Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Marta, chlupa niestety w całym mieście ;:222 Ale do Gardenii coraz bliżej... ;:224
Jagi, miło, że zajrzałaś! Tęskniłam ;:131 Dziękuję za serdeczne słowa, choć nie masz żadnych powodów do kompleksów. W końcu zaprosiłaś nas na swoje ogrodowe salony i wciąż odkrywasz kolejne, urocze zakątki ;:170
Marzenko, jesteś! ;:138 Będę wypatrywać, dziękuję ;:196
Dorotko, mały remoncik najlepszy na zimową chandrę ;:196 Wybrałaś już kolorki na ściany?
Iwonko, Boule de Neige mam dopiero od wiosny, więc jeszcze nie pokazała swoich możliwości. Posadziłam ją w centralnym miejscu rabaty przy tarasie i liczę, że w tym roku obsypie się kwieciem!
Agnieszko, bardzo dziękuję za miłe słowa, jesteś kochana ;:196 Zapraszam serdecznie!
Iwonko, sporo tych nowych róż będzie u Ciebie w tym roku! Boule de Neige potrzebuje sporo miejsca - u mnie w pierwszym roku wyrosła na 130 wysokości i prawie metr szerokości. Do zobaczenia na Gardenii :wit
Daria, miło mi :D Ja też lubię lobelki ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A jeszcze tak niedawno Kasia pisałaś 90 dni do 1 marca.
Mimo wszystko zleciało. Przede wszystkim czas się nie dłużył, bo w fajnym gronie go spędziliśmy.
Ale prognozę na marzec masz zdecydowanie najbardziej optymistyczną ze wszystkich jakie widziałam.
Ciekawe, która się sprawdzi
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj życzyłabym sobie tego ciepełka już marcu, oj życzyłabym sobie ;:108 Prognoza dość optymistyczna ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No ja wierzę że sprawdzi się prognoza Kasi, fajne zapowiedzi i już zaczynam szykować narzędzia do kopania. :heja
Dzisiaj wysiałam 3 kolory lobelii i zaskoczyło mnie że biała lobelia ma jasne nasionka ;:oj fajnie je widać na ciemnej ziemi - jakbym posoliła ;:173
Chciałam sobie kupić groszek pachnący na puste pergole dla których róże będą dopiero jesienią, a że nie było to sobie zafundowałam fioletową Kobeę i od razu na świeżo namoczyłam i wcisnęłam do ziemi, teraz tylko czekać na wschody i tę wiosenkę. ;:65
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

A u nas śniegu masa i cały czas dowożą ;:7 ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu co do przesadzania powojników , wszytko zależy jaką mają bryłę korzeniową i jaki rodzaj mój Sir Trevor Lawrence - bylinowy był kilkuletni pięknie kwitł no siłą rzeczy musiałam przyciąć mu korzenie wykopując spośród innych może dlatego odchorował ;:131 ale z kolei koleżanka przywiozła mi wykopane od niej z ogrodu 5 sztuk , które u niej nie chciały rosnąć , nie miały praktycznie robudowanych aż tak korzeni i u mnie ruszyły ostro po dwóch tygodniach. Widać ,że to zależy od systemu korzeniowego i rodzaju ale trzeba założych , że w roku przesadzania będą słabiej bądź wcale kwitły , muszą się zaklimatyzować ;:333 Ale z kolei w zeszłym roku z moim niby Wyszyński latalał chyba z trzy razy w różne miejsca z ostatniego miejsca jak go zabierałam miał już super korzenia a ruszył i rozszalał się kwitł aż do października .
Mój Sir Trevor Lawrence w tym roku już ma kilka pędów wyrastających z ziemi będzie ;:215
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Obudziła mnie jasność. Od razu pomyślałam, że pewnie już południe, ale spojrzałam na zegarek. Wpół do siódmej :shock: Niechybnie wiosna idzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kasiu ,powojniki przesadza się ,jak tylko ziemia rozmarznie.Im wcześniej tym lepiej i wtedy nie ważne jaką mają bryłę korzeniową .Trzeba tylko pilnować aby miały wilgoć przy korzeniach.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Kochani, Małgosia, Kasia, Majka, Ela & Ewa - prognozy się zmieniają codziennie, wygląda na to, ze dużych mrozów nie będzie :D
Majka, kobea bardzo szybko rośnie, będzie extra wyglądać na altanie ;:215 Trzymam kciuki za wschody ;:138
Edytka & Ewa - dziewczyny, dziękuję za rady w sprawie powojników. Jak tylko rozmarznie ziemia to się zabiorę za przesadzanie. Posadziłam je w zbyt głębokim cieniu, poza tym odmiany miały być inne, kolejne pomyłki. Sadzone były w ubiegłym roku więc bryła nie powinna być zbyt duża.

miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Cześć dziewczyny :) Jedyne narzędzie jakie mogę w tej chwili wyjąć to łopata do odśnieżania ;:306
Znowu sypie...Na Gardenię nie uda mi się prawdopodobnie dotrzeć, dziękuje Kasiek za chęć przytulenia ;:196
Mój jeden powojnik będzie prawdopodobnie też przesadzany i ciekawa jestem jak to zniesie :? Multi blue niestety się wykończył w ten sposób, bo był przesadzany dwa razy...do tego jeszcze dotknął go uwiąd...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Doberek Kasiu, choć juz niedaleko do południa. Dziś środek tygodnia, więc i do weekendu niedaleko.
Mam sporo śniegu, ale cieszy mnie to, bo roślinki mają pierzynkę puchową.
Udało mi się jednak znaleźć wiosnę u siebie w ogrodzie przed nadejściem śniegu i postaram się ją pokazać u siebie-oczywiście muszę zdjęcia obrobić najpierw ;:14
Lubisz siać i udaje CI się to świetnie, więc siej dziewczyno, siej. Będziemy mieć ucztę dla oczu ;:3
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

No to mnie zaskoczyłaś Kasiu ( magenta ), u mnie Multi Blue jest żelazny, nie choruje i na szczęście go nie przesadzałam i nie mam zamiaru. :D
Do innych clematisów już nie mam takiego szczęścia....
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Kasiu, co masz posadzone dla towarzystwa Louis Odier :?:
agnieszka_jot
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 lut 2013, o 11:20
Kontakt:

Post »

fantastyczny jest Twój ogród
bardzo mi się podoba donica z pierwszego obrazka,w ogóle kapitalne zdjęcia robisz!
uwielbiam róże w towarzystwie lawendy-zresztą to idealna symbioza
jaki kolor będzie miał rhododendron?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, napisałam u siebie, ale zdubluję u Ciebie: myślę, że Edytka ma starsze egzemplarze, więc mogły odchorować. Z tego co pamiętam, to Twoje są ubiegłoroczne? W zeszłym roku przesadzałam B Bride (po 1 sezonie) i zakwitła pięknie, w dodatku odbijała od zera
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”