Piękne te drzewa.Gdyby było bliżej można by wybrać się na wykopki tych maleństw.Zwłaszcza,że mówisz,że to chwasty.Właściwie to dobry uczynek -wyplewić las z chwastów?

zielonajagoda pisze:A pamiętacie, te przydrożne aleje czereśniowe, kto nie chodził na .... hmmm, gdzie te czasy
Offtopicie Przyjaciele, no ale jak Wy to i ja "dołożę"wosiek67 pisze:I ten barakowóz z panem, który miał pilnować a za wino marki wino można było rwać ile dusza zapragnie
Masz rację, łatwiej, przyjemniej, nie trzeba się wysilać. Ale kto z rodziców wie (wyjątki potwierdzają regułę), że:myszka pisze:Teraz dzieci po jedzenie i na spacery chodzą do marketów,a takie z ogródka to brudne i brzydkie.
Piękne te drzewa.Gdyby było bliżej można by wybrać się na wykopki tych maleństw.Zwłaszcza,że mówisz,że to chwasty.Właściwie to dobry uczynek -wyplewić las z chwastów?
http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,joa ... oleum,5479skierwies pisze:(...)
Kolejnym moim "znaleziskiem" świdośliwy jest rejon wsi Joachimów-Mogiły, koło Bolimowa, w okolicach niemieckiego pomnika-cmentarza z czasów I w.ś.
Skąd się tam wzięła? nie wiem. Tambylcy również
informacja z Wiki
W rejonie cmentarza odnaleźć można również ciągnące się stare okopy. Niedaleko nich występuje stanowisko rośliny pochodzącej z Zakaukazia - Świdośliwy. Prawdopodobnie rosyjscy żołnierze musieli zgubić woreczek z suszonymi owocami (w naturze podobne do dużych jagód) i w tak niecodzienny sposób roślina przedostała się do Polski.
(...)
raczej nie jest to wina drzew. Są tysiące kierowców z wieloletnim stażem i milionami kilometrów. Jak im drzewo "nie wyszło" na drogę, to i oni(kierowcy) specjalnie ich nie szukali.seedkris pisze:Gdyby tak w Polsce drogi obsadzano świdośliwą a nie drzewami, to by może było mniej zabitych na drogach. Ileż aut rozbija się o przydrożne drzewa i ile krzyży tam stoi?
masz pecha.przemo1669 pisze:Jakby koło mnie był taki las, w którym rosną świdośliwy, to już bym poleciał do niego ze szpadlem