Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Jaguś - wszystkie Twoje koty są wspaniałe - ale zdjęcie mojego ukochanego Szuwarka spoglądającego (dość wyzywająco) jednym okiem sponad rudej puszystej łapki - bezcenne......
Ja wzorem Lusi również przejrzałam fotki z naszej wizyty i znalazłam tojad :tan

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aleście się tego kopru uczepili ;:223. Ja tu o rzeczach wzniosłych, a Wy ... o koprze ;:306.

Sweety, miłośniczko ogóreczków, koper ozdobny? Takiego jeszcze nie kisiłam. Tego zwykłego zresztą też nie. Warzyw używam do celów dekoracyjnych (przeważnie). To takie moje szaleństwo, Sweety ;:306.

Sławek zaś, zamiast włączyć się w fascynujący wątek futbolowy, znowu rozmarzył się o ;:136, babach i zakąskach ;:224.

Ewo Drewutnio, myślisz, że jestem zagorzałym kibicem piłki nożnej? Otóż nie, dopiero to nasze EURO spowodowało, że stałam się fanem i kibicem jednego Zlatana.

Justi, kopru z chemicznym świństwem nie dałabym przyjaciółce. Czysty był ;:215. Oprysk na mszyce nastąpił później.

Lusiu niezawodna ;:333. Okazuje się, że swój tojad widziałam na Twoim zdjęciu ;:306.

No proszę i Amba też. Dzięki, dziewczyny, muszę Was częściej gościć ;:306.

Pa, pa na razie - Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko, :) to teraz już wiesz, gdzie masz szukać swojego tojadu. :;230
Fantastycznie opowiadasz o kotach i ich charakterkach. ;:138, a przy okazji oceniasz , jakie mają szanse na rozwój. :lol:
Cytowany przez Ciebie fragment książki wezmę sobie do serca i w chwilach zwątpienia będę do niego wracać. ;:180

Ta róża - fałszywa Parade jest piękna. ;:oj Jak ona rośnie, czy jak wielkokwiatowa, czy pnąca ?
Na tym zdjęciu kojarzy mi się z wielkokwiatową Honore de Balzac, ale to tylko takie moje pierwsze wrażenie.

Bardzo się cieszę, że mogłyśmy się spotkać i poznać. ;:304
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JagiS pisze: .........No proszę i Amba też. Dzięki, dziewczyny, muszę Was częściej gościć ;:306............
Dziewczyno - Ty się zastanów co piszesz, bo ja mam blisko...i się mnie potem nie pozbędziesz z ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Z kaszubska "Dekiel' ma znaczeniowe drugie dno ;:218
I jak to odnieść do typa profesora?

Nie posądzam o obdarowywanie chemicznym koprem, tylko zastanawiałam się , jak to ugryźć ze względów praktycznych.
Opryski profilaktyczne.
Koper włoski dodatkowo wzbogaca kompozycję o gąsienice pazia królowej.
Koleżanka zaprawiła z nim ogórasy (nie paziem). Masakra kulinarna. Ogórki w occie pachnące anyżowo.

Tojad odnaleziony ;:215
Największy jego okaz podziwiałam u Grażyny-księgowej ;:oj
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie martwcie się :;230 Koper do zapraw sadzę w zupełnie innym miejscu ;:224
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwaga, leci ulubiony ciąg dalszy:

Krysiu, to już jakiś totalny odlot - szukać swoich roślin po ludziach :!: A i kotów, bo u Izy Chatte jest wypisz-wymaluj Szuwarek ;:oj.
Róża Parade miała być piękna i pnąca, a jakie będzie toto, któż to wie :?:
Opowieść o Zlatanie i cytat to mój wtręt w pedagogikę w obronie dzieci uznawanych za kłopotliwe i trudne.
Nasze spotkanie uznaję za budujące i rozwojowe ;:108.

Ambo, ja się już boję, ale Szuwarek zachwycony.

Justynko, Dekiel to kot mojej siostry, na zabój zakochanej w Kaszubach. Poza tym jest to kot o przebogatej osobowości, która niejedno ma dno ;:224. A 'dekiel' to co takiego, bo siostra na nartach, nie mam jak zapytać ;:218.
Bardzo lubię styl Twoich komentarzy ;:180. Teraz wiem, dlaczego nie widuję pazia królowej. Najwyższy rangą bywa u mnie admirał.
Grażynkę poznałam, mam nadzieję na zobaczenie Jej tojadu. A Ty go masz? Poprzednią kępę mojego wykończył mróz zeszłej zimy.

Oj, Sweety, czyli w Twoim szaleństwie jest metoda :;230. Ale ja swojego kopru nie siałam ;:224, skąd się wziął i dlaczego akurat do róż się przyczepił ;:306.

I to na tę porę byłoby na tyle - Jagoda
PS. Hura, pojęłam, co to znaczy "edytuj" ;:oj.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dekiel-pokrywka. I tu jest ok.
Może też być: ty deklu. I tu epitet, niestety o zabarwieniu obraźliwym ;:131, równoznacznym z 'idiot' ;:170
Żeby pojawiła się dworska świta trzeba trzeba włoski siać ;:224 Tylko skąd my mu lazur śródziemnomorski nad głowę (baldachimy) weźmiemy ;:218
Może rózane towarzystwo u stóp wystarczy?

Tojad posiadam (jesienią był kwitł) w liczbie patyczków 3 :;230 ma biało-niebieskie kwiatki. Zobaczymy, co z niego będzie.
Aż się boję pisać, ze dokupiłam i wiosną będą kolejne :lol: , bo dostanę prorocze ;:14 :?:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

A jednak masz tojada a ja go nie dojrzałam. Ot starość nie radość, oczy nie te. Justynko dzięki za reklamę mojego tojada. Faktycznie jest monstrualny.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna, ja nigdy takiego okazu nigdzie nie spotkałam ;:oj ;:180
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Bardzo miło było mi przeczytać, że sianie lub tolerowanie kopru między różami nie jest awangardą, tylko powszechnie stosowaną metodą uprawy :) Ja to bym jeszcze widziała na rabatach kwiatowych pietruszkę kędzierzawą, anyż, miętę, może seler i botwinkę...widziałam taką aranżację w ogrodzie angielskim i weszła mi do głowy :wink:

A skoro wszystkie pokoje u Ciebie zajęte, to czy ja mogę na kanapę koło Szuwarka? wiele nas łączy...nie tylko gabaryty :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was, Miłe moje :!:
Wymieniłam stary modem na nowszy model i po co :?: Ten nowy, który miał być taki szybki, jest szybki - rozłącza mnie z netem 5 razy dziennie i to w najmniej oczekiwanych momentach ;:214.

Justynko, pazia królowej widziałam u siebie tylko raz :!: Ale gotowa jestem zrobić wszystko, żeby się znów pojawił. Mam za kompostownikiem dużą kępę pokrzyw, toteż rusałek jest dużo. A nasze lata nie są takie złe, wystarczy obejrzeć zdjęcia na FO - wszystkie w słońcu ;:oj.
Mój tojad pochodzi z RENKU.

Grażynkoi Justi, no teraz mam już taką ochotę na wizytę w Twoim ogrodzie, że hej ;:209.

Pati, warzywa, które wymieniłaś faktycznie mogą uchodzić za rośliny ozdobne ( dodałabym jeszcze jarmuż zielony i bordowy ) pod warunkiem, że ich jeść nie będziecie ;:224, bo wówczas będą dziury w rabacie. A koper u mnie to awangarda. Jest jednak, drań, bardzo ozdobny.
Nie chcesz w piwniczce :?: A tak dobrze przygotowana, w pakiecie może być Szuwarek ;:108.

To siedzenie kołkiem jest zabójcze - muszę się przelecieć po Waszych ogrodach.
Słoneczka życzę - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was popołudniowo, ni to zimowo, ni to wiosennie :wit
Na początek: Kronenbourg i ulubiona

Obrazek

A teraz opowieść o liliach, Ursulka, posłuchaj:
Pewien młody prawnik ( bez ogrodu :!: ) od wdzięcznego klienta otrzymał olbrzymi wór cebul lilii.
Po obdarowaniu wielu osób, lwia część przypadła mnie ;:oj. Oto one

Białe azjatyckie.
Obrazek

Żółte, niby azjatyckie, ale zapach orientalny!
Obrazek

Orientalne kurdupelki, ale kwiaty ;:333. Nie są moimi ulubionymi.
Obrazek

I w końcu białe orientalne, czyżby Casablanca? Zapach oszałamiający ;:173.
Obrazek

Cdn.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:167 ;:196 ;:167
Jagódko, poczytałam ostatnie wiadomości i zgroza mnie owładnęła nie na żarty ;:oj Toż Ci te przemiłe i niewątpliwie zacne panienki, zadepczą wszystkie zielone pokoje z kretesem, jak zamieszkają w takiej ilości ! Słyszę, że i wycieraczka już zajęta i sławojka :shock: a nawet o piwniczce mowa, nie wypominając, że i biednego Szuwarka dokwaterowanie czeka :?

Ale od czego przyjaciel w biedzie ? Bardzo Ci radzę: ratuj zielone przed ostatecznym unicestwieniem - zabieraj całe sympatyczne towarzystwo i w te pędy do Wilkowyi - tu nawet najazd Hunów na moich hektarach nie straszny, nie mówiąc o takich uroczych gościach :D
Ja już patyki do kiełbaski szykuję, gar podłoże i innych dobrotek przysposabiam, zacne trunki wytaszczam i ... hulaj dusza... :tan ;:162 ;:306 ;:4 :tan ;:306 ;:162
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryśka, Ty moja Walentynko :wit W sukurs mi przychodzisz :!:
To dopiero jest serce ogrodnika ;:167 , stado bab, nigdy na oczy nie widzianych, zaprosić hurtem do swojego ogrodu ;:215. Kobitki, słyszycie, Wilkowyja zaprasza :heja. A tam nie dość, że pięknie jest to jeszcze kiełbaskami i podłoże pachnie, że o ;:136 nie wspomnę. Lecimy :?: Ja jestem gotowa. Ale spać będę z nosem w kocimiętkach ;:224.

Jak ja Cię lubię, ;:166 - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”