Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Post »

Arku jestem pod wrażeniem zdjęć ;:oj , kilka razy oglądałam . ;:138 też za jakość. Elivis świetny no i piesek bardzo pomysłowy ;:306 .Muszę koniecznie dopisać to muzeum do listy " co zobaczyć w Szkocji jak już tam będę " :tan.
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Arku dziękuję za kolejną fascynującą wycieczkę :) Masz niesamowite łapki i serce do kwiatów ,kalanchoe kwitnące z własnoręcznie zrobionych sadzonek ;:167 gęsta zwarta ,oficie kwitnąca roślinka , pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdjęcia jak zwykle cudowne. ;:138
Ciekawy piesek. ;:306
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Arkadius :wit Dawno nie zaglądałam... a tu taka piękna wirtualna wycieczka :) Bardzo ładne zdjęcia i miło się spaceruje spoglądając Twoimi oczami ;:138 Przpeiekne oragany mają w Kelvingrove Museum :shock: Słyszałeś je może "na żywo" ? Piękne Kalanchoe! Wiosennie się robi :wink:
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

piękne kalanchoe, szkoda, że moje marudzą, ale może jak je nastraszę, że też wyjadę to się wezmą za siebie :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Was ;:138

DOROTAK-DOROTKO---MARUDZIA ---TERDOB-TERENIU---eLCIA1974-ELU---kASIUTA74-KASIU---MONIKWIATY-MONIKO---IWONA1968-IWONKO

tRZYNASTKA-CELINKO
Zdjęcia wykonuję najczęściej aparatem Nikon-P90,który robi zdjęcia jak chce i nikomu go nie polecam,rzadziej wykonuję zdjęcia lustrzanką Canon-600D ponieważ dopiero się na niej uczę/wszystkie zdjęcia z pobytu w naszych ogrodach,Polanicy,Kołobrzegu i w Szkocji robiłem Canonem/

cYTRUSOWY-hUBI
...Wszelki duch...a jednak wróciłeś Tu co może świadczyć o tym,że bez nas już nie możesz ;:306
Moja kalamondynka ma się dobrze chociaż na przemian to gubi liście to znów nowe wypuszcza ale kwitnąć niestety nie chce,mimo "zadania" jej zalecanej przez Ciebie odrobiny saletry albo chce odpocząć po bardzo ofitym ostatnim owocowaniu albo ja po prostu nie mam ręki do cytusów bo i z cytryną musiałem się pożegnać ;:145

bOZUNIA-BOŻKO
Pierwsze co po wejściu do Kelvingrove zwróciło moja uwagę,to właśnie organy na których widok aż zaniemówiłem a już całkiem mi dech zaparło jak zagrały,bo jak się okazało każdego dnia o godz.13tej odbywa się tu jednogodzinny koncert organowy towarzyszący zwiedzającym.Wrażenie niesamowite,dostałem gęsiej skórki bo i akustyka wspaniała a organista jeszcze lepszy-uchwyciłem go na zdjęciu podczas gry-jest widoczny i w kolażu i na dużym zdjęciu.

pOLIKOLA-PAULINKO
Ubawiłaś mnie treścią swojego postu bo uśmiałem się po same pachy z tego nastraszenia swoich kalanchoe wyjazdem-doceniam Twoje poczucie humoru :;230

Wszystkim Wam bardzo dziękuję za sympatyczne odwiedziny i przemiłe w treści posty,Was,Forumowiczów i Gości odwiedzających mój wątek ponownie do siebie zapraszam i serdecznie pozdrawiam.

Tym razem moje odrodzone kalanchoe i Kelvingrove w kolażach:

Obrazek :) Obrazek

Po prawej w drugim kolażu oryginalny obraz Salvadore Dali-Chrystus św.Jana od krzyża namalowany w 1951roku.

Szczególnie zainteresowanej organami z Kelvingrove Art Gallery And Museum Glasgow -Bozuni,dedykuję ich zdjęcie w trakcie koncertu.

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

Arku jak zwykle zaskoczenie zdjęciami ;:138 naprawdę sa godne podziwu ;:180 piszesz że aparat twój robi zdjecia jak chce, chciałabym miec taki aparat mój to dopiero masakra :;230
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Canon eos sprzęt super :) ja mam Canona sx40 zdecydowałam się na niego ze względu na duży zoom :) nie stać mnie było na zakup do już i tak drogiej lustrzanki jeszcze obiektywów , ale jestem też bardzo zadowolona :)
Piękne kolaże ale ostatnia fotka jest fantastyczna ta głębia :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Dziękuję za piękne zdjęcie tego instrumentu ;:196 Jest mi bardzo miło :oops: Rzeczywiście kawał porządnego mebla :wink: Na zdjęciu robi niesamowite wrażenie, mogę się tylko domyślać jak brzmią... Gęsia skórka obowiązkowa :wink: Nie wiedziałam, że Chrystus św. Jana od Krzyża jest w tym muzeum :shock: Tylko pozazdrościć takiej wycieczki ;:333 Urzekły mnie również białe maski - twarze ;:333
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Cudne kalanchoe ;)
A ja uważam, że nie sprzęt czyni człowieka - świetnym Fotografem, ale sam talent. Eh, gdzie te czasy, "samouczków", samodzielnego wywoływania zdjęć, "ciemnia", itd. To były czasy ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DOROTAK-DOROTKO
Jeżeli zdjęcia wykonuję Nikonem to jedno ujęcie wykonuję nawet kilkanaście razy by potem wybrać zaledwie kilka z wykonanych zdjęć,bo albo zmienia tło albo przekłamuje kolory albo robione na tych samych warunkach na statywie jest nieostre.To aparat wg mnie dla b.cierpliwych a ponoć do takich należę-na moje szczęście. Dzięki za uznanie i choć wiem,że nie o jakość zdjęć w naszym Forum chodzi,chociaż wg mnie zdjęcie dobre technicznie podkreśla jeszcze bardziej urodę prezentowanych przez nas roślin ale ja chyba jeszcze długo nie będę zadowolony z jakości swoich zdjęć ;:185

tRZYNASTKA-CELINKO
Spełniłem swoje długoletnie marzenie o lustrzance bo na moją kieszeń też ona nie jest,skorzystałem z promocji ratalnej,której spłatę rozłożono mi na 30rat,spłaciłem zaledwie 10 a o kupnie do niej wymiennych obiektywów również nie marzę bo są równie drogie.Zdjęcia makro wykonuję zatem Nikonem-przednia zabawa-czytaj powyżej ;:306

bOZUNIA-BOŻENKO
A ja tam wierzę,że i Ty zaliczysz kiedyś taką wycieczkę,czego Ci szczerze życzę.Mówi się,że marzenia się spełniają a ja nawet o takiej wycieczce nigdy nie marzyłem.

jUSTUS27-JUSTYNKO
Mam podobne zdanie do Twojego,by nie powiedzieć,że identyczne ale mnie trudno zaliczyć się nawet do średnio utalentowanych ;:185

Wszystkim Wam bardzo a bardzo dziękuję za odwiedziny i przemiłe słowa zawarte w Waszych postach ;:180 Zapraszam ponownie do odwiedzin i Was i Forumowiczów i Gości odwiedzających mój wątek i serdecznie pozdrawiam :wit

Prymula-dziś trochę wiosny za jedyne 1,90zł

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Piękny, energetyczny kolorek ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

super prymulka, ja swoje zeszłoroczne wsadziłam do gruntu, ciekawe czy przetrwają zimę
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Śliczna :D
Ostatnio w sklepie też widziałam,ale się powstrzymałam- na szczęście bo na jednej by się nie skończyło :wink: tym bardziej, że mieli też krzaczaste :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ach, jaka piękna wiosna :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”