Moja rabatka - perdii
Re: Moja rabatka - perdii
Jutro tłusty czwartek więc zabieram się za robienie faworków.
Trochę odpocznę od ofert roślin. Pączków już nie będę robiła bo i tak we dwoje nie zjemy tyle.

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O matko.
Ale tego upichciłaś , u nas pewnie tylko kilka kupnych pączków , bo się i tak dużo nie zje.

- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Łooo matko, Gosieńko przerzuć kilka przez ekran do mnie. Ja jutro do południa jadę na darmochę z maleńkim własnym wkładem, tak zwane babskie zebranie, a na popołudnie, zaopatrzę się w cukierni, winko już dzisiaj zaczęłam sączyć 

Moje Drogie Dziewczęta mój M to taki łasuch ze ten jeden półmisek to dla niego na chwilę
Cała rodzina wie, że tata kocha słodycze. Wszyscy oprócz syna zazdroszczą mu bo je i je a chudy jak patyk.Syn taki sam gen posiada pożerający tłuszcz, córki tylko wzdychają czemu one nie odziedziczyły tego po tatusiu 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zamówiłam mnóstwo roślin u M. Podstolca
Całe szczęście, że na raty-co jakiś czas zamawiam i dopłacam 

Właśnie o to chodzi, że on ma taki wybór że wszystko się chce
a tu rozsądek a co najgorsze portfel robi szlaban na wszystko
i tylko wybrać muszę a jak to kobieta sama nie wiem co mam wybrać. Ja tak domawiam i dopłacam u patryka u którego robię zakupy od kilku lat 

- ewamaj66
To zupełne szaleństwo
Założę się, że będę marudzić, że nie wiem, gdzie posadzić całe to dobro, które zacznie przecież przychodzić.

Ewuni to chyba norma. nasadzenie wiosenne -marudzenie o brak miejsca i słowa już więcej nic nie kupię nasadzenia jesienne to samo a jak tu nic nie kupować jak rośliny kuszą swoim urokiem
Ja codziennie idę na halę po zakupy po drodze mam sklep ogrodniczy i niech mi ktoś powie, że mam tam nie zaglądać w nadziei że może oferta w końcu zrobi się bardziej atrakcyjna.Muszę sprawdzić czy sklep w końcu poprawi swoje zaopatrzenie 

- ewamaj66
Też mi się zdarza tak zaglądać-bo może coś fajnego się trafi w dobrej cenie
W zeszłym roku kupiłam hortensje po 12 i 13 zł.

No właśnie o to chodzi
Wiosna będę przycinała swoje hortensje to spróbuję ukorzenić sadzonki. Kupiłam też nasiona azalii pontyjskiej ciekawe czy uda mi się uzyskać krzewy. Azalie też bardzo lubię. Mam kilka rododendronów, azalii i magnolii w ogrodzie.Teraz czas na rozmnażanie tych co przetrwały kilka zim 

- ewamaj66
Próbowałam rozmnożyć swoje hortensje w wodzie-większość się nie udała. Nie wszystko zmarnowałam, ale na razie jeszcze się nie cieszę-poczekam na wyraźne korzenie. Albo kompletną klęskę 

Myślę że jak mają korzonki to powinny dać radę. Ja czekam na ładą pogodę i pojadę ciąć krzewy owocowe. Hortensje w późniejszym terminie tak po 15 marca będę cięła. Ciekawe ile kopców krecisko narobiło
Córka mi pisała że u niej w ogródku to tak się kret rozpanoszył że szok.I ma wstawione urządzenia do odstraszania kretów.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

Gosiu będziesz ukorzeniała to co utniesz w marcu z hortensji? I jak, w wodzie czy w ziemi? Może ja bym też spróbowała?
W ziemi. Mam takie miejsce wybitnie dobre na ukorzenianie i rozwój sadzonek
Śmiejemy się , że to nasza wylęgarnia. Jak kupiliśmy siedlisko to tam rosły wielkie pokrzywy. Nie wyobrażasz sobie co tam nie było w ziemi zaczynając od małych koreczków od butelek, poprzez różne metalowe przedmioty a na części starych motocykli i wiadrach kończąc. Do tego nie spalony w pełni węgiel. Makabra. Okazało się jednak że właśnie w tym żużlu (bo co się dało to wygrzebaliśmy) rośliny rosną jak szalone.Mieliśmy wymieniać tam ziemię ale jak zobaczyliśmy jak bardzo pasuje roślinkom taka żużlowa ziemia to zostawiliśmy ten kawałek jako "wylęgarnie". Gorzej mam z sadzeniem bo zakopać tam roślinę to jest mały problem, ale teraz już mam sposób i jest dobrze. Więc gałązki hortensji posadzę w "wylęgarni"