Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

Jutro tłusty czwartek więc zabieram się za robienie faworków. :D Trochę odpocznę od ofert roślin. Pączków już nie będę robiła bo i tak we dwoje nie zjemy tyle.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faworki czy jak kto woli chrust zrobiony. jestem przygotowana na tłusty czwartek A jak Wy?

Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

O matko. ;:oj Ale tego upichciłaś , u nas pewnie tylko kilka kupnych pączków , bo się i tak dużo nie zje.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Łooo matko, Gosieńko przerzuć kilka przez ekran do mnie. Ja jutro do południa jadę na darmochę z maleńkim własnym wkładem, tak zwane babskie zebranie, a na popołudnie, zaopatrzę się w cukierni, winko już dzisiaj zaczęłam sączyć :wink:
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Drogie Dziewczęta mój M to taki łasuch ze ten jeden półmisek to dla niego na chwilę ;:306 Cała rodzina wie, że tata kocha słodycze. Wszyscy oprócz syna zazdroszczą mu bo je i je a chudy jak patyk.Syn taki sam gen posiada pożerający tłuszcz, córki tylko wzdychają czemu one nie odziedziczyły tego po tatusiu ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zamówiłam mnóstwo roślin u M. Podstolca :roll: Całe szczęście, że na raty-co jakiś czas zamawiam i dopłacam :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie o to chodzi, że on ma taki wybór że wszystko się chce ;:145 a tu rozsądek a co najgorsze portfel robi szlaban na wszystko ;:306 i tylko wybrać muszę a jak to kobieta sama nie wiem co mam wybrać. Ja tak domawiam i dopłacam u patryka u którego robię zakupy od kilku lat :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To zupełne szaleństwo :;230 Założę się, że będę marudzić, że nie wiem, gdzie posadzić całe to dobro, które zacznie przecież przychodzić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuni to chyba norma. nasadzenie wiosenne -marudzenie o brak miejsca i słowa już więcej nic nie kupię nasadzenia jesienne to samo a jak tu nic nie kupować jak rośliny kuszą swoim urokiem :;230 Ja codziennie idę na halę po zakupy po drodze mam sklep ogrodniczy i niech mi ktoś powie, że mam tam nie zaglądać w nadziei że może oferta w końcu zrobi się bardziej atrakcyjna.Muszę sprawdzić czy sklep w końcu poprawi swoje zaopatrzenie :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mi się zdarza tak zaglądać-bo może coś fajnego się trafi w dobrej cenie :wink: W zeszłym roku kupiłam hortensje po 12 i 13 zł.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie o to chodzi :D Wiosna będę przycinała swoje hortensje to spróbuję ukorzenić sadzonki. Kupiłam też nasiona azalii pontyjskiej ciekawe czy uda mi się uzyskać krzewy. Azalie też bardzo lubię. Mam kilka rododendronów, azalii i magnolii w ogrodzie.Teraz czas na rozmnażanie tych co przetrwały kilka zim :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Próbowałam rozmnożyć swoje hortensje w wodzie-większość się nie udała. Nie wszystko zmarnowałam, ale na razie jeszcze się nie cieszę-poczekam na wyraźne korzenie. Albo kompletną klęskę :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę że jak mają korzonki to powinny dać radę. Ja czekam na ładą pogodę i pojadę ciąć krzewy owocowe. Hortensje w późniejszym terminie tak po 15 marca będę cięła. Ciekawe ile kopców krecisko narobiło :evil: Córka mi pisała że u niej w ogródku to tak się kret rozpanoszył że szok.I ma wstawione urządzenia do odstraszania kretów.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Ja już dzisiaj mam dość pączków, faworków, muffinek i innych ciastek, teraz tydzień głodówki :wink:
Gosiu będziesz ukorzeniała to co utniesz w marcu z hortensji? I jak, w wodzie czy w ziemi? Może ja bym też spróbowała?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ziemi. Mam takie miejsce wybitnie dobre na ukorzenianie i rozwój sadzonek :D Śmiejemy się , że to nasza wylęgarnia. Jak kupiliśmy siedlisko to tam rosły wielkie pokrzywy. Nie wyobrażasz sobie co tam nie było w ziemi zaczynając od małych koreczków od butelek, poprzez różne metalowe przedmioty a na części starych motocykli i wiadrach kończąc. Do tego nie spalony w pełni węgiel. Makabra. Okazało się jednak że właśnie w tym żużlu (bo co się dało to wygrzebaliśmy) rośliny rosną jak szalone.Mieliśmy wymieniać tam ziemię ale jak zobaczyliśmy jak bardzo pasuje roślinkom taka żużlowa ziemia to zostawiliśmy ten kawałek jako "wylęgarnie". Gorzej mam z sadzeniem bo zakopać tam roślinę to jest mały problem, ale teraz już mam sposób i jest dobrze. Więc gałązki hortensji posadzę w "wylęgarni"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”