Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj przy podlewaniu jednego z żółtych zauważyłam, że niektóre korzenie nie zzieleniały tylko zsiniały, zrobiły się popielate. Nie chciałabym go przesadzac bo jest w pełni kwitnienia i nie wiem czy mogę z tym poczekac. Czy od razu wziąśc się do roboty i sprawdzic przy okazji korzenie w środku doniczki. Dodam że te sine zachowały taką jędrnośc jak zielone. Czy to jest normalne, czy jest to oznaką psucia się korzeni?
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale Ty Dziewczyno zdjęcia robisz - genialne. :!:
Korzenie szaro-srebrne? to dobrze. Oznacza, że przesychają.
x_o-n
1000p
1000p

Post »

One właśnie nie są szaro srnebrne - przy namoczeniu robią się takie mocno popielate. Nie zielenieją.
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p
Od: 27 maja 2008, o 21:42

Post »

Orionko :D kwiaty i zdjęcia cudowne :D
Edi
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Aniu, Dewuko, Dysiaczku dziękuję. :lol: Ale gdzie mi do zdjęć Madzik :roll: Może kiedyś, jak będzie lepszy sprzęt i będę więcej umieć będę robić podobne.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Wspaniałe kwiat i wspaniale wyeksponowane. Gratuluję!
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Wando dziękuje :D
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny gdzie w większości kupujecie swoje storczyki? W marketach, kwiaciarniach? Mieszkam w małym mieście i planuję wyjazd na zakupy storczykowe. Na pewno odwiedzę Obi, jakie jeszcze polecacie duże sklepy? Czyt warto wybrać się na giełdę kwiatową?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Orionko, na giełdzie kwiatowej po storczyki nigdy nie byłam, ale są tu dziewczyny co na giełdach się zaopatrują więc na pewno coś podpowiedzą :wink:
Ja oczywiście polecam OBI, czasem w LM można coś ładnego dostać, ale trzeba uważać bo tam kiepsko dbają o roślinki :? (przynajmniej w tym gdzie ja jeżdżę) i warto kupić coś tylko gdy jest akurat świeża dostawa, jak jeszcze stoją na paletach.
Osobiście w kwiaciarni nigdy storczyka nie kupiłam, tylko mój różowy który dostałam był kupiony w kwiaciarni, jeden sabotek na wystawie, a reszta marketowa ;:183
Życzę udanych zakupów :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

ja mam swoje z: Netto, Biedronki, Obi, Nomi, Castoramy i kwiaciarniane. Marketowe - ceny promocyjne, coraz częściej są w ofertach gazetkowych :) i, jak dotąd, wszystkie dzielnie się trzymają, są zdrowe, więc jeśli znów będą po 19,99 - wiesz, jak to się w moim przypadku zakończy..., choć już nie mam gdzie ich stawiać :(
platynka :)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj Orionko,
moje zdanie jest podobne jak Platynki i Jenne jak trafisz na nową dostawę w marketach to warto kupić ,bo ceny są przystepne,ale jak stoją tam dłuższy czs to lepiej zrezygnować.Jeśli chodzi o giełdę kwiatową to byłam raz ,ale wróciłam rozczarowana, nie było nic innego co kupisz w markecie ,a cena dużo wyższa.

Pozdrawiam :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p
Od: 27 maja 2008, o 21:42

Post »

Witaj Orionko :D co do Twojego pytania odnośnie giełdy kwiatowej, ja byłam w Tychach co prawda zakupiłam 3 storczyki ale ceny nie były powalająco niske a jakość niektórych kwiatów pozostawiała wiele do życzenia, byłam zaskoczona że na giełdzie kwiaty są w takich samych cenach co w kwiaciarniach.Pozostałe mam z kwiaciarni.

Mam takie pytanko ;:88 czy mogłabyś zdradzic mi jakim aparatem robisz zdjęcia?cyfrowy czy może lustrzanka?jestem pod ogromnym wrażeniem :D gratuluje fantastycznie wykonanych zdjęć :D widać wspaniałą współprace między fotografem a modelami którzy pozowali jak zaczarowani a efekt widać na zdjęciach które możemy podziwiać ;:1
Edi
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Dysiu mój aparat to żadne cudo. Stara cyfrówka Kodak. - Ma co najmniej pięć lat. Robię fotki tylko w słoneczne dni, albo tuż przed zachodem, albo jeszcze przed południem, kiedy światło nie jest zbyt ostre.

Cieszę się bardzo, że zdjęcia Wam się podobają :D
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja mam pytanko z innej beczki.... bardzo podobają mi się te rameczki wokół zdjęć.... jak można zrobić coś takiego??? domyślam się że to zasługa jakiegoś programu do obrabiania zdjęć... czy można go skądś ściągnąć??? mam wrażenie że już gdzieś było podobne pytanie na forum ale nie mogę na nie trafić :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Kupuje storczyki w Makro, LM, Selgrosie, czasem w Au, czasem jak są ładne w kwiaciarni lub w sklepie internetowym jak zdecyduje się na coś gatunkowego, raczej powiedziałabym, że u nas jest kiepski wybór.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”