Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Kochanie jakie piękne swojskie klimaty ,MIŁO NA MEJ DUSZY. :uszy :uszy
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja chcę taki płot jak na ostatniej fotce buuuuu...... żałuję że to nie mój.....
Kto mnie zna - to wie, że ja uwielbiam drewniane płoty ;:167

No to na dobranoc wstawimy jeszcze >prześliczną wiolonczelistkę< która koncertuje oczywiście także u państwa Wentów .....

Obrazek
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Marysiu Św. Józef z Dzieciątkiem i Wiolonczelistka cudni. Też bym takich chciała. ;:63
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

To pierwsze - Św.Józef? -nie podoba mi się za bardzo zmalowane, sztuczne - ale ostatnia wiolonczelistka super. ;:215
Płoty drewniane ;:108 :wit
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Nie to nie Józef, to chyba Franciszek albo Antoni bo ma chabit :oops: . Ambuś wiesz kto to?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Narobiłaś mi takiego "smaka" na szkółkę Wentów, że postaram się w tym roku tam pojechać ;:oj
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Beczka, koneweczki, płot i inne wiejskie gadżety super :!:
Ja też jestem fanką starych płotów ;:108
Marysiu jak do tych państwa trafić ? Można w sobotę wparować ?
To nie jest tam, gdzie są szklarnie i canny latem wystawiają , jak się na Bytów jedzie ?
Przejeżdżam przez Kościerzynę zawsze w drodze na działkę 8-)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczny ogród i szkółka .Z ciekawości zajrzałam do nich wirtualnie oczywiście .Wysiadaliśmy z pociagu w Kościerzynie jadąc do śp. mojej bratowej ,która mieszkała w Kaliszu Kaszubskim .Szkoda ,że wtedy nie wiedziałam o tym pięknym miejscu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E-Babciu - dzięki za wizytę i miłe słowa. Co prawda te fotki nie są z mojego ogrodu, ale i tak jest mi bardzo przyjemnie, że ci się podobają :lol:
Marylko - ten czerwony lekko obtłuczony dzbanek faktycznie ma w sobie "to coś"...
Agnieszko-Stokrotko - wydaje mi się, że ta figurka w kapliczce to św. Antoni. On właśnie jest przedstawiany w wizerunkach z Dzieciątkiem na rękach. Mnie się zdecydowanie bardziej podoba sama kapliczka na drzewie oplecionym bluszcze i wiciokrzewem niż wyobrażenie Świętego. O takiej właśnie kapliczce - myślę...ciekawe co z tego myślenia wyniknie....
Izo - mam nadzieję, że jadąc do Wentów nie zapomnisz odwiedzić koleżanki-amby???
Agnieszko-Pelagio - u Wentów na pewno można robić zakupy w weekendy. Ja w 2011 roku z Grażynką-Księgową byłam na pewno w sobotę albo w niedzielę, bo wówczas tylko wtedy bywałam na działce. Szkółka jest położona w Kościerzynie-Wybudowanie. To jest wyjazd z Kościerzyny na Łebę.
Nie wiem czy tamtędy można wyjeżdżać również na Bytów. Ja zawsze wyjeżdżałam inaczej - w kierunku na Korne.
Jadziu - mają fajną ofertę, ceny takie do przyjęcia i co najważniejsze roślinki zahartowane i "przyzwyczajone" do ostrego kaszubskiego klimatu...

No to na zakończenie jeszcze taki obrazek z tego ogrodu -

Obrazek

Muszę tylko wyjaśnić, bo nie widać tego na zdjęciu, że pomiędzy głazami, tuż pod kępą kaczeńców( chyba??) jest maleńkie oczko wodne.
Ten zakątek powalił mnie na kolana. Jest po prostu cudny. Jakbym mogła - to bym go wzięła na plecy i zatargała piechotą na moją działkę...Po prostu bym go ukradła w biały dzień!
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tak to jest na starośc ,jak się nie dowidzi i nie doczyta.Ale ostatnia fotka to Twoja( chyba ;:223 )Piękna :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babciu-Jadziu - fotka zrobiona przeze mnie - ale w ogrodzie p. Wentów w Kościerzynie. To dość znana szkółka w okolicy mojej działki. A właściciele stworzyli przy szkółce fajny ogród z mnóstwem gadżetów po którym można spacerować. Odkąd zawiozła mnie tam moja sąsiadka - postanowiłam sobie, że co najmniej raz w roku tam pojadę.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

amba19 pisze:fotka zrobiona przeze mnie - ale w ogrodzie p. Wentów w Kościerzynie. To dość znana szkółka w okolicy mojej działki. A właściciele stworzyli przy szkółce fajny ogród z mnóstwem gadżetów po którym można spacerować. Odkąd zawiozła mnie tam moja sąsiadka - postanowiłam sobie, że co najmniej raz w roku tam pojadę.
I ja byłam w tej szkółce latem dzięki temu forum i między innymi Twojej Marysiu rekomendacji. Ogródek prześliczny, choć sama szkółka nie zachwyciła mnie (wrazeniami dzieliłam się na Pogaduchach)
Pozwalam sobie zamieścić u Ciebie zdjęcie z godz. otwarcia i 1 ze zdjęć z wycieczki tam, jeśli za bardzo się u Ciebie panoszę to mnie skarć, a ja grzecznie usunę.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Wpisuję się, żeby nie zapomnieć. Dwie ostatnie odsłony przede mną do odrobienia.
Gorąco pozdrawiam :wit ;:138
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

Wpadłam, by przywitać się z Tobą i wymiziać kociaki :wit, a teraz idę podziwiać ogródek :D.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu-Osterku - witaj po długim czasie! Bardzo się ciesze, że znowu jesteś z nami na FO. U mnie furtka dla gości zawsze otwarta - ale Ty o tym dobrze wiesz :lol:
Jaguś - a co tu podziwiać. Taka sobie zwykła działka. nie mam żadnych roślinnych rarytasów. A może źle powiedziałam - dla mnie każdy kwiatuszek jest rarytasem....
Ale możesz popodziwiać moje koty :;230 Jak dobrze wiesz każdy z nich jest niepowtarzalną osobowością, każdy jest wspaniały i godny podziwu :;230 A ja puchnę z dumy jak ktoś chwali moje Futra :wink:

Na tłusty czwartek - delikatne niezapominajki....

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”