Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

Koło Olsztyna jest jedno ze wspaniałych miejsc arboretum gdzie jeździmy na spacer :D Dla Was kilka zdjęć ze spaceru z Wnukiem Natusiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spotkanie z czarną żmiją (chyba żmija) w każdym razie był krzyk bo mąż mało nie staną na nią :( Oczywiście nie specjalnie

Obrazek

Jest też tam miejsce na ognisko i grilla

Obrazek
Jest tam naprawdę cudownie. Tym bardziej ,że jest to na terenie lasu. Trochę dalej zbieramy grzyby :D

-- So 02 lut 2013 18:28 --
Priam pisze:Sam wolę kupić duża sadzonkę lobelii i przynajmniej nie muszę się złościć, że nic mi nie wyrosło.
Jak zrobię sama sadzonkę to mnie bardziej cieszy, ale każdy robi jak chce :D Jak tam twoje krokusy?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcie żmii przypomina mi widok, jaki zobaczyłam w swoim ogrodzie ;:202 Spod sumaka w kierunku rzeczki smyrgnął taki sam ogon. Na szczęście byłam dosyć daleko, ale stanęłam jak wryta :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyobrażam sobie twój strach. ja w ogrodzie mam na szczęście tylko jaszczurki i pełno żab Tych ostatnich też nie lubię ale jakoś razem żyjemy Schodzę im z drogi Chociaż czasami to trudne bo tyle ich jest że szok. Najgorzej jak spulchniam ziemię a zakopane w ziemi są obrzydliwe żaby :(

Dzisiaj uporządkowałam swoje "zasiewy" bo mąż złożył balkonową szklarnię na razie na nasionka bez folii. takie dwie stawiam na balkonie i tam trzymam sadzonki pomidorów i papryk do chwili wysadzenia do ogrodu

Obrazek
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

fajna ta szklarenka! :D a i miejsca ma całkiem sporo :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szklarenka jest super. Jak stoją sadzonki z pomidorami na balkonie, a ma być zimna noc to nie ma problemy z wniesieniem jej do domu. Jak zobaczyłam taka u ludzi na balkonie w Hamburgu to od razu "zachorowałam" na taką :D Teraz mam dwie . większą i mniejszą . Ta jest mniejsza.

Jeszcze jezioro Krzywe w Olsztynie. Od mojego domu 5 minut samochodem Kiedyś bardzo często bywaliśmy teraz sporadycznie jak wnuczki przyjadą. Teraz jest za tłoczno kiedyś było spokojniej :(

Obrazek
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

czyżbyś zamieszkiwała Dajtki?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie na Zatorzu. Nową drogą 5 minut i jestem nad Krzywym no chyba ze godziny tłoku :D To i pól godziny nie starczy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetna szklarenka :D
Żaby mogą sobie mieszkać, gdzie chcą, nawet je lubię. Czasem zdążę wyratować z kocich pazurów.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 jest naprawdę wspaniałe miejsce. Pospacerować można bo nie jest takie małe , a przy okazji rośliny obserwować. Szklarenka naprawdę się sprawdza mam już czwarty sezon.
Ewa naprawdę lubisz żaby? Mnie obrzydzają.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Bardzo mi się podoba ta szklarenka, super rozwiązanie. Wycieczki Ci zazdroszczę, i odpoczynek i trochę edukacji dla wnusia. Gosiu żaby są całkiem fajne :wink: , przecież ani ich całować ani przytulać nie trzeba, za to ślimaki zjadają, dla ogrodu bardzo pożyteczne stworzonka, wolę żaby niż najazd ślimorów na działce. Takie czarne i wijące to można czasem pomylić żmijkę z padalcem, żmijkę pewnie trzeba ominąć łukiem ale padalec jest nieszkodliwy, toć to jaszczurka bez nóg :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie-żaby są pożyteczne i mają miłe pyszczki :roll: Żmij boję się normalnie, bo jadowite, wolałabym się blisko nie spotkać. Myszy nie lubię, bo szkodniki, ale się nie brzydzę. Zresztą koty co jakiś czas przynoszą mi pod drzwi prezenty, które trzeba posprzątać :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak koty lubią przynosić prezenty :D Ja po prostu mam tyle żaby że naprawdę trudno sobie to wyobrazić.Nawet jedna do domu sobie wskoczyła jak zostawiłam drzwi otwarte ;:306 Nie truję nie zabijam ale wolałabym żeby ich mniej było. Muszę uważać żeby ich nie rozdeptać
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie teraz -4 , ale za to śniegu tyle co nic. Ciekawe jak tam na wsi moje roślinki. Może tam więcej śniegu napadało.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie poprószyło białym, ale to trudno nazwać opadami śniegu. Wieje i jest nieprzyjemnie, ale chmury lecą po niebie i widać w nich pęknięcia. Może słońce się pokaże? :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miejmy nadzieję. Wybieram się do lasu na spacerek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”