Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Ładna jest...hi,hi też znalazła bym dla niej miejsce. Żylistek zawsze można przekopać w inne miejsce ;:108 ;:224
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje żylistki wymarzły i mam spokój. :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajumam zbędną sadzonkę żylistka...zaznaczyłam gdzie siedzi hosta, patyk ukorzenił się przypadkiem ;:204

Obrazek

Obrazek

Róża okrywowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ale numer z tym ukorzenionym patykiem. ;:306
Ja jeszcze niczego nie ukorzeniłam, co prawda próbowałam tylko z różami, ale bezskutecznie.
Widzę, że masz Kronenburga.
U mnie jest najzdrowszą różą, nie było ani jednej plamki na liściach przez cały sezon. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie znam nazw róż, zrobię porządne fotki w lecie i wrzucę do identyfikacji. Tę różę kupiłam w pudełku...rosła wcześniej przy domu i zachorowała, podczas deszczowego lata...miała grzyba w złotym kolorze na liściach. Po przesadzeniu pryskałam Miedzianem...wyzdrowiała. Kwitnie masą kwiatów i jest pachnąca...wieczorem najintensywniej czuć zapach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu przepiękna okrywowa różyczka, ostatnio bardzo podobają mi się takie z pojedynczymi płateczkami :D a i kolorek cudny, taki intensywny, z daleka przyciągający wzrok :D
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiedziałam,że dalie można wysiewać bezpośrednio do gruntu. Miałam w ubiegłym sezonie, ale wszystkie wykopałam i zamieszkały na kompostowniku.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga róża była przesadzana kilkakrotnie, nie mam dla niej miejsca. W tym miejscu co teraz rośnie też nie pasuje...jeszcze rośnie jedna różowa o pełnych kwiatach, próbuję ją prowadzić pionowo w zasieku ale cały czas ucieka dołem w trawę. Kosiarką jak jadę to zawsze coś utnę albo urwę ;:224

julianno :wit nie martw się, na przyszłość taka wiadomość się przyda. Dali troszkę szkoda, ładnie zdobią ogród aż do przymrozków.
Za uwarzyłam że stare rośliny z babcinych ogrodów wracają do łask, tylko trochę poprawione w nowocześniejszej wersji.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim koromyśle zrobionym z gałęzi wierzby uwięziłam różę.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu czy ta twoja róża uwięziona ma pełne kwiaty ?..dostaje mączniaka ? ..ja mam taką młodą sadzonkę i muszę ją pryskać ...
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko róża jest śliczna pełna, z masą kwiatów...tak jak piszesz co roku po pierwszym kwitnieniu łapie mączniaka...w między czasie jeszcze mszyce na niej siedzą. Brat ma taką samą, pryska od czasu do czasu i jest zdrowa. Dla swojej zrobił podpórkę w kształcie długiego trójkąta...róża jest w środku.
Wielkość to jakieś 2m jak zakwitnie to dopiero jest widok...nie mogę się napatrzeć.
U mojej te długie grube pędy co roku wycinam albo skracam bo przeszkadzają, nawet podczas przechodzenia nieraz czymś zaczepię. Widocznie ta odmiana jest bardzo delikatna...miałam kiedyś podobną szczepioną na pniu...kolor jasno różowy, z bardzo drobnymi kwiatami. Umarzła na wiosnę po odkryciu...nic nie głosili w telewizji, mróz wyskoczył wtedy minus 15 stopni...cała góra umarzła. Została tylko podkładka.
Do tej pory nie mogę odżałować tej róży...zostały mi tylko dwie fotki :(

Ciemniejsza kiedyś rosłam przy podpórce ale zmieniłam jej miejsce zamieszkania ;:224...z tyłu widać zielone liście buraków i kopiec ziemi z wykopanego szamba...starą odmianę liliowca, w naszych stronach zdobi rowy ;:306
Obrazek

Tak wyglądała jaśniejsza szczepiona na pniu.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ta ciemno różowa róża to z pewnością Ekxcelsa.
To była pierwsza róża w moim ogrodzie. Dostałam ją od sąsiadki, która pod moja nieobecność posadziła przy siatce i tak została, ale ostatnio ciągle przemarza i kwitnie tylko na dolnych pędach.
Szkoda mi jej jednak wyrzucić, gdyż jest ładna, u mnie nie dostaje mączniaka . :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taju :wit patrzyłam w internecie, nazwa róży się zgadza...zadbam o nią w tym roku, też jej nie wyrzucę bo jest za ładna...mimo że łapie grzyba.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anna11 pisze:Aniu, zakupy ;:215 przyłączam się też do gratulacji ;:3 Liliowce zazwyczaj są takie same jak na fotce z opakowania, kupiłam też w takich opakowaniach...jak zakwitły, odmiana się zgadzała.
To mnie pocieszyłas,,,bo już sie martwiłam co to będzie :( :wink: A te rózyczki ładne,,,to połączenie z liliowcami ślicznie wyglada ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ładne widoczki u Ciebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”