Justynko , ''byłem'' , ale na blogu

Na wizytę w realu trochę za daleko. Mam dostać ofertę ,może i ja coś ''posadzę'' z jego kolekcji.

Mazura nie znam , a trojeść po jednym lecie na kompost odleciała

Cału dzień śnieg padał , dopiero wieczorem przestał topnieć, kilka centymetrów już leży. Miłego wieczoru.
Marysiu , Twoja ziemia bardziej mu pasuje, moja nie taka żyzna. Właśnie , gdyby tak szybko liliowce przyrastały
Bogusiu , cała Polska we śniegu. Przez miesiąc ma być podobnie , dalej nie znam prognoz.

Jedno pewne , wiosna niezbyt szybko dotrze
Teresko J. , powtórzę dzisiaj ''ocieplanie''

Papaja jest bardzo piękna , mocna czerwień ożywia ogród. Pióropusz też ma okazały

Obornik wystarczy , nie dawaj nawozu . Nie jest pazerna na wielkie ilości minerałów.
Tereniu T. , Irysy nie lubią wilgoci i próchniczej ziemi, okrycie też im nie pomaga. Fakt , że chroni je od mrozu , ale przez to nie mają przewiewu i gniją. Warto je na wiosnę opryskać miedzianem lub ekologicznie , wywarem ze skrzypu. Jeszcze raz potwierdzam , Papaja Miss Jeżówek.
Beatko , nowe odmiany serduszek , jak wszystkie nowe , rosną wolniej. Ale kiedyś także urosną.

Gold heart liście ma żółte , ale kwiaty różowe.
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113408 ... 0.html?i=9
Są także odmiany o czerwonych kwiatach. To też moje chciejstwo.
Aniu , te liliowce szybko rosną , trochę wolniej ''cytrynek'' Ma najładniejsze z majowych kwiaty, bardzo delikatne. Trafnie określiłaś kolor irysa

Ja jak to faceci , mam problem z określeniem koloru
Aguś , kamule są , ale sezon przeleżały i nic. Najpierw oczko ma powstać , dopiero póżniej sam skalniak powiązany z nim. Aha , jeszcze mostek ma być. I to wcale nie do nikąd
Ewuś , mój guru od kamuli

Tylko że moje kamule na razie w sferze marzeń. Tyle co Ty nigdy nie będę miał. Ale skalniak , kilka ścieżek muszę mieć. I jeszcze coś przy miejscu na ognisko .Do emerytury zdążę