Ewa, a jednak to prawda -
do 1 marca zostało tylko 2 dni 
Teraz czekam na słonko, żeby śnieg stopniał do reszty, a w weekend zakładam gumiaczki i do ogrodu
Ewa Gajowa, wiosenny nastrój z Gardenii i rewolucyjny optymizm trzyma mnie na powierzchni
Iwonko, targi były bardzo profesjonalnie zoorganizowane, a wystawcy stanęli na wysokości zadania

Wprawdzie na kwitnące migdałki i magnolie w ogrodach jeszcze musimy poczekać, ale pozytywna energia zostaje z nami i ułatwia oczekiwanie
Teraz tylko trochę więcej słońca do szczęścia nam brakuje i będzie prawdziwa wiosna
Jule, od wczoraj też noszę się na czarno ;-) ale łopatę w tym kolorze już mam, a różowej jeszcze nie miałam
Ewa Gajowa - mina sprzedawców bezcenna

Pewnie taki zachwyt na widok szpilek by zrozumieli ale łopaty? hahaha
Asiu, już mi lepiej

Wczoraj byłam chyba osłabiona, dzisiaj jest o niebo lepiej. Czekam na weekend, zapowiada się pracowicie jeśli pogoda dopisze! Krokusy czekają na słonko, jeszcze śnieg zalega w ogrodzie. Ciekawa jestem co Twój M powiedział na widok liliowej łopaty...a jakby jeszcze widział tą scenę przy sprzedawcach! Dałaś niezły pokaz, aż się wystraszyłam
Anushka, nie spisywałyśmy sprzedawców, bo ten asortyment jest w dostępny u nas na stałe, na giełdzie. Choć nie pamiętam, czy te aniołki tam widziałam...
Bozuniu, cieszę się, że pomysł zyskał Twoją akceptację

Dzisiaj zrobiłam sobie wycieczkę do ogrodu i patrzyłam na to miejsce..zastanawiam się tylko czy maja iść do donic czy do gruntu...w gruncie będą sporo niższe i mnie okazałe, ale może będą lepiej rosły? Wciąż myślę, gdzie umiejscowić duże kule bukszpanowe - luzem na rabacie czy dokooptować do istniejących duetów - stożek & kula?Nie chcę wprowadzać nadmiernej symetrii..chyba rozrzucę je luzem, ale muszę jeszcze przemyśleć miejscówki.
Majeczko, dzięki

Praca taką łopatką to będzie prawdziwa przyjemność
Anabuko, dzięki! to fiołki alpejskie - u nas nie zimują. Wsadzam je w maju i rosną do zimy. Na zdjęciu jest jedna kępa. Ps. nie wiem czy skasowało część posta, bo jakby brakowało czegoś w środku i na końcu, aaa i dużo tych przecinków stawiasz ;-))
Marzenko, dziękuję

To było raczej przemęczenie i niedospanie - nadrobię w ten weekend

Odnośnie lobelii - jeśli zauważyłaś pleśń, przenieś je do nowej ziemii, bo padną. Może za mocno podlewasz? Ja podlewam tylko jak krążki wyraźnie jaśnieją, jest za mało słonka i może mają nadmierną wilgoć.
Rozbawiły mnie dzisiejsze prognozy na TVN - jeszcze nie dawno grzmieli na temat mrozów -12* na początku marca, teraz zmieniają prognozy i na 10-go marca pokazują +12*...ale co postraszyli to ich, na Forum też ;-)
Ja się trzymam niezmiennie wersji, że wiosna zacznie się od początku marca i będzie coraz cieplej
Lubię to zdjęcie...tyle słońca