Ziemia na której pisze "Do warzyw" w worku 80l. jest przeznaczona do uprawy warzyw a nie do siewu i sadzonek. Piszą tak: " Gotowe do użycia stabilne podłoże o drobnej strukturze, wyprodukowane ze specjalnie przemrożonego torfu. Zawartość składników odżywczych dostosowana do uprawy rozsady warzyw w pojemnikach, pod osłonami. Spełnia wymagania takich roślin jak: pomidor, papryka, ogórek, sałata, kapustne i inne". Dodatkiem jest kreda i nawozy.
Ta którą kupiłam, jest opisana: "do wysiewu i pikowania". Opisują to tak: "Gotowe podłoże o drobnej strukturze, wzbogacone startową dawką nawozu. Spełnia wymagania systemu korzeniowego siewek i młodych roślin. Podłoże do wysiewu i pikowania roślin ozdobnych". Dodatkiem jest glinka głębinowa, nawilżacz, kreda i nawozy.
W spisie podłoży jakie mają, nie ma osobnej ziemi do pikowania kwiatów i osobnej do warzyw. Oba wymienione podłoża mają taki sam stosunek NPK chociaż nie wiem jaką ich ilość. W tym do siewu jest: N-120mg/l, P2O5-120 mg/l, K2O - 140 mg/l.
Krótko mówiąc ten wór 80l. jest przeznaczony do uprawy rozsady, czyli jak już mamy rozsadę, można ją dalej w tym uprawiać, wsypując do dołka, lub w donicy

Natomiast ten worek do siewu jest rzeczywiście do siewu i pikowania i nie ma co zrażać się tym, że napisali, że do roślin ozdobnych. Bo w końcu, czyż pomidor nie stanowi ozdoby ogrodu

Sprawdziłam, rzeczywiście na swoich stronach piszą jednostkę mS/cm