Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Kiedyś byłam w idealnym ogrodzie ;:131 ....twój fajniejszy ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, mnie ogród Agi bardzo się podoba. To nie o to za bardzo chodzi. Zawsze we wszystkim ustępowałam m. Ogród to jedyne miejsce gdzie robię to co chcę i lubię. A to on nie uznaje kompromisów. Dlatego zaanektowałam ogród dla siebie. To jest jedyna kość niezgody między nami. Chociaz on już zaczyna się przyzwyczajać do tego i to może dlatego zaczynam bardziej myślec o tym co lubi,. Przestał narzucac swoje wizje, więc przestałam się buntowac. W sumie mamy podobny gust. Tylko, że ja lubię kwiaty on nie i nie chciał za nic na nie się zgodzić. Popuściłabyś?
Dlatego jest miszmasz, bo kupowałam zakazany owoc. Wszystko mi się podobało. Teraz już się uspokoiłam.

Gosiu, ja ogródówkę mam tylko jedną w doniczce. A tak mi się podobają. To jest straszne, że nie można mieć takich jak w leplejszych rejonach. One są takie piękne.

Jula, ja też chciałabym spróbowac z tym powojnikiem. Widziałam parę razy, wyglądało to niesamowicie. I to nie tylko bylinowe tak ludzie sadzą. Normalne wielkokwiatowe też. Wygląda to nieziemsko. Mnie też podobają się mieczyki, ale własnie ze względu na to wykopywanie mam tylko 3 białe :;230

Ewa, nie obiecuję, ale może uda się coś uszczknąć. Już parę osób przed Tobą miało na nią chrapkę.

Martuś miło mi czytać Twoje słowa. Też uważam, że ogród przede wszystkim cieszyć właściciela. A jeśli przy okazji podoba podoba się innym to już jest sukces. U mnie jeszcze daleka droga do tego, żeby był taki jaki bym chciała, ale mam tyle lat przed sobą. :D
przede wszystkim pracę w ogrodzie. To jest dla mnie ważniejsze od wyglądu.

Jutyś, ;:196 jestes kochana. Na Ciebie zawsze można liczyć. Mam nadzieję, że jak zobaczysz ogród na żywo nie zmienisz zdania.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wloskie tez mozna klasc, tyle ze trzeba je pilnowac, bo one sa wsponajace i co napotkaja na drodze, to siup do gory. Mialam w tym roku jeden Polish Spirit polozony ale jeszcze za maly i efektu nie bylo. W lecie kupilam dwie Arabelle, to te powinny sie gruntu trzymac.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak się nie da podzielić to lepiej nie męczyć roślinki :D Jestem pewna, że do końca świata jeszcze daleko :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu u Ciebie też tak zimno dzisiaj? :wit
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu hortensja piękna ,a ty na nią narzekasz :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Gosiu.Ogród uważam,że nie bedzie nigdy dla nas idealny i nigdy skończony tak naprawde.Zawsze bedziemy cos przerabiać,dosadzac,przesadxzać i to jest fajne.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Gosia,
Idealne ogrody są tak idealne, że aż sztuczne. Twój jest prawdziwy, żyjący, zmienny...i nawet jeśli dla kogoś niedoskonały, to jest przede wszystkim Twój....mam nadzieję, że go zobaczę ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu nie mam czasu. Szkoła się zaczęła. W pracy też nie lekko, więc wieczorem padam. Może to przesilenie wiosenne. Oby. Chociaz jak oglądam prognozy długoterminowe, to niby wielkiej zimy nie ma, ale te minusy pojawiają się do końca lutego./ A ja już bym chętnie wyszła posprzątać resztki ubiegłoroczne. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, a teraz to chyba najtrudniejsze

Jula, właśnie Arabelkę chciałam sobie kupić,ale w zeszłym roku u nas nie było. Dziwne, bo zazwyczaj w Auchanie, albo w naszym sklepiku były. Musze w tym roku przypilnować.

Ewa, podzielić to się da, ale amatorów dużo, którzy już w kolejce się ustawili. Zobaczymy.
A do końca nie wiem jak daleko. Przecież nowy papież ma być, a według przepowioedni jak zostanie nim murzyn to chyba bedzie niedługo :D

Marylko, wczoraj to chyba nie było jeszcze tak zimno. Dzisiaj mi jakoś zimniej. Chyba wiatr jest więksszy.

Bożenko, moje hortensje co prawda młode, ale widziłam w tym samymm wieku i były bardziej okazałe. Zobaczymy jakie będą w tym roku

Małgosiu, masz całkowitą rację. Zresztą chyba bardzo bym się martwiła, gdybym nie miał już co robić, a przede wszystkim co sadzić. Mam nadzieję, że ogród całkowicie nie będzie skończony nigdy

Justyś, ;:196
Ja przede wszystkim uwielbiam zmiany w ogrodzie. Lubię planowanie nowych zakupów, nowych rabatek. A ogród traktuję właśnie tak jak piszesz. To mój azyl. Tworzę go tak jak chcę.
Nawet nie dopuszczam mysli, że możesz go nie zobaczyć,
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Gosiu, jak Ty ładnie piszesz o swoim ogrodzie. ;:196
Podoba mi się, że ogród tworzysz.... ;:108
Większość z nas sadzi, przesadza, dokupuje i tym podobne, a przecież to jest właśnie tworzenie ;:304
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Gosiu, mam dokładnie tak samo. Z pracy wracam tak zmęczona, że tylko marzę o łóżku. Roię zatem co niezbędne i relaksuje się na forum... Oby już przyszła wiosna, bo to zmęczenie jest dla mnie męczące :(
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, myślę, że może być z Tobą podobnie, jak ze mną. Znacznie dłużej zajmuję się ogrodem, a ochota do ciągłych zmian
(na ile się da, z uwagi na rozmiary niektórych roślin) wcale nie mija. Moze wbiłam sobie do głowy, że zadaniem ogrodniczki
jest przesadzanie, a może to wpływ częstych przeprowadzek we wczesnym etapie życia. a więc podobnie traktuję
moje ukochane roślinki. Już zaczęłam oglądać róże. :roll:
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, ogródek warzywny można uprawiać, ale ogródek kwiatowy, to raczej obraz. A my jesteśmy malarzami, twórcami. Tylko, że ten obraz nie bedzie u większości z nas zakończony. Zawsze bedziemy poprawiać każdą kreskę. Bo to obraz nie na sprzedaż.

Aniu, ja Cię podziwiam ile Ty masz energii. Ja nie nadążam. Co nadrobię zaległości, zaraz coś znowu mi wypadnie i znowu zaczynam od początku. Już niedługo zaczniemy odpoczywac na powietrzu. Już jestem stęskniona za ruchem. Za możliwością wyjścia choć na chwilę do ogrodu i sprawdzenia, czy coś się nowego rozwinęło. To jest takie ekscytujące.

Adrianno, już dawno zauwazyłam, że coś mamy wspólnego w podejściu do ogrodu :D
Ja nie przeprowadzałam się zbyt wiele razy, no chyba, że liczymy dzieciństwo. W takim razie w swoim życiu zaliczyłam ich 7. Ale tylko 2 razy miałam ogród przy domu. Jako bardzo małe dziecko i teraz. Wspomnienia dzieciństwa przede wszystkim związane są z ogrodem. Mieliśmy duży ogród z drzewkami owocowymi, warzywami i w sumie niewielką ilością kwiatów. Ale najbardziej wspominam swobodę jaką tam miałam. To było bardzo szczęsliwe dzieciństwo.
A zmiany w ogrodzie traktuję jako cos naturalnego, bo przeciez sama natura wprowadza zmiany poprzez pory roku. Ogród bez przerwy się zmienia. Nie ma w sumie nic stałego. W dodatku ogród traktuję jak dodatkowe pomieszczenie w domu. A tutaj przeciez tez coś ciągle zmieniamy, przestawiamy, malujemy. Może nie w takim stopniu jak w ogrodzie, bo chyba łatwiej to zrobić w ogrodzie niż w domu. No i ostatnia sprawa. Taka praca w ogrodzie uspokaja. Przynajmniej mnie.
Ciekawe jakie roże wybierzesz :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

sweety pisze:(...) Oby już przyszła wiosna, bo to zmęczenie jest dla mnie męczące :(
Jakbym przelała własne myśli na klawiaturę to nie ujęłabym tego lepiej...pewnie ze zmęczenia ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Dziewczyny, bo nierobienie nic w ogrodzie, jest bardziej męczące niż jeżdżenie po nim taczką z ziemią ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”