Działka prawie w Borach Tucholskich cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. IV

Post »

Pewnie, że się kupuje, ale myślałam, że to może samoistna, własna, ogrodowa-siewka gotowa do rejestracji :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyżby pan Zbigniew oprócz skłonności do mocnych trunków miał jakieś wady?
Nie wierzę :roll:
:wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Działka prawie w Borach Tucholskich cz. IV

Post »

Ewa w siewki się jeszcze nie bawiłem

Ewa W wywołany do tablicy muszę zdradzić jedną tajemnicę, jak sięgnę pamięcią nawet do czasów pierwszego ciemnego piwa wypitego w bufecie dworcowym w celu przełknięcia kanapki z twarogiem i cebulą* (czasy technikum) to nigdy (serio ;:108 )nie przytrafiła mi się nawet wstępna faza utraty świadomości i to ja zawsze musiałem trzymać towarzystwo za m.... gdy przesadzili
a przecież każdy normalny człowiek potrzebuje czasami odpłynąć w Polskę ;:223 ;:145
stan wskazujący na spożycie oczywiście bywał .....
a wady jak każdy przeciętny M - może i więcej bo duży chłopak jestem to i więcej się zmieści ;:131

* - to był nasz zestaw obiadowy przed powrotem pociągiem do domu :małe ciemne piwo i bułka z twarożkiem
Awatar użytkownika
Kawu
200p
200p
Od: 28 paź 2012, o 13:35

Post »

Toż tam jeszcze zima na całego. Nieco niżej śniegu stan 0 i tak trzymać. Jak to śpiewał Marek Grechuta "Wiosno ejże ty". U nas już powoli widać niemrawe początki, tylko ten mróz w nocy.
Po ogrodzie moją pasją są góry. Pozdrawiam Kaziu
Ogród na obrzeżach miasta
Moja Catalpa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sam przyznasz ,że czasy wspaniałe były ...rajdy , ognisko , gitara ...i śpiew ...
Na rajdzie w Pieninach ...już w drodze powrotnej , w Nowym Targu kolega kupił Portera ...całą skrzynkę mieliśmy do dyspozycji w pociągu ...ale tylko na 9 osób ...do zagryzania ...nic nie było ;:185 .... .
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kazik wiosna tuz tuż :roll:

Jagódka w temacie Portera (dzisiejsze niech się schowają) Zamek Książ (wtedy ruina z bufetem) my trzej zmęczeni głodni i spragnieni, bilet powrotny w kieszeni i parę luźnych złociszy , Zbyszek zwany Szują poszedł i zamiast drożdżówek przyniósł nam po dwa portery , droga powrotna z górki słoneczko lipcowe grzeje a na drodze 2 żołnierzy z stadniny ogierów, Szuja rzucił słówko rezerwa chciał bić, nas trzech ich dwóch to się wycofali , 15 minut - łomot tupot i pluton wojska z pasami -mieliśmy taki sprint że zdążyliśmy na wcześniejszy pociąg, gonili nas aż do stacji

a dlaczego dzisiejsze wersje Portera są gorsze - bo po żadnym nie mam takiego przyspieszenia ;:306
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jakoś te dawne czasy wspominam wesoło i była nadzieja w nas młodych na dobre życie...teraz to juz jakby inna bajka :wink: Obecnie wszystko bardziej dostępne ale trzeba mieć siłę zdobywczą czyli walutę ;:224 A tak nawiasem mówiąc ja nic Ci nie zarzucałam z napojami ;:304 , . Na spotkaniu naszego rocznika moi koledzy obecnie stare chłopy oceniali nasze wycieczki ilością wypitych browarków i obrzyganych ławek ;:306
Wybacz ...ja tego nie pamiętam :uszy
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

A mi się zdarzało odpłynąć.Kiedyś wracając z imprezy,nie dotarłam na czas do domku.A potem się śmieli ze mnie trzeba było się tam przekimać było gdzie a nie uparcie wracać do domu.Podobno mnie widzieli jak spałam przewieszona przez płot,tak wiesz zgięta w pół głowa do ziemi.daleko nie zaszłam jakieś 200metrów ;:306
Oj były czasy kiedy chciałam facetom dorównać i wódkę zapijałam piwem :wink:
Teraz to nie to ,bo można,ale wtedy gdy trzeba było się tłumaczyć rodzica to jakoś lepiej smakowało 8-)
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa W na naszych spotkania wspominamy raczej rajdy, góry i ewentualnie dziewczyny które nas nie chciały :roll:

Ewa w górach mieliśmy tylko sporadyczne przypadki(Porter), natomiast imprezy na koniec roku lub wspólne robienie projektów to już inna sprawa ;:136

wiosna idzie ;:224
Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak to idzie ..... ;:oj wiosna ...? Czyżby u Ciebie de facto i bociany przyleciały ( wcześniej pokazywane ) i przylaszczki zakwitły :shock: ?

E..tam , głupoty opowiadasz ...takiego przystojniaka by nie chciały ? Ja , notabene na rajdzie poznałam moją miłość , która do dzisiaj mi się śni po nocach ..... ;:224 z rozrzewnieniem ją wspominam ... Była to głupia miłość .....S.Krajewski ...

Ale to już było ...i nie wróci więcej .... :wit
Awatar użytkownika
Kawu
200p
200p

Post »

Faktycznie przyleciały już bociany. Może nie masowo i nie w Zbyszka okolice, ale w dzielnicy Bydgoszczy - Łęgnowie już para zamieszkuje w swoim gnieździe. Okoliczni mieszkańcy mówią, że z każdym rokiem powracają wcześniej. Dzisiaj podała lokalna gazeta.
Jestem ciekaw czym i jak je mieszkańcy dokarmiają, bo przecież żaby mocno śpią.
Moja Catalpa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kiedyś największą atrakcją to były rajdy, obozy, biwaki. Teraz młodzi nie chcą się ruszyć z domu.
Chociaż ja tak aktywna jak Ty też nie byłam. Najwyżej jakaś kolonia, obóz, ale to tez nie przez całe wakacje.
Awatar użytkownika
Kawu
200p
200p

Post »

To prawda, że obecnie młodzi nie czują bluesa (nie wszyscy). Kiedyś robiło się to spontanicznie. Wiek 'prawie' pozwalający na samotne wypady, autostop i 20 zł z domu. 99 % to odpowiednie towarzystwo, a pogoda nie była istotna. Wracało się po tygodniu z 0 zł w kieszeni, w brudnych, podartych spodniach. Za to pełni wrażeń. Jedyną rzeczą, której żałuję, to absolutny brak zdjęć z tych czasów.
Chcieli młodzi zaliczyć szkołę przerwania, to ściągnęli im GOPR na Bukowe Berdo. Mówią, że nie byli zagrożeni, a wszyscy wokół, że oczywiście. Organizator zapłaci 30 tyś. za akcję ratunkową, a młodzi zapewne nigdzie już nie pojadą. Dziwne czasy
Moja Catalpa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witam serdecznie! Nie przeglądałam całego forum jeszcze, ale już gratuluję pięknego ogródka. W szczególności ujął mnie białobok z pierwszej strony. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Skoro boćki przyleciały to co będą jeść wszystko pod śniegiem :( no chyba, że przy przeręblach staną ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”