Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Dla Basi mojej kochanej za filozoficzną uwagę o rusałkach, wygłoszoną po zjedzeniu słodziutkich pączuszków ;:333

mój trzeci wnuk, Nathan, po angielsku Nejtuś ;:306

Obrazek

Miriam, gipsówa taka wypasiona urosła na wjeździe do garażu na glebie pełnej gruzu i waty szklanej ;:oj. Rośnie piętro niżej niż róża na tym zdjęciu :;230.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:D Jagi - a ja wiem, ja wiem :D
'Jabłuszko, jabłuszko, jabłuszko pełne snu,
gdize nie spojrzysz jabłuszko, jabłuszko pełne snu,
jab-łusz-ko pełne snu!!'

'Doma forumowego nie siedzem, bom zarobiona po pachy.
Dzisiok chorujem, to piszem.'

Byłam u dentysty-sadysty i po znieczuleniu coś poszło 'nie oczeń'. Spuchłam jak kadka i wygladam jak przerośniety chomik. Jedyne co dobre to to, że jeść nie za bardzo sie da. Za to picie idzie mi nieźle (bez rurkie).

Filc umysłowy, powiadasz? Bardzo ładnie
--------------------------------------------------
Aaaa, teraz dopiero zobaczyłam dzieciątko męskoosobowe :D Allle fajny bąbel!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja się produkuję w pocie czoła u Ciebie, a Ty tu i w dodatku cierpiąca ;:oj. Ale w tym bólu pamięć Ci dopisuje, pewnie też pamiętasz to "ciacho", które toto śpiewało ;:306. A chomiki uwielbiam. W moim życiu przewinęło się kilka ( pięknie poszatkowały mi księgozbiór i mężowe koszule w szafce ), m. in. była Akulina Pietrowna i Praskowia Kiryłowna.

Ściskam Cię, Ursulko - Chomiczku - Jagoda
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jagódko droga, śledzę cię już jakiś czas to u Ursulki, to u Daffodilki, przemykasz mi w różnych miejscach na forum.
Czekałam na otwarcie twojego wątku,k ale zanim się zorientowałam 'wygadałyście' już 14 stron :;230
Powiem tak: bardzo lubię ogrody, które żyją, nie są wymuskane, wyplewione pod linijkę. Zapodzieje się tam stokrotka czy fiołek w trawniku, dzikie rośliny maja swoje miejsca, krzewy rosną swobodnie przenikając się gałązkami.
I tak właśnie odbieram twój skrawek ziemi. Pozwolisz, ze będę tutaj częstym gościem. Nie zawsze zabierającym głos, ale chętnie pokontempluję w ciszy bawoli łeb, posiedzę na tarasie przy agapantowej donicy (wspaniale ci kwitnie!), popodziwiam zielonkawe kalafiory Anabelli.
Pytałaś o różę dla wnuczki. Różę 'Myriam' hoduje Pani Małgorzata Spasówka. Niestety nie prowadzi sprzedaży, ale jej róże można kupić w wielu punktach na terenie kraju tutaj masz spis http://www.rosaspasowka.pl/sprzedaz/99-slaskie . Widziałam i wąchałam tą różę w realu - piękna!
Pozdrawiam serdecznie :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Spuściłam Cię z oka na dni parę i to był potworny błąd...tu jest ruch jak na Dworcu Centralnym, nie sposób nadgonić, na razie więc wyznaję szczerze, że tylko zdjęcia obejrzałam :oops: I żeby było merytorycznie to pragnę nadmienić że zostałam dozgonną fanką Twojej wersalskiej rabaty! Swój entuzjazm muszę jednak podzielić, bo tak samo bardzo podobają mi się rusałkowe zakątki: masz absolutny i niepodważalny talent do tworzenia urokliwych miejsc. Niby rośliny te same co w innych ogrodach, a jednak u Ciebie wyglądają magicznie...nic dziwnego, że Ci się elfy i rusałki po kątach legną :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

To ja się "podpiszę" pod p. Małgorzatę Spasówkę - to świetna osoba, byłam u niej, widziałam, rozmawiałam :)
U niej na miejscu można kupić róże, nie prowadzi tylko sprzedaży wysyłkowej; ja trafiłam do niej w maju ubiegłego roku, będąc w tamtych stronach zawodowo (musiałam zresztą solidnie nadłożyć drogi, bo "w tamtych stronach" to było około 80 km dalej) i nie żałuję - przywiozłam sporo róż w doniczkach i porozmawiałam z prawdziwa pasjonatką tych kwiatów.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie, ja "dziecię tkaczy" Forumowych wątków :wit.

Dodad - Dorotko, pojęcia nie masz, jak mi miło, że tu trafiłaś :heja. Ja Twój ogród "zdeptałam" wzdłuż i w poprzek :uszy ( najbardziej zapadł mi w pamięć murek z różami i ... piesek ). Dzięki za miłą opinię o moim ;:180. Nie dziwię się, że znasz miejsca z poszukiwanymi różami, m.in. Myriam. Tylko zobacz, gdzie pani Spasówka je sprzedaje :evil: - wszędzie, tylko nie w pomorskiem ;:145.

Pat ;:302, popraw no Ty się i czasem poczytaj, kiedy leczysz łapkę. Bo ja Cię śledzę nieustająco, jak ta "agencja od uwodzenia". Rabata Wersal, a może Baden-Baden to sprawa rozwojowa... ;:224. Między nami mówiąc, Twoim rusałkom też nic nie brak ;:215. A moje, niestety, lęgną się po angielskich kątach, do mnie ino od casu do casu zalecą, pobrzęczą i odlecą ;:219.
( - Tyle razy ci mówiłem, że nie mówi się ino!
- Ino jak? )

Gajowa
, podzielam Twoją opinię o pani Małgorzacie, tylko ode mnie do niej nie 80 ( bo tyle bym pokonała ), ale pewnie z 800 km ;:214.

Duża buźka - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej, to ja, Ibrakadabra, gwiazdka tego wątku. Siedzę wysoko i widzę Was :!:

Obrazek

Czas zajrzeć do łazienki. Gajowa, zaglądamy w oczka, będzie też o Tobie.

Obrazek

Oczko wykopałam zaraz po objęciu ogrodu, bo nie wyobrażam sobie, żeby go nie mieć. Ale kiedy po raz drugi pękła mi wanna, pardon: folia, wściekłam się :evil:, dziurę nadludzkim wysiłkiem zasypałam, porozdawałam rośliny i nasadziłam pomidorów i kabaczków. Pomidory porosły drzewiaste, ale owoce zżarły grzyby, natomiast kabaczki poszły głównie w liście ;:219. I tak mi było żal żabek, ważek, odbicia nieba w wodzie, lilijek wodnych itd., że wściekłam się po raz drugi i cap za łopatę: ziemia won na rabaty, nowa folia, kamolce zuruck na miejsce i w maju ub. roku oczko było gotowe. Nawet Gajowa chciała je z napisem "Kobieta potrafi" w złote ramki oprawić i kłuć nim w oczy swojego M ( na szczęście nie doszło do tego kłucia, bo miałabym chłopa na sumieniu ;:223 ). Miało być mniejsze i w lepszym kształcie, ale w tzw. morderczym zapędzie wyszło jak balia, ale tym bardziej do łazienki się nadaje ;:306. A może przerabiać, Gajowa, jak myślisz :?:

Obrazek

Zadanie czyszczenia wody wykonują pracowite błotniarki stawowe i rośliny, których z powyżej opisanych względów nie jest jeszcze dosyć. Lilię odzyskałam, ale Pontederii cordaty jeszcze nie ;:174.

Obrazek

Na razie tyle, żeby Was nie potopić _ Jagoda
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaguś-witaj ;:196
Spacerowałam ;:65 i podziwiałam ;:oj :)
Wnusie ;:333 ,kwiatuchy ;:215 ,kociambry ;:oj ,mebelki ;:oj ,ścieżki ;:65 ,rabatki,jabłuszka ;:152 ....
ogród wieeelki ;:oj ;:215
miło mi było i pewnie tu wrócę,
popatrzę ,poczytam,może słówkiem rzucę.... :wit
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic nie przerabiać! Młode oczko, rośliny jak się rozrosną baliowy kształt się zgubi :wink:
Ibrakadabra gwiazdka śliczna ;:167 . Moja Kicia rok temu przeszła przez Tęczowy Most do Kociego Raju :( Miała 17 lat. Teraz został mi tylko jeden kot - synek Kici. Nie dokooptuję mu towarzystwa, choć bardzo chciałbym drugiego kota, ale ten zazdrośnik nie toleruje innych zwierząt. Bitnik mimo, że bezjajec ;:14
Pozdrawiam, Dorota
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO :!:
Pani Magdalena Radomska /Spasówka :?: / sprzedaje róże w mym mieście na wiosennym kiermaszu
ogrodniczym.Marzenka kupiła u niej kilka róż,pokazywałem je u siebie.
Mam sprytny plan aby wykupić u niej wszystkie ładne róże :!: W maju ub.roku nie miałem pojęcia,że jest tyle nowych pięknych odmian i nic nie kupiłem.Niestety,są drogie...
To tyle,
do miłego ;:167
SŁA
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko, :wink: bardzo fajny chłopczyk, taki mały Cypisek. ;:oj
Mogę Ci tylko pogratulować takich udanych wnucząt. ;:138 Sama nie wiem , kiedy się takich doczekam.

Twoje oczko jest takie czyste i piszesz, że o to dbają błotniarki, skąd wziąć takie cóś ?
Jak głębokie jest to oczko ?
I sama, własnymi rękami to zrobiłaś ;:oj
Moje uznanie ;:138 ;:138 ;:138
:wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czołem Towarzysze Forumowej Doli i Niedoli :wit
Za wizytę na moich pokojach pięknie Państwu dziękuję ;:180.

Asiu - Asma, cóż mi pozostaje - tylko wyrazić wdzięczność i zapraszać, także do świata realnego.

Dorotko, nie przerabiać, mówisz :?: Może i dobrze, bo już mam trochę dość szamotania z tym "akwenem bez znaczenia strategicznego" ;:219. Ale może choć wysepkę dla gołębi :?:
Tak to jest ze zwierzętami, że czasem trzeba się z nimi żegnać ;:145. Poprzednią kociczkę pożegnałam z bólem - ale gdyby nie to, nie poznałabym rozkosznej Kadabry ;:108.

Sławku, "za daleko mieszkasz, miły..." (A. Rusowicz ) Zdaje mi się, że to Jelizawieta, no nie eta ;:218 .

Krysiu - Ignis, Cypiska kupuję ;:215.
Oczko - tymi ręcyma, cóż to dla mnie, przecież "kobieta potrafi" jeśli czegoś chce ;:7. Głębokość ok. 60 cm w najgłębszym miejscu. Więcej nie musi być, bo nie mam rybek. Chcesz trochę ślimaczków wodnych :?: Proszę uprzejmie, jak tylko woda rozmarznie. Mnożą się ochoczo.

Obrazek

Pozdrowienia przedwiosenne - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Czy ja się mogę również - bezczelnie- o ślimaczki przymówić :oops:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jeśli ten twój akwen nie jest zbyt głęboki a do tego, jak mi sie wydaje, przy brzegach ma płytsze półki to możesz pokusić sie na skonstruowanie jakiejs sztucznej wysepki, choć dla ptaków najlepsza jest nie tyle wysepka co płycizna (takie max 5-10 cm wody) wtedy nie maja problemów z głębokością i chetnie sie pluskają.
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”