Mój ogród na fotografii - cz.III
Re: Mój ogród na fotografii - cz.III
Witaj Bogusiu !
Piękne widoki pokazujesz., oglądając to wszystko od razu radośniej mi na duszy.Kicia wygląda bardzo sympatycznie.
Piękne widoki pokazujesz., oglądając to wszystko od razu radośniej mi na duszy.Kicia wygląda bardzo sympatycznie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgubiłam Twój wątek
ale i tak szybko się odnalazłam
Pięknie pokazałaś swój ogród na początku.
Nasionek i ja nakupowałam, podobno wg kalendarza księżycowego trzeba robić wysiewy od 20 lutego, więc jeszcze czekają.

Nasionek i ja nakupowałam, podobno wg kalendarza księżycowego trzeba robić wysiewy od 20 lutego, więc jeszcze czekają.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Widzę ,ze nasionka zakupione - teraz tylko wysiewać 

Pozdrawiam. Ewa
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu witaj wieczorowo juz 7 strona leci a ja dopiero teraz wpisuję się...przyznam się zgubiłam Ciebie...
ślicznie masz ukwiecone wejście do domu
lubię takie klimaty...
ślicznie masz ukwiecone wejście do domu

lubię takie klimaty...

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julianno!...dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.Zapraszam serdecznie- odwiedzaj częściej.
Ewuniu / gajowa/...nie pozwolę tak sympatycznej osóbce zgubić się....odnajdę Cię.Ewuniu ,ja spoczęłam na laurach...czekam na korzystne terminy wysiewu /
Andrzejowi- Any/. Nie powiem ...miałam już niekontrolowane porywy, ale mało światła sprawia ,że roślinki są wiotkie i gibkie.Jedynie szczypiorek ,z dymki mam udany.
Ewuniu/ mewa/...nasionka czekają na wysiew. U mnie śniegu nie ma , ale dzisiaj była minusowa temp.
Misiu/lora/...
ja Ciebie nie zgubię...a więc odnalazłybyśmy się
W związku z tym,że podoba mi się każdy kwiat ..dlatego u mnie taki kwiecisty mix. W tym roku po raz pierwszy będę miała dużo czasu ,zatem zadbam o właściwe kolorystyczne zestawienia.
Aniu / anabuko1/...oj urocza ta nasz Imka. Wnuczka przyniosła ją 3 miesięczną z placu budowy...ktoś podrzucił.
Nie moglismy postapić inaczej , więc jest z nami. Paula ma jeszcze dostojnego 4 letniego pokojowego rasowca - Antka. Imka ma swój domek w kotłowni...kilka dni temu przyniosla ją do domu , aby się ze sobą zaprzyjażnili. Tak wygladalo to pierwsze spotkanie...

Ewuniu / gajowa/...nie pozwolę tak sympatycznej osóbce zgubić się....odnajdę Cię.Ewuniu ,ja spoczęłam na laurach...czekam na korzystne terminy wysiewu /

Ewuniu/ mewa/...nasionka czekają na wysiew. U mnie śniegu nie ma , ale dzisiaj była minusowa temp.

Misiu/lora/...

W związku z tym,że podoba mi się każdy kwiat ..dlatego u mnie taki kwiecisty mix. W tym roku po raz pierwszy będę miała dużo czasu ,zatem zadbam o właściwe kolorystyczne zestawienia.
Aniu / anabuko1/...oj urocza ta nasz Imka. Wnuczka przyniosła ją 3 miesięczną z placu budowy...ktoś podrzucił.
Nie moglismy postapić inaczej , więc jest z nami. Paula ma jeszcze dostojnego 4 letniego pokojowego rasowca - Antka. Imka ma swój domek w kotłowni...kilka dni temu przyniosla ją do domu , aby się ze sobą zaprzyjażnili. Tak wygladalo to pierwsze spotkanie...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry Bogusiu, wspaniale prezentuje się twój ogród i obejście. Dużo masz roślin w donicach. I ja właśnie a propos. Na jednym z pierwszych zdjęć zauważyłam, że w donicach masz powojniki. Czy tak? Jakie masz doświadczenie z ich uprawą? Czy zimują na zewnątrz, czy też zabierasz je do piwnicy?
- bwoj54
Witaj Wandziu! Nie kochana ...powojniki rosną w gruncie ...tylko takie złudzenie , ponieważ obok stoją skrzynie..
Moje doswiadczenia z uprawą powojników ...różne .. odmiany które sprawdzają się u mnie doskonale min.Jackmanii,
Jan Paweł II. Inne wyszukane odmiany ...zazwyczaj cieszą oko rok...góra dwa ...i znikają mimo,że dbam o nie należycie.
Moje doswiadczenia z uprawą powojników ...różne .. odmiany które sprawdzają się u mnie doskonale min.Jackmanii,
Jan Paweł II. Inne wyszukane odmiany ...zazwyczaj cieszą oko rok...góra dwa ...i znikają mimo,że dbam o nie należycie.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Dzięki Bogusiu, ja mam powojników około 20, ale wszystkie włoskie i są super. Natomiast tak sobie myślałam jeszcze o donicy.
Złudzenie u ciebie jest naprawdę sugestywne.
Złudzenie u ciebie jest naprawdę sugestywne.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wandziu, w donicy też zimą dadzą radę, ja mam tak u swojego podopiecznego w pracy, ma na balkonie donicę z powojnikiem, na zimę donicę okrywamy włókniną 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Iwonka, to może i ja spróbuję w takim razie, bo to bardzo kuszące jest. Tylko trzeba by do tej donicy jaką kratkę wstawić czy coś. Sorry Bogusiu, że my tak u ciebie 

- iwona0042
Ja też mam nadzieję, że Bogusia się nie gniewa, a Wandziu, tak w donicy, a jest spora, z 50 na 50 jest wstawiona bambusowa krata 

- bwoj54
Wandziu!...nic nie szkodzi ...bardzo proszę... przy okazji ja podszkolę się...
A może podasz odmiany tych powojnków włoskich ...spróbowałabym u siebie posadzić.
-- 7 lut 2013, o 10:56 --
Dziewczyny...mi obce jest uczucie gniewu...dlatego chyba jestem ...między innymi ...szczęśliwa.
A może podasz odmiany tych powojnków włoskich ...spróbowałabym u siebie posadzić.
-- 7 lut 2013, o 10:56 --
Dziewczyny...mi obce jest uczucie gniewu...dlatego chyba jestem ...między innymi ...szczęśliwa.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Bogusiu, cholercia, mam ich około dwudziestu. Długo by pisać. Oto kilka: Night Veil, Polish Spirit, Prince Charles, Krakowiak, Polonez, Alba Luxurians, Etoile Violet, Minuet, Emilia Plater, Arabella...
- iwona0042
Bogusiu
, ja na odmianach się nie znam, chyba że Wandzia, u niego rośnie powojnik o dużych błękitnych kwiatach, a no i jeszcze nie pisałam nic o kociakach, a są porzeurocze 

- bwoj54
Wandziu...dziękuję...tyle mi wystarczy, aby coś wybrać...Kochana ,Ty naprawdę jesteś kolekcjonerką roślin. Ja do tej pory sadziłam, aby chwaściory nie panoszyły się a i ogród-park
wyglądał na zadbany. Do sierpnia 2012...no nie do czerwca praca zawodowa...ograniczała mi czas na prace ogrodowe. Wakacje były odpoczynkiem po pracy..a pałeczkę ogrodową przejmowali wtedy synowie i synowa ...z róznym efektem.Teraz zamierzam to nadrobić...
Iwonko!....urocze i zabawne...szczególnie kotka- dachowiec .

Iwonko!....urocze i zabawne...szczególnie kotka- dachowiec .