Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Twoje zakupy wprowadziły mnie w prawdziwie wiosenny, ba - nawet letni - nastrój :D
A łopaty zazdroszczę jak wszystkie zapewne obecne tu damy.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chciałoby się krzyczeć och...ach...bo, czy kwitnące w połowie lutego migdałowce i różaneczniki mogą nie wzbudzić okrzyków zachwytu ;:oj
Kasiu cieszę się, że wyjazd należy do udanych (ciekawe, kto potem sprzątał samochód :wink: ).
No i najważniejsze, że wystawcy postarali się, bo teraz wiemy, czego spodziewać się w nadchodzącym sezonie .
Podobnie, jak większość osób zachwyciły mnie dekoracje, ale również nie mogłam oderwać oczu od kwitnącego hipeastrum ;:167
Dobrze, że mnie tam nie było, bo wykupiłabym pół stoiska, narażając tym samym byt mojej rodziny ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Lopaty nie zazdroszcza wszystkie :twisted: ja bym chciala czarna na wysoki polysk ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

O matko...a ja właśnie pod kolor paznokci bym chciała! :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

gajowa pisze:O matko...a ja właśnie pod kolor paznokci bym chciała! :;230
Wlasnie, moje czarne pazury by sie ucieszyly :lol:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

heliofitka pisze: ciekawe, kto potem sprzątał samochód :wink:
Mogę zaspokoić Twoją ciekawość - niestety ja.... :?

Muszę się pochwalić, że moja łopata tez jest pod kolor ulubionego fioletowego lakieru do pazurków i przy okazji pod kolor etui do telefonu ... i etui do tabletu ;:306 ...
Kasiu, mam nadzieję, ze się nie rozchorujesz, a chwilowy spadek formy jest spowodowany jedynie obniżeniem poziomu weekendowej adrenaliny :D .
1 marca za 3 dni... Czy Twoje krokusy już dostały kolorków?
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super zdjęcia ;:oj ;:oj

gdzie można kupić np. te aniołki siedzące przy szklanym wazonie, czy tam świeczniku ;:oj ... :lol:

http://farm9.staticflickr.com/8109/8501 ... 0f6f_o.jpg

wezłam na stronę gdzie te zegary wiszą - też byłam ciekawa cen, ale niestety rejestracja możliwa po kontakcie z firmą :roll: może jest ktoś z was tam zalogowany ?? ;:204
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, patrzę na zdjęcie altanki i uważam, ze bukszpany "strażnicy" to strzał w dziesiątkę ;:333
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jule pisze:
gajowa pisze:O matko...a ja właśnie pod kolor paznokci bym chciała! :;230
Wlasnie, moje czarne pazury by sie ucieszyly :lol:
A ja bym wolała taką co sama robi ;:306

Trzymaj się zdrowo Kasiek ;:168 jeszcze chwila a łopatka pójdzie w ruch. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

piękne powojniki :wink: ,,i aranżacje ogrodowe,,,w tle okazały krzaczek hortensji,,,takiej jak mi się podoba,,,już ją sobie zamówiłam :heja
i ładniutki fiołek alpejski,,,,tak właśnie się zastanawiałam czy kupić ,,,czy nie,,,widziałam w ogrodniczym,ze jest ;:108
Kasiu napisz coś więcej o nim...czy ci zimował :?: czy go wykopujesz,,,jest duża kępka zakwitnięta,,,jest jeden czy kilka razem posadzonych,,,jak w ogóle rośnie :?: :?: :?:

kasiu napisz coś więcej o nim,,,czy
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, przybiegam do Ciebie po poradę. Lobelia mi wschodzi, ale widzę też, ze na niektórych krążkach jest coś białego- pleśń? Czyżbym przelała?
Najwyżej jak znarnuję lobelki, to cos innego wsadzę w krążki :roll:
Zdrowiej zdrowiej, nie daj się chorobie. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś wygrała z atakiem choroby
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, a jednak to prawda - do 1 marca zostało tylko 2 dni ;:oj Teraz czekam na słonko, żeby śnieg stopniał do reszty, a w weekend zakładam gumiaczki i do ogrodu ;:65
Ewa Gajowa, wiosenny nastrój z Gardenii i rewolucyjny optymizm trzyma mnie na powierzchni ;:173
Iwonko, targi były bardzo profesjonalnie zoorganizowane, a wystawcy stanęli na wysokości zadania ;:333 Wprawdzie na kwitnące migdałki i magnolie w ogrodach jeszcze musimy poczekać, ale pozytywna energia zostaje z nami i ułatwia oczekiwanie :D
Teraz tylko trochę więcej słońca do szczęścia nam brakuje i będzie prawdziwa wiosna ;:138
Jule, od wczoraj też noszę się na czarno ;-) ale łopatę w tym kolorze już mam, a różowej jeszcze nie miałam ;:306
Ewa Gajowa - mina sprzedawców bezcenna ;:215 Pewnie taki zachwyt na widok szpilek by zrozumieli ale łopaty? hahaha
Asiu, już mi lepiej :D Wczoraj byłam chyba osłabiona, dzisiaj jest o niebo lepiej. Czekam na weekend, zapowiada się pracowicie jeśli pogoda dopisze! Krokusy czekają na słonko, jeszcze śnieg zalega w ogrodzie. Ciekawa jestem co Twój M powiedział na widok liliowej łopaty...a jakby jeszcze widział tą scenę przy sprzedawcach! Dałaś niezły pokaz, aż się wystraszyłam ;:202
Anushka, nie spisywałyśmy sprzedawców, bo ten asortyment jest w dostępny u nas na stałe, na giełdzie. Choć nie pamiętam, czy te aniołki tam widziałam...
Bozuniu, cieszę się, że pomysł zyskał Twoją akceptację ;:196 Dzisiaj zrobiłam sobie wycieczkę do ogrodu i patrzyłam na to miejsce..zastanawiam się tylko czy maja iść do donic czy do gruntu...w gruncie będą sporo niższe i mnie okazałe, ale może będą lepiej rosły? Wciąż myślę, gdzie umiejscowić duże kule bukszpanowe - luzem na rabacie czy dokooptować do istniejących duetów - stożek & kula?Nie chcę wprowadzać nadmiernej symetrii..chyba rozrzucę je luzem, ale muszę jeszcze przemyśleć miejscówki.
Majeczko, dzięki ;:196 Praca taką łopatką to będzie prawdziwa przyjemność :lol:
Anabuko, dzięki! to fiołki alpejskie - u nas nie zimują. Wsadzam je w maju i rosną do zimy. Na zdjęciu jest jedna kępa. Ps. nie wiem czy skasowało część posta, bo jakby brakowało czegoś w środku i na końcu, aaa i dużo tych przecinków stawiasz ;-))
Marzenko, dziękuję ;:168 To było raczej przemęczenie i niedospanie - nadrobię w ten weekend :uszy Odnośnie lobelii - jeśli zauważyłaś pleśń, przenieś je do nowej ziemii, bo padną. Może za mocno podlewasz? Ja podlewam tylko jak krążki wyraźnie jaśnieją, jest za mało słonka i może mają nadmierną wilgoć.

Rozbawiły mnie dzisiejsze prognozy na TVN - jeszcze nie dawno grzmieli na temat mrozów -12* na początku marca, teraz zmieniają prognozy i na 10-go marca pokazują +12*...ale co postraszyli to ich, na Forum też ;-)
Ja się trzymam niezmiennie wersji, że wiosna zacznie się od początku marca i będzie coraz cieplej ;:215

Lubię to zdjęcie...tyle słońca ;:173

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Mówiłam Ci Kasia o tych tvn-ach.... ;:219 ja tam ich nie słucham....
Ciesze sie ,ze lepiej sie czujesz ;:304
Ja bym bukszpaniki dała do ziemi.....one potem rusza jak z kopyta , a w donicach to bedziesz dygac ,ze zmarzną :wink:
o widzisz...mam zepsute kaloszki...trzeba by sie zaopatrzyc bo sezon sie zaczyna ;:172
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Najważniejsza jest wiara. Podobno czyni cuda i góry przenosi. Jak nic za dwa dni będzie u Ciebie wiosna ;:215 A może już jest :?:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dorotko, może masz rację z tymi bukszpanami...na zimę to i tak by powędrowały do gruntu, myślałam o sezonie w donicach, ale jeszcze pomyślę. Kalosze koniecznie musisz nabyć ;:333
Aniu, tak jak pisałam, byłam dzisiaj w ogrodzie, ale jest jeszcze sporo śniegu - w weekend była u nas śnieżyca ;:202 Nie ma słońca, a bez niego wszystko stoi w miejscu..ale od czwartku ma być więcej ;:3 więc może w weekend się coś pojawi! Masz rację, wiara czyni cuda, a ja wierzę w pierwszy kwiatuszek w tym tygodniu..pojawi się na pewno ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”