Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Post »

Dzień Dobry .
Znowu tu jestem.Czytałam właśnie wątki o szkodnikach i grzybach i jestem przerażona. W zeszłym roku postanowiłam założyć ogródek
warzywny.Na wiosnę posadziłam parę krzaczków pomidorów i o dziwo ,mimo w sumie nie przygotowanej porządnie ziemi ,wyrosły i owocowały. Obrazek
Uskrzydlona wynikami postanowiłam skopać poletko z prawdziwego zdarzenia.Na jesieni uprosiłam sąsiada ROLNIKA,aby użyczył mi obornika
i ostro nawiozłam pole.Mąż śmiał się ze mnie,że trochę przesadziłam z ilością owego zasilania.Fakt przekopanie tego zmęczyło mnie mocno,
ale nie poddawałam się.Na wiosnę czeka mnie powtórka z rozrywki,ale już wyobrażam sobie swoje plony.Będę miała warzywka i zioła.
Muszę się Wam przyznać ,że trochę się tego boję ,bo normalnie nie mam pojęcia jak to rozplanować.Mam jeszcze trochę czasu,aby
zgłębić temat.
A teraz pokażę pierwszy śnieg zeszłoroczny na swojej ,,posiadłości,,
Obrazek Obrazek
Pięknie to wygląda ,ale mnie cni się już do upragnionej wiosenki,grabienia koszenia.sadzenia i myślenia ,gdzie sadzić KWIATY.

Obrazek Obrazek
janinka-n
200p
200p

Post »

Witam znowu.Zakupiłam dzisiaj dużo różnorodnych nasionek.Parę odmian pomidorków.ogórki.marchewki itd. No i oczywiście kwiatki.
Oj będzie się działo już niedługo.Za tydzień jadę sprawdzać ,a nuż wiosenka zawitała już do mnie!!!. ;:3 .Mam tyle planów na wiosenkę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko pięknie. ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Janeczko! Piękny dom,piękne miejsce i super właścicielka ,do tego pełna pomysłów i zapału do pracy,co na pewno zaowocuje ,że ogród będzie cud-miód. :wit
janinka-n
200p
200p

Post »

Bardzo dziękuję Koziorożcu.Staram się ;:108 i siedzę obecnie całymi dniami na FO i się dokształcam.Jesteśmy z mężem zapaleńcami.
Spędzamy na działce wszystkie wolne chwile a w tym roku mam zamiar tam spędzić ,wiosnę ,lato aż do połowy pażdziernika,a więc będę
szaleć i zmieniać wszystko co się da. Obrazek,
Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janeczko,nie zauważyłam pytania o Jukę,otóż uwielbia być podlewana gnojówką praktycznie przez cały sezon.Trochę obornika zalej wodą w jakimś pojemniku ,pomieszaj i odczekaj tydzień ,zrobi się woda gnojowa i tą wodą gnojową podlewaj jukę raz w tygodniu tak około1litrem ,musi być ona dobrze rozcieńczona,Poza tym wymaga gleby wapiennej więc możesz ją na wiosnę obsypać wapnem do roślin tylko nie przesadź ;:3
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Moja jukka nie kwitła ładnych parę lat,debiut był w ubiegłym roku kwiaty piękne i duzo,nie podlewam niczym i nie nawożę jesyne co dla niej zrobiłam to posadziłam w pełnym słońcu jakiś czas temu bo poprzednio rosła raczej w mniejscu zacienionym i dobrze jej tam nie było
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Janeczko, gratuluję zapału, oby trwał jak najdłużej. Będę do Ciebie zaglądała i kibicowała :D.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj :wit niestety z juką Ci nie pomogę bo nie mam pojęcia, ale pomimo tego że kwitła raz to jak pięknie.. Domek masz jak z bajki. Taki góralski :) Bardzo mi się podoba. Oczko też wygląda fajnie, taka oaza ciszy :)Bardzo pomysłowo i konkretnie urządzasz ten swój ogród marzeń. I masz rację, życie jest krótkie. Trzeba zdecydowanie dążyć do realizacji naszych marzeń. Pozdrawiam Cię serdecznie. Będę zaglądać :)
janinka-n
200p
200p

Post »

Dziękuję za rady kochani.Postanowiłam ,że w tym roku upiększę działkę kwiatami.Zakupiłam już parę odmian i będę eksperymentować.
Pelargonie też już porozsadzałam.No i zacznę spacery po sklepach w celu obserwacji.Pod koniec lutego będę siała pomidorki i Lwie
paszcze.A dalej zobaczę .Zaopatrzona w całą gamę nasionek zacznę wiosenkę na działce.Na jesieni wsadziłam ze dwadzieścia gałązek
bukszpanu i winogron tyleż samo.Bukszpan rośnie ,nie wiem czy winogrono się przyjęło,zobaczymy.W sobotę jadę na kontrolę.
Trzeba sprawdzić truskawki ,malinki i borówki.2 lata temu nasadziliśmy parę drzewek i krzaczków owocowych.Miałam już kilka malin.
porzeczek agrest i borówki.Poziomki od czerwca do pażdziernika.Super.Myślę ,że ten rok będzie jeszcze lepszy.Pozdrawiam. Obrazek Obrazek
Lilie zachwycają wszystkich. Obrazek
I trochę natury.Często zaglądają do nas leśni goście;
Obrazek.Lasy dookoła ,a więc zajączki ganiają po polach,sarenki wpadają z wizytą a i dziki potrafią zajrzeć.Sama radość z podglądania.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witam w śród zielono zakręconych forumowiczów :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

:wit na forum bardzo mi się \u Ciebie podoba masz ładne oczko ,dużo iglaków, ładny dom w którym spokojnie możesz pewno mieszkać.Pomysł z warzywniakiem to super sprawa sama też mam mały warzywniak jak lubisz cukinie to koniecznie posadź zawsze się udają ja i moja rodzinka w tam tym roku odkryliśmy jakie są pyszne nadziewane.Pozdrawiam i zapraszam do mnie .
janinka-n
200p
200p

Post »

Na pewno zajrzę .Mam strasznie dużo pytań.Uprawianie warzyw i kwiatów ,to bardzo trudne zajęcie , Dzięki Wam już dużo wiem,
ale to wciąż za mało. :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

Witaj Janka,
z przyjemnością odwiedziłam Twoje "królestwo". o mogę stwierdzić - piękne miejsce, zadbany ogród, dużo przestrzeni do zagospodarowania, sympatyczna gospodyni ogrodu. Powodzenia w dalszej pracy a ja będę zaglądać... :).

Pozdrawiam. Tereska.
janinka-n
200p
200p

Post »

Dziękuję Teresko i zapraszam serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”