Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Dopiero teraz na spokojnie obejrzałam nie tylko Twój ogród, ale i koty: Czy Ty je pierzesz regularnie, że takie czyste i uczesane są? :) Moje, biała zwłaszcza, wyglądają, jakby za wycieraczkę robiły :roll:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Jagoda, chyba pobijesz forumowy rekord ! Tyle stron na 'dzień dobry' ;:3 pozazdrościć...i pogratulować ;:180 Ja mogę się chociaż tym tym pochwalić, że byłam i widziałam na własne oczy i nawet na ławeczce siedziałam. I na dokładkę coś z ogrodu skubnęłam ;:3
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagodo, dzień dobry :wit poniedziałkowo-pracowo. U ciebie nadal sobotnio-niedzielnie. Trochę zazdroszczę :oops:
Abrahama nie mam. Podziwiam. Ale on też potrafi być wielkoludem. Naprawdę staram się panować nad moim szaleństwem. Zresztą czekam na 7 zamówionych u Petrivicia i jeszcze malutką Sweet Pretty
Masz rację, niech ci Filozof podrzuca bez uprzedniego przetwarzania ;:108
Czy przy Knirpsie zauważyłam rozetki omszonego? W jakich kolorkach? Mam fioletowy i chyba biały.
Miłego dzionka.
U nas mroźnie :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Witaj Jagódko :wit Przywędrowałem do Ciebie już właściwie nie wiem za kim, ale jeśli pozwolisz zostanę. Ogród masz piękny, bardzo wypielęgnowany, podobnie jak kotki. Tak jak napisała Pat, od razu rzucają się w oczy czyściutkie kocie futra. Wicek to gdyby nie ogonek, kopia mojego Sępika. Pozdrawiam ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie w ten lutowy dzionek, długo dziś przychodzi stawiać się do pionu, trzy kawy...
i siła woli ;:306.

Ewuniu Gajowa , wiesz, jak to jest, jak leje, to ogrodnik zły, a trawnik zielony i odwrotnie :;230. A kalafiory, no cóż... po wielu klęskach z hortensjami ogrodowymi, które za diabła nie chcą kwitnąć, Annabelle zawojowała mnie na dobre ;:215. Zielona - biała - i znów zielona, komponuje się ze wszystkim i niezawodna. To jest to :!:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Pat - nie piere kotów i nie czeszę, są samoobsługowe, choć jak sięgnę pamięcią do czasu remontu mojego domu, kiedy kurz i cekol królowały niepodzielnie, to moje koty ( wówczas tylko czarno-białe wyglądały jak stare mopy. Twoja biała pewnie trochę cierpi, że nie może się domyć, bo kociczki lubią poszpanować urodą :uszy. Choć kocury też :!: Wicek i Ibrakadabra:

Obrazek

Obrazek

Iza, jak fajnie, że dotarłaś ;:138. Myślę, że jeszcze nie raz się spotkamy u mnie, choć mnie się ciągle śni Twoja angielska, bylinowa panoramiczna rabata ;:oj.
Co Ci się udało u mnie skubnąć? przecież oprócz jabłek niczego u mnie nie ma ;:218.
A to bukiet Twoich kwiatów. Piękny, prawda :?:

Obrazek

Justynko ( szkoda, że w pracy :!: ), Abraham na razie nie bardzo duży, ale już się boję, bo parkowych i historycznych nasadziłam sporo. Ale czy w moim piasku będą duże ;:224. Omszony fioletowy, zwykły.
Róża Boule de neige

Obrazek

Dobrego dnia - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pojawił się Michał od Darmokota, co mnie szczególnie ucieszyło ;:138.
W dzieciństwie wszystkie wakacje spędzałam na kieleckiej wsi pod Połańcem i te ziemie ( mimo że biedne, galicyjskie ) i ich uroda pozostaną w moim sercu na zawsze. Lasy sosnowo-dębowe, grzyby, polany pełne leśnych poziomek, miedze brzęczące mnóstwem owadów, zapach kwitnących zbóż, masełko w liściu chrzanu chłodzone w studni... ileż fantastycznych wspomnień przywołałeś, Michale :!: Sam widzisz.
Tak więc, ;:136 witam serdecznie :!:
W ilości kotów nikt Cię nie przeskoczy, wszystkie poznałam, wszystkie świetne ;:oj. Ale żaden nie jest podobny do Twojego Sępika ( ten wąsik, ach ten wąsik ;:oj ). Obejrzałam też Twoje zmagania ogrodowe - jestem pod wrażeniem i gratuluję ;:215.
Dla ciebie Wicek i Ibrakadabra.

Obrazek

Obrazek

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jagodo twój ogród cudeńko zakątki takie jak lubię.Zieloności i piękności.Koty się goszczą gdzie chcą.Widać że im dobrze w takim raju
..
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo_Rozalko witam serdecznie :wit świeżynko.
Rozalka - cóż za piękne przedwojenne imię ;:oj. Bardzo się cieszę, że na początku swoich forumowych wędrówek trafiłaś do mnie. Zostań na dłużej, zapraszam.

A teraz trochę historii. Zmęczona życiem blokowym, po ponad rocznych poszukiwaniach nabyłam pół gomułkowskiego bliźniaka- kostki z największym ogrodem, jaki udało mi się znaleźć w pobliżu Gdańska i w cenie, którą mogłam znieść. Dom uroczej Pani Marii, osoby po syberyjskich przeżyciach, leciwej i schorowanej, był w stanie rozpaczliwym. 11 lat zajęło mi odremontowanie go od podstaw. Szły na to i, równolegle na ogród, wszystkie pieniądze. O pracy wykonanej tymi ręcami nie wspomnę.
Ogród ze starymi jabłoniami był już założony, bez totalnej ruiny jego rozkładu nie dało się zmienić, więc powstały zielone pokoje, coś na kształt zielonego M-5.
Przedsionki: pierwszy - wejście do domu i drugi, z jawowcem, z którego zrobiłam bonsai.

Obrazek

Obrazek

Cdn. Jagoda
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj :wit
Po ;:65 sobie po Twojej działeczce,pozwiedzałam :wink: Piękna prezentacja na 1 fotce :wink: Kotki miluśiński,widzę,że tez jesteś kocia mam,ja mam tylko jednego...i wystarczy ;:108 Kącik do kawy mocno zachęcający tylko,siadać i rozkoszować sie wspólą kawką :wink: Imponująca hortensjai piękne żurawki widziałam :) Ładnie obsadzone oczko :wink:
No i róże cuuudnee,ta ecri , i ta HeidiKlum i Abraham Darby ;:215
Będę do Ciebie zaglądać :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jestem winna ;:306 Lecz ktoś w końcu musi być winien... Poza tym pozostali współsprawcy (wybacz język prawniczy) to doborowe towarzystwo. Czuję się zatem zaszczycona ;:180
Pojawiałam się na pierwszej stronie. Pojawiam sie na siódmej. Zaś "7" podobno są szczęśliwe ;:138
Kociarnia, zwana przeze mnie w skrócie SIW (dopóki nie przyswoję imienia na "I"), cudna i psotna na pierwszy rzut oka.
Podoba mi się:
- jasna, niemal biała podłoga w jednym z pokoi;
- walizeczka leżąca na niej,
- meble na tarasie,
a szczególnie ogród - swojski, wesoły i podany bez nadęcia :wit
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Jaguś że tak zapytam bezwstydnie :oops: ...Ty tak To wszystko sama, samiutka "obrządzasz" :?: ;:180
Ja :oops: to mam totalny wiejski "bajzelek" ;:222
Pozdrawaiam ;:168
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Russski
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lut 2013, o 13:32

Post »

Piękny ogródek!, ja jesienią posadziłem ogromną cebulową rabatę , mam nadzieje że w przyszłości także będę miał czym się pochwalić ;:304
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Jagódko ,czy moje oczęta dobrze widzą ,że wśród domowych pupili jest hibiskus przecudnej urody :D ?Masz zdjęcie kwitnącego?Klikam "pokaż pierwszy nieprzeczytany post",a potem wracam do początku i po raz kolejny przeglądam zdjęcia twoich zielonych pokoi!Podziwiam dobór ozdób,dopracowanie szczegółów-To wszystko w połączeniu z roślinami tworzy niesamowity klimat ;:180 ;:180 ;:180 Jesteś wielka ;:138

;:196 Bejka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zapomniałam...

Avelon (Avalon, Hardeluxe-zwał jak zwał) jest dobrem współnym, bo i ja jestem szcześliwą posiadaczką czterech krzaczków ;:138

A żeby było ogrodniczo i zarazem literacko - Joanna Chmielewska o przerzucaniu kompostu :D

? Trzeba przerzucić kompost ? powiedziała nagle Alicja.
? To ja mogę ? zgłosił się ochoczo Marianek. ? Gdzie?
? Wiesz, gdzie jest kompost?
? No wiem. Pewnie, że wiem.
? W ilu zasobnikach?
? No jak to, w... no, tego... w trzech.
? Bardzo dobrze. Wiesz, gdzie masz prawą rękę, a gdzie lewą?
Marianek obejrzał ręce i zapewnił, że wie. Z zainteresowaniem czekaliśmy na ciąg dalszy.
? Z tego środkowego trzeba przerzucić część do lewego, wymieszać i przerzucić z powrotem do środkowego. I znów wymieszać. Porządnie. Zrozumiałeś?
? No pewnie. Czym przerzucić?
? Łyżeczką do herbaty ? mruknęła na stronie Marzena.
? Nic podobnego ? zgorszył się Stefan. ? Tylko nożem i widelcem...
Marianek gapił się na nich niepewnie.
? Łopatą i widłami ? powiedziała wyraźnie Alicja.
? A gdzie jest łopata i widły?
? W składziku. Rozpoznasz je chyba? (...)
? O rany, a co będzie, jak wideł i łopaty tam nie ma? ? zaniepokoiła się Marzena po chwili milczenia, kiedy wszystkie oczy utkwione były w znikającym Marianku.
? Są ? zapewniłam ją. ? Widły zaniosłam osobiście, a łopata stała obok jak byk. Nie wierzę, że sama gdzieś poszła.

Jej książki kocham i połykam na raz...

Było coś jeszcze, ale zapomniałam ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

O jak się cieszę, że mogę sobie Ciebie trochę dokładniej umiejscowić :D I czekam na ciąg dalszy.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”