Jakich roślin nie lubicie/jakie lubicie?
- dorotkkka
- 10p - Początkujący
- Od: 20 lut 2013, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jakich roślin nie lubicie/jakie lubicie?
Ja bardzo lubię surfinie, nasturcje i słoneczniki, te uwielbiam mieć w wazonie, sadzić nigdy nie sadziłam ;) Natomiast nie lubię śmierdziuchów 

Pozdrawiam serdecznie
A co to takiego te śmierdziuchy ?
Te co idą do wazonów ?

Te co idą do wazonów ?
- dorotkkka
- 10p - Początkujący
- Od: 20 lut 2013, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tutunn pisze:A co to takiego te śmierdziuchy ?![]()
Te co idą do wazonów ?

Pozdrawiam serdecznie
U nas tak samo mówi się na aksamitkidorotkkka pisze:tutunn pisze:A co to takiego te śmierdziuchy ?![]()
Te co idą do wazonów ?mam na myśli aksamitki- to chyba ich prawdziwa nazwa. U mnie w rejonie mówimy na nie śmierdziuchy

Pozdrawiam, Ogoonek 

Nie ma takich które mnie odpychają. Ale niewiele jeszcze widziałem 
Kiedyś nie lubiłem chryzantem - kojarzyły mi się z cmentarzem. Tu znalazłem fajny wątek o zimujących .... i zmieniłem zdanie. Muszę tylko się zmusić i zamówić kilka ... bo będzie tak jak z akcją wymiany nasion że się spóźnię

Kiedyś nie lubiłem chryzantem - kojarzyły mi się z cmentarzem. Tu znalazłem fajny wątek o zimujących .... i zmieniłem zdanie. Muszę tylko się zmusić i zamówić kilka ... bo będzie tak jak z akcją wymiany nasion że się spóźnię

Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
Nie przepadam za tujami ale to zwłaszcza kiedy występują w formie żywopłotów bo w co drugim ogrodzie tak jest.
Nie przepadam za formowanymi iglakami a szczególnie nie lubię - łysy pień i kulka na górze lub bałwanków (dwie lub trzy kulki jedna nad drugą).
Nie lubię łysych rabat. tzn duuużo ziemi i jeden kwiatek i to mały.
Nie przepadam za domowymi roślinami doniczkowymi ale to z lenistwa. jedyne jakie kocham to storczyki
Bardzo lubię wysokie byliny, trawy (wysokie i niskie) i rośliny dywanowe (nawet te bardzo niskie ale za to szeroko rozrastające się).
Nie przepadam za roślinami jednorocznymi ale to też bardziej z lenistwa
uwielbiam też rośliny liściaste o kolorowych pędach jako alternatywa do zielonych iglaków zimą...
a najbardziej lubię ciekawe, oryginalne ogrody pełne kolorów lub kształtów lub jedno i drugie jeśli występują w nich rośliny za którymi nie przepadam ale są ładnie wkomponowane to bardzo mi się podobają...
Nie przepadam za formowanymi iglakami a szczególnie nie lubię - łysy pień i kulka na górze lub bałwanków (dwie lub trzy kulki jedna nad drugą).
Nie przepadam za domowymi roślinami doniczkowymi ale to z lenistwa. jedyne jakie kocham to storczyki
Bardzo lubię wysokie byliny, trawy (wysokie i niskie) i rośliny dywanowe (nawet te bardzo niskie ale za to szeroko rozrastające się).
uwielbiam też rośliny liściaste o kolorowych pędach jako alternatywa do zielonych iglaków zimą...
a najbardziej lubię ciekawe, oryginalne ogrody pełne kolorów lub kształtów lub jedno i drugie jeśli występują w nich rośliny za którymi nie przepadam ale są ładnie wkomponowane to bardzo mi się podobają...

- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O proszę, mój drugi forumowy bliźniakMuSzka pisze:Nie przepadam za tujami ale to zwłaszcza kiedy występują w formie żywopłotów bo w co drugim ogrodzie tak jest.

- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie coraz bardziej następuje taki etap, że wszystko zaczyna mi się podobać, co mnie przeraża z lekka....
Wszystko po za aksamitkami i czerwonymi szałwiami.
Zobaczymy co napiszę za rok dwa
Wszystko po za aksamitkami i czerwonymi szałwiami.
Zobaczymy co napiszę za rok dwa

Ja nie lubię tylko szałwii błyszczącej. Kojarzy mi się z miejskimi klombami i kiczem 
Lubię natomiast wszystkie inne rośliny, chwasty też - jeżeli ładnie kwitną.

Lubię natomiast wszystkie inne rośliny, chwasty też - jeżeli ładnie kwitną.
Bardzo lubię Forsycję, a bardzo podoba mi się bieluń - jego kwiat. 

Life Is Beautiful
Mnie również. Wiele roślin mi się podoba. Chociaż najlepsze wspomnienia mam z niebieską niezapominajką. Przypomina mi lata spędzone z babcią, kiedy byłam jeszcze małym smykiem. Szkoda, że wszystko, co piękne tak szybko mija. Jednak nigdy tych chwil nie zapomnę.Tydecja pisze:bardzo podoba mi się bieluń - jego kwiat.

Pozdrawiam, Ogoonek 

Ogoonek - pewnie pamiętasz też z dzieciństwa przetacznik ożankowy (Veronica chamaedrys). JA mam właśnie do niego taką sympatie z dzieciństwa. Kiedyś jakoś było go więcej, teraz rzadko go widuję.
http://chwastowisko.wordpress.com/categ ... -ozankowy/

salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał
Ja najbardziej lubię cytrynę :P Sama mam, ale jeszcze nie owocowała... Muszę zaszczepić
Poza tym kocham mirty, kto ma? 

Poznam regulamin forum
Oczywiście, że pamiętam!Mike22 pisze:Ogoonek - pewnie pamiętasz też z dzieciństwa przetacznik ożankowy (Veronica chamaedrys). JA mam właśnie do niego taką sympatie z dzieciństwa. Kiedyś jakoś było go więcej, teraz rzadko go widuję.![]()

Pozdrawiam, Ogoonek