki jak w banku :;230

Odwiedzam Cię Jagódko z przyjemnością, rechocę pod wąsem, poprawiając sobie przedwiosenne, zachlapane deszczem samopoczucie i podziwiając Twoje zaczarowane zielone komnaty. A każda kolejna odsłona ciekawsza i piękniejsza od poprzedniej...
Wcale się więc nie dziwię, ze dziewczyny wola wisieć na płocie z rozdziawionymi buziami, bo przynajmniej mogą sobie wszystkie wnętrza na raz popodziwiać i przy okazji wspólnie miło pogwarzyć ;:162
Pozdrawiam i Twoje zdrowie , a także za mecz z Ibrakadabrą ;:304
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

może ktos skorzysta z info-do 15 marca wieszamy budki lęgowe dla ptaszków :tan
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi dzięki ;:196
A co do popijawy u Ciebie, hmm... degustacja lepiej brzmi... nieprawdaż..., to ja zdecydowanie czerwone wytrawne lub półsłodkie. Tak że, wspólnie z Kasią Robaczkiem będziemy się raczyć dobrymi winami, a Wam pozostawiamy resztę.

Lisico - Jagi za Twoim pozwoleniem ;:180 - nie przerywaj tak ciekawie rozpoczętej historii.... Bardzo jestem ciekawa, jaką puentę chowasz pod puszystym ogonem ;:108
Serdeczności dla wszystkich, a dla Jagody - Buzaki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najmilsi moi Goście, odpowiem później, wybaczcie, bo na razie Duży Ibrakadabra biega po boisku i strzelił jedynego do tej pory gola, a mała Ibrakadabra znalazła gdzieś jajko wielkanocne, szaleje po podłodze i strzela gola za golem ;:306 ;:306 ;:306. I tym sposobem mam dwa w jednym :;230.

;:304 za obie Ibry - Jagoda.
PS. Jakby mi ktoś powiedział, że będę oglądać francuską ligę piłkarską, to bym się popukała w czółko ;:7.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Dostałam naganę ;:oj - jestem niepocieszona, jestem załamana....chyba doła będę miała buuuuuu ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”