Phalaenopsisy Oriona
Dzisiaj przy podlewaniu jednego z żółtych zauważyłam, że niektóre korzenie nie zzieleniały tylko zsiniały, zrobiły się popielate. Nie chciałabym go przesadzac bo jest w pełni kwitnienia i nie wiem czy mogę z tym poczekac. Czy od razu wziąśc się do roboty i sprawdzic przy okazji korzenie w środku doniczki. Dodam że te sine zachowały taką jędrnośc jak zielone. Czy to jest normalne, czy jest to oznaką psucia się korzeni?
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orionko, na giełdzie kwiatowej po storczyki nigdy nie byłam, ale są tu dziewczyny co na giełdach się zaopatrują więc na pewno coś podpowiedzą
Ja oczywiście polecam OBI, czasem w LM można coś ładnego dostać, ale trzeba uważać bo tam kiepsko dbają o roślinki
(przynajmniej w tym gdzie ja jeżdżę) i warto kupić coś tylko gdy jest akurat świeża dostawa, jak jeszcze stoją na paletach.
Osobiście w kwiaciarni nigdy storczyka nie kupiłam, tylko mój różowy który dostałam był kupiony w kwiaciarni, jeden sabotek na wystawie, a reszta marketowa
Życzę udanych zakupów

Ja oczywiście polecam OBI, czasem w LM można coś ładnego dostać, ale trzeba uważać bo tam kiepsko dbają o roślinki

Osobiście w kwiaciarni nigdy storczyka nie kupiłam, tylko mój różowy który dostałam był kupiony w kwiaciarni, jeden sabotek na wystawie, a reszta marketowa

Życzę udanych zakupów

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
ja mam swoje z: Netto, Biedronki, Obi, Nomi, Castoramy i kwiaciarniane. Marketowe - ceny promocyjne, coraz częściej są w ofertach gazetkowych
i, jak dotąd, wszystkie dzielnie się trzymają, są zdrowe, więc jeśli znów będą po 19,99 - wiesz, jak to się w moim przypadku zakończy..., choć już nie mam gdzie ich stawiać 

platynka 

- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Orionko,
moje zdanie jest podobne jak Platynki i Jenne jak trafisz na nową dostawę w marketach to warto kupić ,bo ceny są przystepne,ale jak stoją tam dłuższy czs to lepiej zrezygnować.Jeśli chodzi o giełdę kwiatową to byłam raz ,ale wróciłam rozczarowana, nie było nic innego co kupisz w markecie ,a cena dużo wyższa.
Pozdrawiam
moje zdanie jest podobne jak Platynki i Jenne jak trafisz na nową dostawę w marketach to warto kupić ,bo ceny są przystepne,ale jak stoją tam dłuższy czs to lepiej zrezygnować.Jeśli chodzi o giełdę kwiatową to byłam raz ,ale wróciłam rozczarowana, nie było nic innego co kupisz w markecie ,a cena dużo wyższa.
Pozdrawiam

Witaj Orionko
co do Twojego pytania odnośnie giełdy kwiatowej, ja byłam w Tychach co prawda zakupiłam 3 storczyki ale ceny nie były powalająco niske a jakość niektórych kwiatów pozostawiała wiele do życzenia, byłam zaskoczona że na giełdzie kwiaty są w takich samych cenach co w kwiaciarniach.Pozostałe mam z kwiaciarni.
Mam takie pytanko
czy mogłabyś zdradzic mi jakim aparatem robisz zdjęcia?cyfrowy czy może lustrzanka?jestem pod ogromnym wrażeniem
gratuluje fantastycznie wykonanych zdjęć
widać wspaniałą współprace między fotografem a modelami którzy pozowali jak zaczarowani a efekt widać na zdjęciach które możemy podziwiać 

Mam takie pytanko

Edi
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja mam pytanko z innej beczki.... bardzo podobają mi się te rameczki wokół zdjęć.... jak można zrobić coś takiego??? domyślam się że to zasługa jakiegoś programu do obrabiania zdjęć... czy można go skądś ściągnąć??? mam wrażenie że już gdzieś było podobne pytanie na forum ale nie mogę na nie trafić