Witam Izulo .... również i na tej stronie :P
bo w temacie stożka też... już pisałam :P
piszesz
=Witaj Lana jak widzisz zawitałam i tu .... czego się nie robi dla tych pieknych kwiatów , szukam ratunku gdzie się da! .... a i jakoś tu więcej się dzieje...można do woli nacieszyć oczy ... i chyba nie czuję się takim odosobnionym amatorem z mnóstwem banalnych pytań....takie są moje odczucia.
]
Oczywiście ,dobrze

jak mamy prawo wyboru, bywamy tam gdzie czujemy się dobrze.Gdzie trafiamy na rozmowy, mozemy uczestniczyć w wymianie doswiadczeń, zaprezentować dorobek.
Wszystkie sprawy i pytania bywają ważne,Wiele osób z naszego działu jest również na początku :P swojej kariery storczykowej.To określa mniej więcej jednakowy poziom, zainteresowania.
Inne strony mają tez inną specyfikę.Tam rzeczywiście spotkanie z osobami o pokażnym dorobku bywają po prostu trudniejsze .Nie ma niechęci ,są inne zainteresiowania ,bardziej zaawansowany poziom kolekcji.
Poza tym.....jak sama nazwa wskazuje rozmowa to minimum dialog ,czyli musi być ilość osób i chęć, aby rozmowy prowadzić.
Myślę,że znajdziesz tutaj ,wśród nas ,wiele podpowiedzi .
Dla upowszechnienia tej podstawowej wiedzy i piękna storczyków ,został stworzony dział .
A po Twojej stronie?

- dla powodzenia pasji jest koniecznie poszukiwanie wiedzy.Myszkowanie po tematach i w

pozwoli na konfrontację ze zjawiskami w storczykach.

-staraj się nazywać storczyki w sposób prawidłowy.Po pierwsze jest to jedyne właściwe podejście, po drugie tylko TO gwarantuje poszukiwania /przez wyszukiwarkę/
Przypominam:
PHALAENOPSIS wg nazewictwa oficjalnego , polskie określenie w mowie i piśmie FALENOPSIS /dla innych publikacji niż naukowe i oficjalne bot./
Wszelkie nazwy upiększone pozostawiamy do obiegu domowego, jak już trzeba.
Życzę wiele zadowolenia.Miłe rozmowy to wiele satysfakcji dla siebie,innym nie mniej przyjemnie

.
pozdrawiam
J ;:76 VANKA