Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

KaeR pisze:Witam.

Już dziś to inna działka, za rok będzie nie do poznania.

Żebyście tylko wytrwali, ale myślę, że sukcesy dodają skrzydeł.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Krzysztofie, trafiłeś w sedno, nie tylko sukcesy ale tez zachęta innych zakręconych forumowiczów! Przecież to byłby wstyd nie mieć nic ciekawego do pokazania i powiedzenia po weekendzie :D
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie moi mili!

Chyba mi nie wróżycie słomianego zapału ??
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Wręcz przeciwnie wierzymy w Ciebie tak samo jak w siebie... tak trzymaj! (czego i sobie życzymy :) )
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Witaj Lamio jestem pod wielkim wrażeniem :D , przejrzałam Twój watek od początku i bardzo się cieszę, że zdecydowałaś sie na działeczkę. Włożyłaś z mężem dużo pracy ale efekty widać najlepiej na zdjęciach "przed" i "po" super ;:63 Ty słomiany zapał na pewno nie, tyle już przeszliście. Piękne zakupy, niewiele czasu upłynęło a działeczka zmieniła się nie do poznania. Bardzo mi się podoba, będę do Ciebie zaglądać. Pozdrawiam Isia
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Lamio kochana. Ja nie wiem Ty w casto takie zakupki zrobiłaś, u nas nie ma takich roślinek, albo ja nie umiem szukać. I co to ma znaczyc słomiany zapał. Nawet tak nie myśl. Tyle pracy i serca jakie włożyliscie w swoje ranczo, to tylko zrozumie ten kto tak samo się napracował. :D I oczywiście o każdej porze dnia i nocy mozesz pisać, zawsze cieszą mnie posty od Ciebie. Pa udanego griila w niedzielę Wam życzę, pogoda na pewno dopisze. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Witaj Lamio! Roślinki wspaniałe. Jestem ciekawa jak będą się prezentować na skalniaku. Ja wczoraj wypatrzyłam sobie śliczne goździki, ale była duża kolejka w kwiaciarni{zakończenie roku szkolnego} więc zaraz polecę szybciutko zobaczyć czy jeszcze są, jak będą to oczywiście kupie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Witajcie dziewczyny!

Giga- zdaje mi się że asortyment w takich sklepach powinien być taki sam na terenie całego kraju.Więc rozejrzyj się dobrze za roślinkami w dziale "ogród". Może jest taki wybór że można przeoczyć co nie co?

Olga-wiem o jakich kolejkach mówisz bo sama musiałam w takiej jednej stać za kwiatami wrrrr : :evil:

Coma-gratuluję nowych nabytków.Mój M posadził sobie wiosną morelę.ładnie się przyjęła i wypuściła listki.Zobaczymy co z tego będzie :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

widocznie Lamio ze mnie taki ogrodnik, ze nie umiem szukac, ale to nic, mam nadzieje, ze Ci pogoda dopisze w niedziele. Fotki nie nadają sie na forum, porobie inne i wkleje. Buziaki :P
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lamio ,byłam u Ciebie kilkukrotnie,ale bezszelestnie,podziwiam wielką przemianę jakiej dokonaliście.Oczywiście pergoli Ci zazdroszcze,taka chodzi mi po głowie jakiś czas ,może się doczekam.Lewkoni nie mam,Twoja piękna,widzę,że nie znam sporo kwiatków.No i skalniaczek ma fajny kształt.Ciekawa jestem czy się odważę zrobić coś podobnego.Jakoś nie umiem się do tego zabrać.Gdybym miała dobrą ziemię,pewnie już bym to zrobiła,a tak nie mógłby być płaski tylko podwyższony,a podoba mi się płaski.Pozdrawiam.Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Witajcie moi mili!

GIGUś
Imprezka musiała być przednia skoro zdjęcia nie nadają się do wystawienia na forum :) I tak trzymać! Zaczynam żałować że mnie tam nie było!!

Hal1959
Miło się czyta to co napisałaś.Dziękuję.I cieszę się że ci się u mnie podoba.Wpadaj proszę częściej. A lewkonie wysiewa się z nasion w marcu.Są jednoroczne ale jestem nimi zauroczona.W przyszłym sezonie proponuję i tobie pobawić się nasionkami :)

Na potwierdzenie tego że u mnie uparte porzeczki dojrzewają leniwiej niż wasze dołączam zdjęcie z zeszłego tygodnia.

Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No własnie kochana i jedno i drugie. Bylo super i szkoda, że nie przyjechałas. A sama wiesz jakie foty mogły wyjśc. Dlatego nie chciałam dawać do forum, bo po prostu -nie nadawały się. Buziaki skarbie ( a jak sobie mnie wyobrażałas) ???;:106
Moje Gigulinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Lamio - właśnie myślałam o tych Twoich porzeczkach. Ja mam jeden krzaczek, który rośnie w... żywopłocie. I ma wszystkie owoce zielone, jak Twoje. Może Twoje mają za mało słońca? A podlewasz je? U mnie takie czerwone są w sumie na 2 krzaczkach, ale ten najwięszy, który najbardziej obrodził ma też ledwo różowawe. Bo on więcej w cieniu też rośnie, tzn dłużej jest cień na tym kawałku. Dzisiaj pada, ale jutro chyba im podleję trochę nawozu.

ps. rabatka gotowa ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Kubaa7
50p
50p
Od: 21 cze 2008, o 12:58

Post »

No Lamio widać efekty twojej pracy. Zielony trawniczek, pomyslowy skalniak. Wszystko ladnie wyglada. Fajna ta pergola, co na niej bedzie roslo, może powojniki.
Pozdrawiam serdecznie.
Kuba. :D
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Witaj Kubo w moich skromnych progach.

Przy pergoli będą rosły róże które wczoraj wieczorem przesadziłam z balkonowych doniczek białe i żółte razem 4 szt.
Troszkę mi dzisiaj oklapły ale mam nadzieję że się wezmą w garść i dojdą do siebie bo szkoda by było :(

Zdjęć niestety nie posiadam bo zapomniałam aparatu :( i telefonu też nie miałam.
Bo dzisiaj było wielkie grillowanie i odpoczywanie :)

Iwonka,
może masz rację z tymi porzeczkami bo krzaczki z których pochodzą zdjęcia rosną między drzewami i to dosyć dużymi,może więc brakuje im słoneczka?Albo może to jakaś odmiana późniejsza?

Giguś cieszę się że imprezka ci się udała! Moja też się dzisiaj udała ale czuję jednak lekki niedosyt ponieważ kompletnie nic nie zrobiłam.Nie wypadało gości zostawić i plewić. :)
A wyobrażałam sobie ciebie jako "starszą panią" i na pewno nie taką szczuplutką! Tylko bardziej okrągłą...i nie wiem czemu tak po prostu i już:) A tu taka laska na zdjęciu może dlatego też taka moja reakcja była.Bo Iwonka jakoś pasuje ....do moich wyobrażeń ;)

Na moim skalniaku przekwita już łubin i niebawem będą nasionka.Poczekam jeszcze trochę na te nasionka bo są chętni na forum,a potem likwiduję ten łubin i całkowicie zmieniam wygląd tego miejsca!

Mam pytanie co do mieczyków.Z racji tego że u mnie ze wszystkim opóźnienie na razie mam same liście a może u was widać już że wychodzą kwiaty???
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no wiesz co kochanie to chyba wyobrażałaś sobie moja teściową bo pasuje do Twego opisu. Ale sie normalnie usmiałam. kotku ze mnie moze nie młoda, ale żywa i cały czas na czasie baba. Buziaki kochana. Co do spraw technicznych jeśli chcesz to wszystko Ci napiszę. pa ;:12
Moje Gigulinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”