Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Post »

Majeczko, ten Iceberg to już prawdziwa legenda ;:180 Nie wierzyłam do tej pory, ze róże u nas mogą mieć rozmiary jak z różanych katalogów, ale Twoja właśnie taka jest!Mój Iceberg posadzony jesienią, czekam na takie przyrosty i kwiaty ;:138
Dzisiaj znalazłam przedwiośnie w ogrodzie, cebulowe wyłażą, gęsi przylatują ;:oj Zatem melduję, że wiosna tuż za zakrętem ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Majutek a czy Twoja Ice Lady jest podobna do domniemanej Schneewittchien? Bo moze byc tak, ze masz dwie Schneewittchnien, bo Ice Lady z R, to jest wlasnie Schneewittchnien - teraz w Rozarium tak jest opisana tz Schneewittchnien (Ice Lady) na cenniku. I ta mozesz miec krzaczasta a zjawiskowego bialasa mozesz miec na podkladce pnacej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, już niedługo wyjdziesz z domu na działeczkę i ta zgęstniała atmosfera trochę się ulotni.
Ja dlatego uciekłam od rodziców, mimo, że kasy nie miałam na wykończenie domu.
Ciężko komuś przywyknąc do ścisku, jeśli już poznał co to swoboda.
No, ale może nowy dom pozwoli na powiększenie przestrzeni
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Majeczka trzymaj sie i nie dawaj tej zageszczonej atmosferce ;:4
Ta Twoja wielka biała.. :shock: .o matulu przecudna ;:oj
Było u ciebie słoneczko..no patrz a u mnie ani gramunia :twisted:
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Bardzo podoba mi się Twój krzew Iceberg Clg., ja po takim przemarznięciu do ziemi bym się chyba załamała, a jak pomyślę, że miałabym to przeżywać dwa razy :shock: Jak widać, róża bardzo dzielna i żywotna. Ile lat ją masz?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Julek a to mnie zdołowałaś ;:222 jeżeli to potwierdzę w tym sezonie to na mur beton idzie ten mały drapak aut . Nie wiem jak mają w cenniku ale na stronie mają Schneewittchen jako parkową a Ice Lady mają pienną. :roll:
Jak mi róża nie leży to się jej pozbywam i kropka i chyba ta też wyjedzie bo zajmuje miejsce bardzo dobre a Souveniry czekają w kolejce.
Zjawiskowy białas jest pod ochroną bo to śliczna róża a ten mały drapak wnerwia mnie. ;:219

Kasiek ta róża to legenda, przetrwała zimy stulecia, przetrwała zamach siekierą w celu wykarczowania tego co pozostało w ziemi i ciągle się odradza. Zeszłoroczne jego pędy wylazły na cyprysika dość wysoko więc za dwa lata jak masz ją pnącą to możesz mieć taki ładny krzaczor. Moja zmarzła ostatnio zimą 2009/2010 i powoli się odbudowuje.
A te gęsi widziałaś ;:oj

Ewuś szkoda miejsca i zachodu, ona u Ciebie będzie regularnie marznąć, lepiej poszukaj prawdziwej terminatorki. :uszy

Majeczko a na tym trawniczku to będziesz ją okrywać każdego roku :? ja co prawda okryłam ją tylko raz poprzedniej zimy i stwierdziłam że przy takiej liczbie róż nie będę się męczyć, skoro potrafi ładnie odbić po przemarznięciu to szkoda mojej roboty, 2-3 lata i znowu będzie wielka. Czekam na jej tegoroczne kwitnienie. ;:173

Gosiu przestrzeni mieszkalnej i życiowej mamy bardzo dużo, nawet wolne pokoje się pozostawały, tylko atmosfera jest coraz bardziej gęsta - nam przypadło wychowywać rozpieszczonego i rozwydrzonego wnuka i zżera to nam coraz więcej nerwów i zdrowia.
A nowy domek dla nas to ma być tak mały żeby jak to określił syn 'żaden lokator nam się nie wcisnął'. Ciężko mi to mówić ale niektóre osoby nie powinny być rodzicami. :twisted:

Asiu już gdzieś napisałam wyżej że po ostatnim przemarznięciu z siekierą na nią szłam tylko ma strasznie twarde korzenie i nie dałam rady. W tym szeregu róże były sadzone gdzieś w drugiej połowie lat 90-tych - ten białas, jakaś która przemarzła, te różowe pełne pachnące nn , Super Doroty czy Excelsa i Rosarium Uetersen a przeżyły tylko 3 . :wink:
Znalazłam zdjęcie Rosarium z 2008 roku
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jeszcze raz sprawdzilam, bo mam cennik wiosenny 2013 i tak jest napisane... czyli jak ten maly drapak dziala Ci na nerwa, bo wyglada okropnie a zajmuje dobre miejsce, to na probe mozesz ja dosc zdrowo chlasnac i przesadzic w inne miejsce. Jak nabierze krzak na wygladzie, to zostawisz, jak nie i dalej bedzie drapakowaty, to go weg :twisted:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek ja go mogę już w tym roku weg do córki i obie będziemy zadowolone ;:306 a dla Souvenira śliczne miejsce, tylko muszę wybrać godnego następcę ;:306
A co do szkółki to jak można sprzedawać całkiem inne róże, co prawda jedna jest córką drugiej ale skoro ja chcę córkę to dlaczego sprzedają mi matkę i jeszcze piszą nieprawdę. :twisted:
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Golden Wings śliczna i delikatna, przypomina Jacqueline du Pre. Czy ona pachnie?
Grafin Esterhazy równie piękna, powtarza kwitnienie?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niewygodnie mieszkać razem :roll: Na szczęście obserwuję tylko taką sytuację, choć bywa mi czasami bardzo źle-ale to w końcu dorośli ludzie :evil:
Iceberg nigdy wcześniej nie zmarzła mi do końca. Górę przycinałam, a reszta się zieleniła. Dopiero poprzednia zima załatwiła różę na amen. Jednak jej kwitnienie i wigor bardzo mi odpowiadały, dlatego myślę o powtórnym kupnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

edulkot pisze:A te gęsi widziałaś ;:oj
Widziałam ;:oj ;:oj ;:oj 2 klucze! :heja :heja :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Oj, widać, że wiosna na całego się zbliża :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko Golden Wings kwitła cały czas po parę kwiatków ale nie pamiętam czy pachnie. Grafin Esterhazy powtarzała do samych mrozów i nawet nie otworzyła ostatnich pączków. :D
Ewuś czyli Iceberg u Ciebie padł z innego powodu niż straszna zima i przemarza w miarę znośnie, to w takim razie sobie go zafunduj i będziesz miała białasa. :uszy
Kasiek byłam u Ciebie i wyczytałam czyli szansa na wcześniejszą wiosnę istnieje :heja
Monia na to wygląda choć u nas śnieg leży. ;:173

Literka 'J' różanego alfabetu.

Jacqueline du Pre maleńka sadzonka o cudnych kwiatkach, rosła w doniczce a jesienią dostała miejscówkę , ładnie się zagęściła.

Obrazek

październikowy kwiat
Obrazek

choć miała jeszcze pąki
Obrazek

Jacques Cartier dwulatka a w tym roku wcale się nie popisała, pojedyncze kwiatki i zawsze gdzieś schowane z miesięcznymi przerwami, a taka była śliczna w pierwszym roku. ;:222

pierwszy kwiatek
Obrazek

ostatni a w środku wielkie nic
Obrazek

Joachim du Bellay inaczej zwana Hermitage róża dla mojego M. byłam jej bardzo ciekawa a ona jak na złość wcale nie miała ochoty się ruszać, ale jak już ruszyła to skradła moje serce od pierwszego kwiatka ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitła tylko miesiąc ale i tak dała popis, pachnie , kwiatki trzyma dobrych kilka dni mimo że kwitła w porze deszczowej. ;:167

Joie de Vivre - Garden of Roses maleńki kameleon bo u mnie jest w kolorze morelowo-kremowym choć podobno u niektórych występuje w brzoskwiniowo-różowych barwach. Kupiłam ją jako Joie de Vivre i tak mi się bardziej podoba. Uparcie kwitła do zimy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

17.11.2012
Obrazek
;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Majutku,
Zdecydowanie nazwa z francuskiego bardziej pasuje....a do Twojej róży, to już całkiem....radość życia ;:167
Joachim du Belay, cudownie wyglądają rozwinięte kwiaty ;:167
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Jacqeline du Pre podoba mi się - kolejny "motyli krzew". Szkoda, że strefa tylko 5b.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”