Ogród 100 róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż

Post »

Masz ją Gosiu? U mnie po 3 latach jeszcze nie osiągnęła swoich wymiarów.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A to na dzisiaj "podtrzymywacze". Majka411, Ty to potrafisz człowieka zmotywować... ;:306

Ania udało Ci się ..... ;:180 ;:180 ale super zdjęcia. ;:215
Masz sporo Pastellek :heja a, Swany to cukiereczek.... :heja mam .... pienną ;:112 i się bardzo cieszę.
Fotka First Lady ;:180
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swego czasu miałam dwie sztuki, jedna urosła do 100 cm i stworzyła ładny krzaczek. Z drugą miałam drobny problem - przy temperaturze powyżej 30 stopni miała inne kwiaty - nawet w tej sprawie pisałam do Rosen. Bardzo lubię First Lady za jej kwiaty.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Nie mam Edena, więc u mnie na tytuł najbardziej eleganckiej zasługuje właśnie FL. W tym roku było z nią marnie, ale dwa lata temu dawała popis. Dodam, że nie zabezpieczyłam jej wtedy na zimę, bo normalnie zapomniałam, że ją mam ;:306 i przetrwała w gruncie bez szwanku.
Dopiero po ostatniej zimie i przeprowadzce jej coś zaszkodziło.........czekam na rozbudowę krzaczka, bo jakaś zbyt drapakowata u mnie jest....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, dzięki w imieniu różyczek. Wiem, że czekasz na pienne. Sama jestem ich ciekawa :)

First Lady to rzeczywiście piękna róża, taka powiedziałabym szlachetna. Moja może nie mogła za bardzo przyrosnąć, bo co roku była bardzo niziutko przycinana. W tym roku ma pierwszy kopczyk i zamierzam tak trzymać...

Justi, skojarzyłam Twój ogród po poście ze szpalerkiem Pastellek. Odwiedzałam go jesienią ubiegłego roku :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Nie mam z tych pokazanych żadnej ale chyba Pierwsza Dama zasługuje na swoje miano. ;:215
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Maju, ja też nie mam żadnego Souvenira i przez to jest ciekawiej :)

Poniżej chyba już ostatnie letnie fotki. Mam w planie pokazanie "minireportażu" (reportażyku) z wiosennych prac: przed, w trakcie i po zmianach w moim ogrodzie.
Pochwalę się też, że zamówiłam sztandarową różę forumową - Edenkę :D . Zmiękłam, bo miało już nie być żadnych zamówień tej wiosny ;:124 .

Jeszcze raz First Lady

Obrazek

Gentle Hermione
Obrazek

Harlow Carr
Obrazek

Lady Salisbury
Obrazek

Sister Elizabeth z końca września
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu samych Souvenirów mam tylko 56, dojdzie wiosną 5 róż więc oprócz nich mam jeszcze bardzo dużo innych różyczek i na pewno jakieś nam się pokrywają. ;:306
Za to austinek mam zaledwie kilka ;:306
Te Twoje są śliczne ;:215
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę się w tym roku pilnie poprzyglądać tym Twoim różyczkom (przy tej liczbie będzie co robić :wink: ). A jeśli chodzi o moje, to liczę na to, że w tym roku będą ładniejsze (powinny ;:224 ).
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, róże powinny być ładniejsze.
Zima nam sprzyja
Widziałam różę w donicy. Gdzie ją przechowujesz?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Zaciekawiła mnie ta ilość kwiecia na jednej gałązce u Harlow Carr. Czy ona zawsze tak obficie kwitnie? Może masz fotkę całego krzaczka?

Wcześniej zachwyciłam się u Ciebie Aniu Lady S. ;:97 , a teraz powiem, że Sister Elizabeth ma przepiękny kwiat i do tego ten ciemnoróżowy pąk ... ;:173 . Przypomina Harlow Carr, prawda?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witaj Ania za wszystkie umilacze bardzo dziękuję ;:196
oj .... 8-) jak mi lepiej na serduszku się robi jak je oglądam. ;:168 a tęsknię za nimi coraz bardziej.
Mi bardzo się podoba Gentle Hermione ;:108
Wysiałam nasionka kwiatów i już widzę, że one spęczniały. :heja :heja
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po przerwie ;:7 . Kiepsko jest żyć bez dostępu do internetu, nawet przez parę dni.

Gosiu, moje róże zimują w donicach na tarasie. Donice zabezpieczam folią bąbelkową, wkładam do kosza wiklinowego i stawiam na styropianie. Róże trochę bardziej obsypuję korą i to wszystko. W tym roku to jednak żadna wielka rzecz, że róże są zielone, bo zima była wyjątkowa.

Moniko, nie zauważyłam przerwy w kwitnieniu Harlow Carr, więc chyba kwitła całe lato. Na pewno nie chorowała. Niestety nie mam zdjęcia całego krzaczka (w tym roku się poprawię ;:108 ). Kwiat ma rzeczywiście podobny do Sister Elizabeth. Ta jednak pod koniec września złapała trochę czarnych plam. Nie mniej jednak kwiaty siostry Eli są ładniejsze, pełniejsze, trochę ciemniejsze (momentami wpadają we fiołkowy) i trochę większe.
Maju, mnie Gentle Hermione rozczarowała. Daleko jej do urody róży prezentowanej na stronie Austina, w przeciwieństwie do opisanych wyżej Harlow Carr i Sister Elizabeth (w realu prezentują się tak samo jak na zdjęciach). Trochę też chorowała i zbyt dużo nie urosła. Liczę jednak na to, że się za to wspaniale ukorzeniła i teraz dopiero pokaże na co ją stać :wink: .
A nasionka wysiałaś prostu do gruntu? Ciekawa jestem tego Twojego lnu.

Harlow Carr i Sister Elizabeth

Obrazek

Obrazek

Ja też przebieram nóżkami, żeby wyskoczyć już do ogrodu ;:65 ;:65 . Mam tylko nadzieję, że wszystkie róże nie przyjadą naraz ;:oj .
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Hej, hej Aniu, robię dokładnie to, co Ty. Faktycznie można to nazwać odbiciem palmy.
Straszne są te dni, kiedy wiosna jest już za rogiem. Ja dostaję głupawki, bo nie mogę się wyżyć kopiąc
dołki czy w ogóle grzebiąc w ziemi.
Wiesz co robie?. :;230 zamawiam wszystko co się da?. też domówiłam 2 kolejne pannice, a to wszystko przez Anusię ? Sweety.
Jak to przeczyta, to będzie wiedziała o co chodzi. Jeszcze za mną łazi JC i to jak ;:173 .
No nie wiem czy się nie skuszę, powojniczki ? :;230 widziałaś u Ani ? Annes ile ich mi się podoba.
Liczę miejsce ile mi ich wejdzie?. :lol: w najgorszym razie do donic? :lol:
Wiesz co wymyśliłam, że z zamówieniem jeszcze chwilę poczekam, to może wykupią. ;:306
Ania gdzie jeszcze do oglądania rabatek?. może w maju ?. ;:145
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja, z tym poczekaniem aż wykupią ? dobre :;230
W moim przypadku najlepiej by było w ogóle nigdzie nie zaglądać, bo czasami człowiekowi wystarczy jedno spojrzenie ? impuls i szukasz miejsca na kolejną różycę. Też mam nadzieję, że jak się zajmę pracą w ogrodzie, to mi trochę minie...
A clematisy cudo pokazałaś... Co niektórzy wymiękli....
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”