Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2
- ra_barbara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2
Mirusia ja nie uwazam że wszyscy lekarze sa do bani.Mieliśmy tu takiego rodzinnego lekarza, cała moja rodzina do niego chodziła, awansował i odszedł do sasiedniej dzielnicy a właśnie dzis dobiła mnie straszna wiadomość...nasz dr. Arur popełnił samobójstwo 2-lata temu, to był młody 40-kilkuletni facet, z poczuciem humoru z empatią podchodził do pacjentów....dlaczego to zrobił
????

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No tak, nie przekonałyście mnie
Za mieszkaniem na wsi przemawia do mnie jedynie fakt, że mogla bym hodować sobie kozy. Bardzo, bardzo kocham te małe, kanciaste zwierzaczki. Ale już wyroby z koziego mleka - nie bardzo. O, i kury mogę trzymać a jajca bardzo lubię w każdej postaci ( jajerkoniaku tylko nie znoszę - śmierdzi mi jajem ).

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ty to masz odwagę Mariolka
!Tak się afiszować zainteresowaniem do jaj w różnych pozach tzn.postaciach chciałam powiedzieć 
Należysz pewnie do tych "nie do przekonania".Robiliśmy elewację domu,cieszyliśmy się bardzo.Przyjechał kolega męża(niewyobrażający sobie mieszkania poza blokami),usiadł w cieniu na ławeczce i mówi;jak wam się chce?Ja to rozumiem.Podobnie jest z naszymi ogrodami.My się ekscytujemy nowymi nabytkami,sianiem,pieleniem a tu przychodzi ktoś i zdziwiony pyta,jak ci się chce?I tak będzie zawsze

Należysz pewnie do tych "nie do przekonania".Robiliśmy elewację domu,cieszyliśmy się bardzo.Przyjechał kolega męża(niewyobrażający sobie mieszkania poza blokami),usiadł w cieniu na ławeczce i mówi;jak wam się chce?Ja to rozumiem.Podobnie jest z naszymi ogrodami.My się ekscytujemy nowymi nabytkami,sianiem,pieleniem a tu przychodzi ktoś i zdziwiony pyta,jak ci się chce?I tak będzie zawsze

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Basiu na jutro sie wybieram kochana do Auchan oblookac rózyczki ,co Ty na taki wypadzik
Ty tam masz darmowy autobusik chyba blisko siebie
Dasz sie wyciągnąć 

Ty tam masz darmowy autobusik chyba blisko siebie

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Mirka, chyba za dużo czasu spędziłaś w wątku o mulczowaniuMiriam pisze:No ty to masz odwagę Mariolka!Tak się afiszować zainteresowaniem do jaj w różnych pozach tzn.postaciach chciałam powiedzieć
![]()

- ra_barbara
- Kontakt:
...dopiero wróciliśmy od małej gadulińskiej Emilki
Dorotko jutro mam tego ortopedę a potem jadę do Sławkowa do mojej Eli , zięc wyjeżdża i prosił bym była gdy Ela wróci z pracy.Niestety nie jest najlepiej wciąż jest tak strasznie smutna
a i myśli ma .....
Ja mieszkam na Kazimierzu stąd nic bezpośrednio nie jeździ.Ale nie przejmuj się damy radę, i kiedyś gdzieś się zjedziemy
poznasz mnie po.... Banderasie przy mym boku
, jeżdże z nim za darmo jako przewodnik, a teraz to wygladamy oboje jak ślepy z kulawą
A w watku mulczowym Mariolki to się tak uchichrałam jak
...z tych siekierek Romka
Mariolka ja jajcykoniaku nie mogę, wątróbka nie ta
, ale czasem kielonek mogę i lubię ale z wiejskich jojecek wyłącznie, i mleka także wiejskiego. Teraz w górach jadłam jagnięcinę, cudnie przyprawioną, upieczoną....świeży zięć z okazji urodzin stawiał
Mirusiu jak ja lubię tę nutkę zazdrości, bo tak odbieram te słowa...

Dorotko jutro mam tego ortopedę a potem jadę do Sławkowa do mojej Eli , zięc wyjeżdża i prosił bym była gdy Ela wróci z pracy.Niestety nie jest najlepiej wciąż jest tak strasznie smutna

Ja mieszkam na Kazimierzu stąd nic bezpośrednio nie jeździ.Ale nie przejmuj się damy radę, i kiedyś gdzieś się zjedziemy

poznasz mnie po.... Banderasie przy mym boku

A w watku mulczowym Mariolki to się tak uchichrałam jak

Mariolka ja jajcykoniaku nie mogę, wątróbka nie ta

Mirusiu jak ja lubię tę nutkę zazdrości, bo tak odbieram te słowa...
Miriam pisze:jak wam się chce?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
A tam...po Banderasie...ja Ciebie bym chyba poznała zawsze i wszędzie
Martwi mnie to Twoje kopytko...

Martwi mnie to Twoje kopytko...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Jakim cudem przegapiłam założenie II części wątku?!

Ma to jedną, jedyną pozytywną stronę, wszystko mogłam przeczytać ciurkiem.

Co do kolejek do specjalistów jak rozwaliłam sobie łeb w marcu, to najbliższy termin u neurologa zaproponowali mi we wrześniu...

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Basieńko cudowna ale uśmiałam się jak przeczytałam Twoje słowa "oboje jak ślepy z kulawą "
to zobaczyłam siebie...
ale dbaj o giczołkę dbaj...
to zobaczyłam siebie...

ale dbaj o giczołkę dbaj...
- ra_barbara
- Kontakt:
Misiu to jesteśmy dwie pary ślepawo-kuśtykające.
Helenko tak myślałam że nie zauważyłaś jeszcze mych nowych kropli, brakowało mi Ciebie
.Tylko guzów sobie narobiłaś "wyrzutowych"
Ewuniu cholera, ja też mam cykora...nie podoba mi sie moje kuśtykanie, bardzo nie podoba.Zaczynam mieć dręczące myśli....co będzie, dlatego nie szukam na siłę lokatorów na wynajęcie szuflady a nawet o sprzedaży przestałam obsesyjnie myśleć....się narobiło
.Niezły syf zostawili ostatni wynajmujący, ściana w kuchni jest po prostu w plamy, chyba smalcem rzucali, baterię w łazience trzeba wymienić i innych szkód sporo, po za tym brudasy byli!!!
Liczę na to że choć operacja oka Banderasa da pozytywne efekty
.Bo on rzekł że...już też...
NIE kocha szuflady
widoki...zzza szyb

Helenko tak myślałam że nie zauważyłaś jeszcze mych nowych kropli, brakowało mi Ciebie

Ewuniu cholera, ja też mam cykora...nie podoba mi sie moje kuśtykanie, bardzo nie podoba.Zaczynam mieć dręczące myśli....co będzie, dlatego nie szukam na siłę lokatorów na wynajęcie szuflady a nawet o sprzedaży przestałam obsesyjnie myśleć....się narobiło

Liczę na to że choć operacja oka Banderasa da pozytywne efekty

widoki...zzza szyb

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Coraz mniej ludzi kocha szuflady nawet ostatni Mohikanin B to wyznał - a tu tyle szuflad do nabycia.... pozostali już tylko studenty
Basiu dostałam wczoraj skierowanie do kardiologa, bo internistka nie może mi samowolnie zmienić leków na ciśnienie i.... termin na 9 maja. Co miesiąc muszę latać do internisty po nowe recepty, bo ciągłość stwierdzi dopiero kardiolog i to jest napędzanie ruchu u lekarzy! a podobno NFZ wszystko sprawdza (czyli kolejne etaty) i jak człowiek ma być zdrowy skoro leczy się u nieuleczalnie chorego!
U mnie zima od nowa dosypało śniegu!

Basiu dostałam wczoraj skierowanie do kardiologa, bo internistka nie może mi samowolnie zmienić leków na ciśnienie i.... termin na 9 maja. Co miesiąc muszę latać do internisty po nowe recepty, bo ciągłość stwierdzi dopiero kardiolog i to jest napędzanie ruchu u lekarzy! a podobno NFZ wszystko sprawdza (czyli kolejne etaty) i jak człowiek ma być zdrowy skoro leczy się u nieuleczalnie chorego!
U mnie zima od nowa dosypało śniegu!

- ra_barbara
- Kontakt:
Marysiu wróciłam od ortopedy z pewnymi wątpliwościami co do jego diagnozy, ale może się mylę(?)....stwierdził że to jest płaskostopie poprzeczne...-a kiedyż ono mi się zrobiło
.Schwalił moje zadbane stopy, kurde jak ja od 2-mies. 2X dziennie moczę i smaruje czym się da, a czym się nie da próbuję
Przepisał leki przeciw bólowe (Olfen!!!) tez nie wiem na diabła mi to, tym bardziej że ból odczuwam jedynie przy chodzeniu
i maść na łydki też przeciw bólową- no ta moze mi pasować, ale Olfenu nie wykupię
.Zadowolona jestem że będę mieć wkładki do butów, zaraz jadę z Banderasem "zdjąc miarę". No i wyżebrałam" elektro dźwięki, tyle że gdybym chciała się zapisać to dopiero na przyszły rok
.Załatwiłam sobie
zapłacę.Rechabilitant fajny chłop rzekł...za stówę zrobimy obie stopy i jeszcze kręgosłupa pani podgrzeję
.Sprytna jeZdem, co
No niestety fundusz kpi z pacjentów.Z drugiej strony jak ja słucham tych emerytów co tam przesiadują, to czy boli czy nie boli wykorzystują z przesadą wszelkie możliwości byle by łazić natrętnie, a słuchać nie idzie tych dyskusji na poczekalniach, mnie szlag trafiał.Potem jeszcze kilku znajomych spotkałam, nasłuchałam się jaka to ja dziwna jestem na stare lata uciekam na wieś a tu takie warunki komfortowe....Luuudzie ja chcę do Wólki meeeeej 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Słusznie targają Tobą wątpliwości bo kumpela tez taką diagnozę usłyszała, zrobiła wkładki; była zachwycona ale niedługo - ból wrócił. Czego oczywiście Tobie nie życzę. Rehabilitant robi lewiznę - pieniążki do kieszeni a prądu i sprzętu się ukradnie. Komuno sp....!
- ra_barbara
- Kontakt:
Marysiu 20zł. mu dopłacę na ten kradziony prąd, a 80zł. koszt "wstrząsów" na stopy... legalny z rachunkiem. Ale jak by nie tłumaczyć to oszukaństwo i tak jest
Wkładki już mam.Myślę że za jakiś czas wrócę do tego ortopedy, będę żądać RTG stopy

Wkładki już mam.Myślę że za jakiś czas wrócę do tego ortopedy, będę żądać RTG stopy
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Basiu, jakby nie pomogło to idź z reklamacją, bo stopa ważna rzecz (na wsi zwłaszczara_barbara pisze:Marysiu 20zł. mu dopłacę na ten kradziony prąd, a 80zł. koszt "wstrząsów" na stopy... legalny z rachunkiem. Ale jak by nie tłumaczyć to oszukaństwo i tak jest![]()