Mój ogród na fotografii - cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii - cz.III

Post »

Witaj Bogusiu !
Piękne widoki pokazujesz., oglądając to wszystko od razu radośniej mi na duszy.Kicia wygląda bardzo sympatycznie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zgubiłam Twój wątek :( ale i tak szybko się odnalazłam :D Pięknie pokazałaś swój ogród na początku.
Nasionek i ja nakupowałam, podobno wg kalendarza księżycowego trzeba robić wysiewy od 20 lutego, więc jeszcze czekają.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Widzę ,ze nasionka zakupione - teraz tylko wysiewać :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Bogusiu witaj wieczorowo juz 7 strona leci a ja dopiero teraz wpisuję się...przyznam się zgubiłam Ciebie...
ślicznie masz ukwiecone wejście do domu ;:215
lubię takie klimaty... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julianno!...dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.Zapraszam serdecznie- odwiedzaj częściej. ;:168
Ewuniu / gajowa/...nie pozwolę tak sympatycznej osóbce zgubić się....odnajdę Cię.Ewuniu ,ja spoczęłam na laurach...czekam na korzystne terminy wysiewu / ;:180 Andrzejowi- Any/. Nie powiem ...miałam już niekontrolowane porywy, ale mało światła sprawia ,że roślinki są wiotkie i gibkie.Jedynie szczypiorek ,z dymki mam udany. :tan ;:196
Ewuniu/ mewa/...nasionka czekają na wysiew. U mnie śniegu nie ma , ale dzisiaj była minusowa temp. ;:196
Misiu/lora/... ;:167 ja Ciebie nie zgubię...a więc odnalazłybyśmy się :;230
W związku z tym,że podoba mi się każdy kwiat ..dlatego u mnie taki kwiecisty mix. W tym roku po raz pierwszy będę miała dużo czasu ,zatem zadbam o właściwe kolorystyczne zestawienia.
Aniu / anabuko1/...oj urocza ta nasz Imka. Wnuczka przyniosła ją 3 miesięczną z placu budowy...ktoś podrzucił.
Nie moglismy postapić inaczej , więc jest z nami. Paula ma jeszcze dostojnego 4 letniego pokojowego rasowca - Antka. Imka ma swój domek w kotłowni...kilka dni temu przyniosla ją do domu , aby się ze sobą zaprzyjażnili. Tak wygladalo to pierwsze spotkanie...

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry Bogusiu, wspaniale prezentuje się twój ogród i obejście. Dużo masz roślin w donicach. I ja właśnie a propos. Na jednym z pierwszych zdjęć zauważyłam, że w donicach masz powojniki. Czy tak? Jakie masz doświadczenie z ich uprawą? Czy zimują na zewnątrz, czy też zabierasz je do piwnicy?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Wandziu! Nie kochana ...powojniki rosną w gruncie ...tylko takie złudzenie , ponieważ obok stoją skrzynie..
Moje doswiadczenia z uprawą powojników ...różne .. odmiany które sprawdzają się u mnie doskonale min.Jackmanii,
Jan Paweł II. Inne wyszukane odmiany ...zazwyczaj cieszą oko rok...góra dwa ...i znikają mimo,że dbam o nie należycie. ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dzięki Bogusiu, ja mam powojników około 20, ale wszystkie włoskie i są super. Natomiast tak sobie myślałam jeszcze o donicy.
Złudzenie u ciebie jest naprawdę sugestywne.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wandziu, w donicy też zimą dadzą radę, ja mam tak u swojego podopiecznego w pracy, ma na balkonie donicę z powojnikiem, na zimę donicę okrywamy włókniną ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Iwonka, to może i ja spróbuję w takim razie, bo to bardzo kuszące jest. Tylko trzeba by do tej donicy jaką kratkę wstawić czy coś. Sorry Bogusiu, że my tak u ciebie :roll:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też mam nadzieję, że Bogusia się nie gniewa, a Wandziu, tak w donicy, a jest spora, z 50 na 50 jest wstawiona bambusowa krata ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu!...nic nie szkodzi ...bardzo proszę... przy okazji ja podszkolę się...
A może podasz odmiany tych powojnków włoskich ...spróbowałabym u siebie posadzić.

-- 7 lut 2013, o 10:56 --

Dziewczyny...mi obce jest uczucie gniewu...dlatego chyba jestem ...między innymi ...szczęśliwa.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Bogusiu, cholercia, mam ich około dwudziestu. Długo by pisać. Oto kilka: Night Veil, Polish Spirit, Prince Charles, Krakowiak, Polonez, Alba Luxurians, Etoile Violet, Minuet, Emilia Plater, Arabella...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu ;:196 , ja na odmianach się nie znam, chyba że Wandzia, u niego rośnie powojnik o dużych błękitnych kwiatach, a no i jeszcze nie pisałam nic o kociakach, a są porzeurocze ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu...dziękuję...tyle mi wystarczy, aby coś wybrać...Kochana ,Ty naprawdę jesteś kolekcjonerką roślin. Ja do tej pory sadziłam, aby chwaściory nie panoszyły się a i ogród-park :;230 wyglądał na zadbany. Do sierpnia 2012...no nie do czerwca praca zawodowa...ograniczała mi czas na prace ogrodowe. Wakacje były odpoczynkiem po pracy..a pałeczkę ogrodową przejmowali wtedy synowie i synowa ...z róznym efektem.Teraz zamierzam to nadrobić...
Iwonko!....urocze i zabawne...szczególnie kotka- dachowiec . ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”