mnie głowa rozbolała, od przeczytania tych kilku zdań, a ten kalendarzyk, pewnie ma w całości, trochę więcej.
To, co mi przyszło do głowy, to pytanie : co się stanie, jak wysieję pół godziny po terminie ?

Lepiej nie ryzykować i poczekać do następnego rokuwinterek pisze:co się stanie, jak wysieję pół godziny po terminie ?
Tak samo jak z podcinaniem końcówek włosów w czasie pełni księżycaforumowicz pisze:Lepiej nie ryzykować i poczekać do następnego rokuwinterek pisze:co się stanie, jak wysieję pół godziny po terminie ?
Najsmutniejsze w tym jest to, że Naród łyka te idiotyzmy.
Czas produkcji rozsady pomidora to 6-8 tygodni. Można go regulować na przykład terminami pikowania. To sobie postanów kiedy wysadzasz do gruntu, odejmij średnio siedem tygodni i masz +/- termin wysiewu.Prazyn pisze:Ja rok temu wysiewałem moje pomidory ok 25 stycznia i do maja urozły ok 30-40cm. ...
jode22 pisze:Pomidor tylko do wykiełkowania potrzebuje temperatury 22-25 st.C. Potem jak jest niższa i światło, to jeszcze lepiej - nie wybiegną. W nocy to nawet mówią, że optymalne jest 12 st. Jak masz w tych pomieszczeniach pomiędzy 12 w nocy a 16-18 w dzień, to masz super warunki.
Piekne kompaktowe sadzonkijode22 pisze:noriska, a w zeszłym roku hodowałaś tak w piwnicy pod lampamiI jakie były