Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2

Post »

Mirusia ja nie uwazam że wszyscy lekarze sa do bani.Mieliśmy tu takiego rodzinnego lekarza, cała moja rodzina do niego chodziła, awansował i odszedł do sasiedniej dzielnicy a właśnie dzis dobiła mnie straszna wiadomość...nasz dr. Arur popełnił samobójstwo 2-lata temu, to był młody 40-kilkuletni facet, z poczuciem humoru z empatią podchodził do pacjentów....dlaczego to zrobił :cry: ????
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak, nie przekonałyście mnie ;:306 Za mieszkaniem na wsi przemawia do mnie jedynie fakt, że mogla bym hodować sobie kozy. Bardzo, bardzo kocham te małe, kanciaste zwierzaczki. Ale już wyroby z koziego mleka - nie bardzo. O, i kury mogę trzymać a jajca bardzo lubię w każdej postaci ( jajerkoniaku tylko nie znoszę - śmierdzi mi jajem ).
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No ty to masz odwagę Mariolka ;:224 !Tak się afiszować zainteresowaniem do jaj w różnych pozach tzn.postaciach chciałam powiedzieć :wink:
Należysz pewnie do tych "nie do przekonania".Robiliśmy elewację domu,cieszyliśmy się bardzo.Przyjechał kolega męża(niewyobrażający sobie mieszkania poza blokami),usiadł w cieniu na ławeczce i mówi;jak wam się chce?Ja to rozumiem.Podobnie jest z naszymi ogrodami.My się ekscytujemy nowymi nabytkami,sianiem,pieleniem a tu przychodzi ktoś i zdziwiony pyta,jak ci się chce?I tak będzie zawsze :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Basiu na jutro sie wybieram kochana do Auchan oblookac rózyczki ,co Ty na taki wypadzik :?:
Ty tam masz darmowy autobusik chyba blisko siebie :uszy Dasz sie wyciągnąć :uszy
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Miriam pisze:No ty to masz odwagę Mariolka ;:224 !Tak się afiszować zainteresowaniem do jaj w różnych pozach tzn.postaciach chciałam powiedzieć :wink:
Mirka, chyba za dużo czasu spędziłaś w wątku o mulczowaniu :lol: tam różni bezwstydnicy nauczyli Cię brzydkich skojarzeń :;230
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

...dopiero wróciliśmy od małej gadulińskiej Emilki ;:167
Dorotko jutro mam tego ortopedę a potem jadę do Sławkowa do mojej Eli , zięc wyjeżdża i prosił bym była gdy Ela wróci z pracy.Niestety nie jest najlepiej wciąż jest tak strasznie smutna :cry: a i myśli ma ..... ;:185
Ja mieszkam na Kazimierzu stąd nic bezpośrednio nie jeździ.Ale nie przejmuj się damy radę, i kiedyś gdzieś się zjedziemy ;:196
poznasz mnie po.... Banderasie przy mym boku :wink: , jeżdże z nim za darmo jako przewodnik, a teraz to wygladamy oboje jak ślepy z kulawą ;:oj
A w watku mulczowym Mariolki to się tak uchichrałam jak ;:306 ...z tych siekierek Romka
Mariolka ja jajcykoniaku nie mogę, wątróbka nie ta ;:185 , ale czasem kielonek mogę i lubię ale z wiejskich jojecek wyłącznie, i mleka także wiejskiego. Teraz w górach jadłam jagnięcinę, cudnie przyprawioną, upieczoną....świeży zięć z okazji urodzin stawiał :D
Mirusiu jak ja lubię tę nutkę zazdrości, bo tak odbieram te słowa...
Miriam pisze:jak wam się chce?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

A tam...po Banderasie...ja Ciebie bym chyba poznała zawsze i wszędzie ;:108

Martwi mnie to Twoje kopytko...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Jakim cudem przegapiłam założenie II części wątku?! ;:223 ;:223 Niewiarygodne... ;:oj
Ma to jedną, jedyną pozytywną stronę, wszystko mogłam przeczytać ciurkiem. ;:173

Co do kolejek do specjalistów jak rozwaliłam sobie łeb w marcu, to najbliższy termin u neurologa zaproponowali mi we wrześniu... :;230
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Basieńko cudowna ale uśmiałam się jak przeczytałam Twoje słowa "oboje jak ślepy z kulawą "
to zobaczyłam siebie... ;:306
ale dbaj o giczołkę dbaj...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu to jesteśmy dwie pary ślepawo-kuśtykające. ;:222
Helenko tak myślałam że nie zauważyłaś jeszcze mych nowych kropli, brakowało mi Ciebie ;:196 .Tylko guzów sobie narobiłaś "wyrzutowych" ;:168
Ewuniu cholera, ja też mam cykora...nie podoba mi sie moje kuśtykanie, bardzo nie podoba.Zaczynam mieć dręczące myśli....co będzie, dlatego nie szukam na siłę lokatorów na wynajęcie szuflady a nawet o sprzedaży przestałam obsesyjnie myśleć....się narobiło ;:oj .Niezły syf zostawili ostatni wynajmujący, ściana w kuchni jest po prostu w plamy, chyba smalcem rzucali, baterię w łazience trzeba wymienić i innych szkód sporo, po za tym brudasy byli!!!
Liczę na to że choć operacja oka Banderasa da pozytywne efekty :uszy .Bo on rzekł że...już też... ;:303 NIE kocha szuflady ;:oj

widoki...zzza szyb ;:222

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Coraz mniej ludzi kocha szuflady nawet ostatni Mohikanin B to wyznał - a tu tyle szuflad do nabycia.... pozostali już tylko studenty ;:162
Basiu dostałam wczoraj skierowanie do kardiologa, bo internistka nie może mi samowolnie zmienić leków na ciśnienie i.... termin na 9 maja. Co miesiąc muszę latać do internisty po nowe recepty, bo ciągłość stwierdzi dopiero kardiolog i to jest napędzanie ruchu u lekarzy! a podobno NFZ wszystko sprawdza (czyli kolejne etaty) i jak człowiek ma być zdrowy skoro leczy się u nieuleczalnie chorego!
U mnie zima od nowa dosypało śniegu! :shock:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu wróciłam od ortopedy z pewnymi wątpliwościami co do jego diagnozy, ale może się mylę(?)....stwierdził że to jest płaskostopie poprzeczne...-a kiedyż ono mi się zrobiło ;:oj .Schwalił moje zadbane stopy, kurde jak ja od 2-mies. 2X dziennie moczę i smaruje czym się da, a czym się nie da próbuję :;230 Przepisał leki przeciw bólowe (Olfen!!!) tez nie wiem na diabła mi to, tym bardziej że ból odczuwam jedynie przy chodzeniu ;:7 i maść na łydki też przeciw bólową- no ta moze mi pasować, ale Olfenu nie wykupię ;:185 .Zadowolona jestem że będę mieć wkładki do butów, zaraz jadę z Banderasem "zdjąc miarę". No i wyżebrałam" elektro dźwięki, tyle że gdybym chciała się zapisać to dopiero na przyszły rok ;:oj .Załatwiłam sobie :D zapłacę.Rechabilitant fajny chłop rzekł...za stówę zrobimy obie stopy i jeszcze kręgosłupa pani podgrzeję :heja.Sprytna jeZdem, co :?: No niestety fundusz kpi z pacjentów.Z drugiej strony jak ja słucham tych emerytów co tam przesiadują, to czy boli czy nie boli wykorzystują z przesadą wszelkie możliwości byle by łazić natrętnie, a słuchać nie idzie tych dyskusji na poczekalniach, mnie szlag trafiał.Potem jeszcze kilku znajomych spotkałam, nasłuchałam się jaka to ja dziwna jestem na stare lata uciekam na wieś a tu takie warunki komfortowe....Luuudzie ja chcę do Wólki meeeeej ;:145
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Słusznie targają Tobą wątpliwości bo kumpela tez taką diagnozę usłyszała, zrobiła wkładki; była zachwycona ale niedługo - ból wrócił. Czego oczywiście Tobie nie życzę. Rehabilitant robi lewiznę - pieniążki do kieszeni a prądu i sprzętu się ukradnie. Komuno sp....!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu 20zł. mu dopłacę na ten kradziony prąd, a 80zł. koszt "wstrząsów" na stopy... legalny z rachunkiem. Ale jak by nie tłumaczyć to oszukaństwo i tak jest ;:173
Wkładki już mam.Myślę że za jakiś czas wrócę do tego ortopedy, będę żądać RTG stopy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

ra_barbara pisze:Marysiu 20zł. mu dopłacę na ten kradziony prąd, a 80zł. koszt "wstrząsów" na stopy... legalny z rachunkiem. Ale jak by nie tłumaczyć to oszukaństwo i tak jest ;:173
Wkładki już mam.Myślę że za jakiś czas wrócę do tego ortopedy, będę żądać RTG stopy
Basiu, jakby nie pomogło to idź z reklamacją, bo stopa ważna rzecz (na wsi zwłaszcza :) ) A ze służbą zdrowia tak właśnie jest...pewno, ze prąd kradziony, ale czasem nie ma wyboru...ja także odbyłam wizytę prywatną z Sarą, której koszt obejmował wkręcenie na wizytę w klinice za tydzień a nie za rok...nie znoszę korupcji, ale jakbym rok czekała, to moje dziecko byłoby kaleką do końca życia :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”