Na końcu tęczy...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na końcu tęczy...

Post »

:wit Popełniłam znów zakupy ;:223 internetowe u p. Podstolca i w B . kupiłam Narcyza kwitnącego i Hiacynta bo już nie mogłam nie mieć nic zielonego przed oczami ;:306
Ewciu - ręka moja :;230 a czy ja drobniutka , nie powiedziałabym :;230 a Lilie fakt mam b.duże :tan
Ponieważ nadal sypie więc kolejne wspomnienia :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trochę mnie tu nie było no i proszę... wiosna mnie ominęła i od razu pełnia lata :wit A u mnie oczywiście biało i dalej się bieli jeszcze bardziej ;:202
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspomnienia jak ptaki szybują po niebie . Lilie miodzio :heja .mieczyków też godna podziwu kolekcja ;:138 ;:138 .Kto zamówił nowy śnieg ;:oj ,ja chcę ;:3 i grzebać w ziemi :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu mam nadzieję, że to już ostatnie podrygi zimy.... że chce wytrzepać ostatnie resztki śniegu jakie ma z zapasach i za chwilę będzie wiosna 8-) :lol:
Lilie przepiękne, uwielbiam i mogę oglądać bez końca..... no i mieczyki.... wspaniałe, bogate odmiany. Ja już ich nie sadzę, bo nie mam miejsca, ale bardzo je lubię i zawsze latem kupuję sobie na targu bukiet, żeby się nimi nacieszyć :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Cudne lilie i mieczyki pooglądam u Ciebie bo ja na nie już nie mam miejsca ,ale gratuluję ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ewuś , ja już nawet kupiłem worek ziemi , takiej do siania. Ale z tego nic nie wynikło , nadal nic nie posiane. ;:185 ;:185 Trawę bordową muszę dzisiaj , już póżno i nie wykłosi się. Już miałem nie kupować mieczyków, chyba żółto-czerwony z falbankami przybędzie :wink:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wspaniałe zdjecia, zwłaszcza mieczyki pięknie się prezentują :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Ostróżki, mieczyki ,róże i piękna kolekcja lili Ja nazwałam Cię królową mieczyków a powinnam chyba królową wszystkich kwiatów.Zdjęcie Zorana -super.
Rośnie wszystko pięknie , ale jak się ma dostęp do takiego''złota".
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

Witaj Ewa ;:168

Czy mi się wydawało, czy Ty kiedyś zamawiałaś coś z wysyłkowej firmy BAKKER??Dostałam dziś katalog i mały oczopląs ;:224

i jeszcze mam oferte Dom i Sad, a tam taaaaaakie cudne róże.... ;:oj

nie znam jednak tej firmy, nie wiem czy warto, oraz czy oni wysyłają tylko nasiona, cebule, czy sadzonki też? ;:oj

ja wsadziłam pierwszy raz jaskry, podobno trudne w uprawie, ale na razie pokazują głowy ;:oj
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piękne lilie ;:oj a mieczyki jakie niesamowite, takiego niebieskiego chyba nigdy nie widziałam! Jak spojrzałam na Twoje mieczyki to niemal nabrałam ochoty, zeby znowu kupić i posadzić - bo ja się ze swoimi rozstałam ze dwa lata temu, kiedy kolejne cebulki nie przetrwały zimy; obiecałam sobie wtedy, że juz żadnego wykopywania, wsadzania itp. :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj ja też nie lubię wykopywać jesienią i też nie bardzo mam je trzymać ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Raktycznie ta lilia jest jakas inna ,oryginalna ;:215
Obrazek

Mieczyki tez piękne,,ja ich tez mam sporo,,, a tym roku dokupuję tylko niebieskie, bo tych nie mam :( Byłam wczoraj w piwnicy,, i zajrzałam do nich,,,wszystko ok a ,niektóre już kiełki puszczają :shock:
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Dziś nadal bez Słońca ale wreszcie zapowiadają wyższe temperatury więc może coś będzie z tej Wiosny ;:138 Jak na razie to tylko ten widok raduje moje serce

Obrazek

Mieczyki , które pokazywałam to tylko część z tych co posiadam , prawda ,że jak Dalie wymagają trochę więcej pracy ale je uwielbiam ;:108

julianna - witaj w moim wątku ;:196 -bardzo dziękuję za tak miłe słowa ale uwierz mi ,że to co ja posiadam to tylko kropelka w porównaniu z innymi dziewczynami na FO , które mają niesamowite kolekcje Róż , Mieczyków itp. - i to od nich się uczę , podglądam i jednocześnie zarażam ;:306

Lucy36 ;:196 witaj - niestety nie zamawiałam u tych sprzedawców , Róże część kupowałam u bogdan w1 na All. - te bardziej rodowodowe w Rosarium i Rosaplant i we Floribundzie :lol: Ja w tym roku ograniczyłam sianie do minimum , brak miejsca ale za to zrobiłam kilka dużych zakupów sadzonek ;:224

gajowa Ewciu , Elu - Ja wcześniej też sadziłam Mieczyki ale te zwykłe i traktowałam je jak jednoroczne bo fakt nie miałam gdzie przechowywać ale jak trafiłam na FO i zobaczyłam Mieczyki u naszej Anity :shock: to przepadłam i cóż musiałam stworzyć im warunki aby się przechowały bo takie okazy jakie kupilam u Anity żal byłoby zmarnować :D

Aniu - Ja też swoje sprawdzałam i też są kiełki ;:oj , mam kilka fioletów takich aksamitów i bardzo ciemne bordowe - dokupię jeszcze u Anity ciemnych bo stanowczo mam za malo ;:224

A to jeszcze kilka z moich pupili ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jednak w fiolecie mi bardziej do twarzy ;:224

Obrazek
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mieczyki niesamowite, ale zdjęcie z pasikonikiem OBŁĘDNE ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu przepiękne mieczyki...... naprawdę przepiękne..... tez zielone są niesamowite....... i te falbaniaste......
Ja niestety nie sadzę, bo nie mam miejsca..... niby taką niewielką cebulkę wszędzie można wetknąć, ale przy okazji zawsze uszkodzę coś co już w ziemi siedzi.... jakieś lilie i inne cebulaczki i zrezygnowałam.... ale zawsze w sezonie kupuję sobie na targu bukiet mieczyków, żeby mieć choć namiastkę w wazonie..... ale nigdy nie ma takich przepięknych odmian jak Twoje....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”