Zaczynam - rogalm1 cz.1
Niestety Szymek zaraził mamusię, wczoraj miałam ponad 40 stopni, dziś 39, ale musze Wam chociaż napisać, że żyję! Byliśmy na działce bo pani doktor pozwoliła- było trochę ciężko, bo choroba i upał okropny- ale za to wylalismy ponad 2000 litrów na nasz ogród! I kochani, podlewanie pokrzywami, pryskanie mlekiem, sadzenie na kromce chleba i oczywiście oberwanie dodatkowych pędów daje cudowne rezultaty! U mnie jako jedynej w okolicy są już malutkie pomidorki! Jedna pani mi powiedziała, że widać, że jestem na wsi wychowana bo tak ładnie rośnie i zna pani tyle sposobów na zdrowe rośliny! To tylko dzięki informacjom z tego forum, robię takie wrażenie! Zdjęcia wkleję jutro jak trochę dojdę do siebie, bo już musze się kłaść!
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No ładnie jeszcze nam się wykończysz. Spokojnie leż i wyzdrowiej. Pogadamy z chwastami - na czas twojej niedyspozycyjności zaprzestaną wzrostu ;)
Z tą kromką to chyba hmn może, że cały dzień tylko o kromce chleba?
Chyba, że to jakaś nowa metoda jest.
I widzisz jaka z ciebie znawczyni się zrobiła. SUPER
Z tą kromką to chyba hmn może, że cały dzień tylko o kromce chleba?

I widzisz jaka z ciebie znawczyni się zrobiła. SUPER
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To stara metoda - chleb zakwasza ziemię a pomidory lubią lekko kwaśną. Ja też tak kiedyś robiłam, ale nie należy przeceniać tej metody. Są jeszcze inne jak skórka z banana itd., ale nie mam takich doświadczeń.
Moniu a jak po tej katastrofie - czy grad nie zniszczył twojej działeczki ? Jestem trochę niespokojna, bo nie odzywasz się - czy coś jest nie tak ?

A jak zdrówko, czy już wszystko dobrze ?
Moniu a jak po tej katastrofie - czy grad nie zniszczył twojej działeczki ? Jestem trochę niespokojna, bo nie odzywasz się - czy coś jest nie tak ?

A jak zdrówko, czy już wszystko dobrze ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ojej! Moniko! Taka chora i pojechałaś na działkę? No ja przy takiej gorączce nie daję rady
ruszyć ani ręką ani nogą!
Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia!!!
Cieszę się, że tak ładnie rosną Ci pomidorki! Ja ze swoich też jestem na razie zadowolona.
A ten sposób sadzenia propaguje na forum DanutaK.
ruszyć ani ręką ani nogą!

Cieszę się, że tak ładnie rosną Ci pomidorki! Ja ze swoich też jestem na razie zadowolona.
A ten sposób sadzenia propaguje na forum DanutaK.
Pozdrawiam serdecznie
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrowia, trzymaj się ciepło, obyś jak najszybciej wróciła do pełni sił. Bo to najgorsze chorować o tej porze roku
Dobrze, że chociaż na swoją działkę mogłaś się wybrać i odprężyć.
Jeszcze raz pozdrawiam i przesyłam lecznicze uściski

Jeszcze raz pozdrawiam i przesyłam lecznicze uściski

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie