Złodzieje ,wandale krzewów,kradzieże sprzętu w ogrodach

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kradzieże z ogródków

Post »

Pod moim blokiem kiedyś był kontener na śmieci z naklejką: Uwaga! Obiekt monitorowany!. ;:306 Nie wiem kto miałby ukraść kontener z zawartością (lub bez). :lol:
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p
Od: 27 cze 2012, o 22:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

arkawroc pisze:ostatnio w Wigilię wędząc na działce ryby trafiliśmy na złodziejaszka niestety dla niego nie było mu dane uciec, najpierw bęcki potem odpowiednie służby. Swięta spędził za kratkami. Jak pech to pech :D :D :D

Powiem szczerze że ja na swojej działce nie byłam od miesiąca-bo śnieg ,bo nie mam jak z wózkiem tam wejść ,a teraz aż się boję tam iść co mogę w razie w zastać ale jutro chyba się przełamię i pójdę ;:202 .Mam nadzieje że nie będzie błota i nie zastanę pobojowiska...
Ale jak wcześniej chodziłam to niedaleko mnie wyciągnęli komuś płytę pleksi z okna-czy coś ukradli nie wiem ale stała obok domku
pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
saxon
100p
100p
Od: 1 lis 2011, o 11:01

Post »

cccc1969 pisze:Pod moim blokiem kiedyś był kontener na śmieci z naklejką: Uwaga! Obiekt monitorowany!. ;:306 Nie wiem kto miałby ukraść kontener z zawartością (lub bez). :lol:
, raczej monitorowany po to by właściciele domków nie podrzucali wieczorami worów ze śmieciami.
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Właścicielom domków nie chciałoby się tak daleko chodzić. Blok w którym mieszkam znajduje się mniej więcej po środku osiedla bloków. Są bliższe śmietniki.

Paradoks polega na tym, że nigdzie w okolicy nie ma kamer. ;:131
arkawroc
200p
200p
Od: 24 sty 2011, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

cccc1969 i tutaj się można pomylić większość ludzi jest zmotoryzowana , więc wrzucić wory ze śmieciami do auta i podjechać do kontenera żaden problem.
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

Witam :cry:
No i niestety wczoraj chyba w nocy były włamania na naszych działkach :cry: , na mojej poucinane wszystkie skoble z kłódkami,ukradli mi huśtawkę :cry: i pompę.
Na szczęście nie poniszczyli reszty,ale zastanawiające jest to że nie byli chętni na zwój kabla energetycznego,który wyciągnęli i zostawili na ziemi :cry:
Huśtawka b ciężka więc musiało być ich kilku bo we dwóch nie dali by rady bo inne działki też obskoczyli.
Jestem załamana, bo już oczami wyobraźni widziałam moją huśtawkę latem zamontowaną i siebie odpoczywającą na niej.
pozdrawiam, Agnieszka
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

Bardzo Ci współczuję! naprawdę nie wiadomo co zrobić jak zabezpieczyć żeby uchronić się przed złodziejami.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

Zgłosiłam na policje...ale czy to coś da?
Rozmawiałam z sąsiadem i ten mówił że wczoraj było wszystko ok,normalnie otwierał swoją altanę,natomiast dzisiaj już miał wywalone kłódki i kombinowane przy zamku że nie szło otworzyć.
Działek z poucinanymi kłódkami ze 20 - te które ja widziałam,nie wiem czy na innych coś poginęło bo nikogo nie było a sama wchodzić nie chciałam.
Najlepsze że to nie byli złomiarze tylko bardziej zorganizowani , policjant mi powiedział że cięli nożycami pnełmatycznymi czy coś takiego.
Żal mi tej huśtawki jak nie wiem co bo nówka w kartonie jeszcze,nawet nie widziałam jak wygląda bo kupiona na jesieni,szkoda mi było ją rozkładać by się moczyła w zimie :cry:
pozdrawiam, Agnieszka
arkawroc
200p
200p

Post »

nic nie da , za kilkanaście dni przyjdzie Ci o umorzeniu postępowania itd. Jedynym sposobem zmniejszenia strat jest ubezpieczenie działki w firmie ubezpieczeniowej
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

Mam jutro dzwonić i mam zgłosić że mają przyjechać do ściągania śladów daktyloskopijnych,bo po pierwsze poczęstowali się deserem mojego dziecka który został tam na jesieni,oraz z kłódek i drzwi bo na skoblach które poucinali są ślady tego czym cięli.
Odnośnie ubezpieczenia musiała bym zmienić drzwi bo te są tak niewymiarowe że nic innego tam nie wejdzie (54x164 cm,53x155cm),nie mam w ogóle koncepcji jak zabezpieczyć te drzwi,nawet jak bym chciała zamontować kratę to też nie wiem jak.
pozdrawiam, Agnieszka
vegasi
100p
100p
Od: 21 mar 2008, o 01:03

Post »

U Nas na działkach w zeszłym roku tez były włamania i tez policja przyjechała zebrać ślady daktyloskopijne bo złodzieje zostawili łom ,którym wywalali drzwi ,ale po 7 dniach dochodzenie śledztwo umorzyli z powodu nie wykrycia sprawcy no i tak jest z Ta Nasza policja :/
arkawroc
200p
200p

Post »

u mnie po wybiciu szyby zostały ślady krwi , na ogrodzie jeszcze ten debil się perfidnie zesrał i myślicie że co pobrali jakiekolwiek próbki, to za duzo roboty może gdyby był trup to tak ale nie w ty, przypadku
Awatar użytkownika
frambo
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 sty 2013, o 15:13

Post »

Policji nie zależy na wykryciu złodziei, gdy włamywali się do samochodu, podałem numer samochodu którym uciekali, bo ich przegoniłem, to mi dyżurny komisariatu powiedział, że może tylko chcieli zobaczyć, czy fotel jest miękki i nie przyjął zgłoszenia o kradzieży. A kradzieże na działkach,to może nie mieli na chleb i dlatego kradną.
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

Witam :wit
Po wysiedzeniu kilku godzin na komisariacie,po pojechaniu na działkę z kryminalnymi w celu sprawdzenia czy będą coś ściągać,efekt to tylko zawiadomienie o kradzieży ;:14
Całe szczęście w nieszczęściu że nie poniszczyli nic co było w altanie,łopatę Fiskarsa zabrałam jak tylko zobaczyłam że jeszcze stoi w narzędziowni.
A mąż do mnie na jesieni mówi - wynieś tą kosiarkę,po co ona nam tu w domu,po co znosisz to wszystko z działki ;:124
Syn zamiast samochodzika na odpych ma kosiarkę do zabawy.I całe szczęście bo nie miała bym czym kosić mojej trawki.

Ale...ale żeby nie było tak pesymistycznie to krokusiki i inne cebulowe pokazują łebki :tan
pozdrawiam, Agnieszka
arkawroc
200p
200p

Post »

w czasie rozmowy z policjantami po którymś tam włamaniu dali grzecznie do zrozumienia żebyśmy sami wzięli sprawy w swoje ręce " bijcie tak aby nie było śladów". Zgłaszając włamania zaniżamy policji już i tak słabe statystyki. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”