Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11

Post »

Jadziu, kupując w "oszołomie ;:306 "miałaś jej nazwę,czy taka Ci się trafiła?
Ja nie mam dobrych doświadczeń z roślinami kupowanymi w tego typu marketach- np. jeszcze nie zdarzyło mi się kupić tam róży z prawidłową nazwą ;:223 No ale fakt ,Ty kupujesz znacznie więcej,więc i procent trafień większy.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU taką miała nazwę na kapersie .Mam złe doświadczenia, wiec już nie kupuje w marketach .Ta akurat mi sie podobała na okładce i nie robiłam sobie wielkich nadziei a jednak kwitła .Mojego Pilgrima też ma z kapersa,a miał to być Graham Thomas ;:223 jednak żyje i ma się dobrze .Ona nie miała woskowanych gałązek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

A mój Graham Thomas miał być Fresją ;:306
Serdecznie pozdrawiam Danuta
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mój Pilgrim też z kapersa, miał być Virgo ;:306
Jadziu ;:196 , wpadam do ciebie po przerwie, a tu super encyklopedia różana, juz lecę nadrabiać zaległości od literki A ;:65
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu, jesteś niezawodna, zawsze mam niespodzianke jak otworze kmputer to Twój wpis jest, dziękuje. ;:168 Ja nie zabieram głosuna temat róż , nie znam się na odmianach to czytam i troche się ucze.W tym sezonie będe troche myśleć o żurawkach i hostach. ;:131 ;:108
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Jadziu cudna Kristal , u nas nie ma " Oszołoma" ale zwłaszcza w sezonie średnio raz na miesiąc jeździmy do Sosnowieckiego . Z róż jakie tam kupiłam wiosna w kartonikach woskowane ,nic nie było . Natomiast późniejsze kwitnące w doniczkach mieli cudne , stamtąd mam pirouette kwitnąca i Ghitę , pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ja kupiłam piekny krzaczek Kristall w Carrecoure, wyrosły zdrowe rózyczki ,a kosztowały cos koło 6 zł ;:333
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu co to dzisiaj niema Ciebie :?: . Pewnie nici snujesz :?: albo właśnie co jest ,a ja z POZNANIA już
wróciłam ;:196 .
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Cześć Jadziulek! ;:196 Zaglądam tu stale, choć nie zawsze piszę, bo czasem mam lenia :oops:
a czasem po prostu tylko zachwycam się pięknem Twoich róż :D
Tak sobie myślę, ze to, iż te same róże nie we wszystkich ogrodach zachowują się tak samo, zależy t nie tylko od samych sadzonek, ale też od tego, ze one maja jednak indywidualne wymagania.
Moze się mylę, ale ... kto to wie? :wink:
W każdym razie Twoja J.d.P.d. Monaco jest zachwycająca!
A czy Kristal nie przypomina trochę Chopina? Ze zdjęć wynika że też ma lekko żółtawy środek :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZULKO Kristal nie jest podobna do Chopina on jest bardziej dostojny ten jego kwiat chociaż jej też niczego nie można zarzucić . .Ona ma bielszy odcień bieli i cieńsze płatki ,nie to co Chopin .No zobaczymy jak będzie w tym roku . Masz rację ,ze w każdym ogrodzie dana róża inaczej sie zachowuje, nawet ma trochę inny odcień ,gdyż zależy to od podłoża . Trochę się bawiłam moimi nitkami i szukałam czegoś ładnego .Znalazłam fajną pisankę u p. Stawasza ,ale dopiero jutro spróbuje je rozszyfrować
JANECZKO masz racje bawię sie niteczkami i sprawia mi to przyjemność coraz większą .Oglądam jak inni to robią i chwytam knify Jutro pokażę parę zrobionych jajec
DOROTKO moja też tak kosztowała, bo była nagokorzenna .Nawet nie wiem czy ona pachnie ale chyba nie
MONISIU może jest Caerfour tam też dostają róże w kapersach .Ja kupiłam w Chorzowie jak jechałam do lekarza .Do Sosnowca mi nie po drodze :wink:
IRENKO ja dopiero wieczorem wchodzę na FO i siedzę do póżna ,ale rano dłużej śpię :;230 Nauczysz sie .Ja też byłam całkiem zielona jak weszłam na FO ale jak twierdzę wszystko trzeba chcieć
EWUNIU ;:196 cieszę ,że zajrzałaś .Nie mam specjalnie wyszukanych róż ,ale takie ,które mi sie podobają, a że miejsce mi sie już skończyło to teraz czekam ,która wypadnie .Niestety dalej kupuję sercem i oczyma, a dopiero w drugiej kolejności weryfikuję strefy
DANUSIU tak to czasem bywa ,ale czasem te niespodzianki są fajne .Ja kupiłam pomarańczową pnąca ciągle kwitnącą, a jak się okazało to MAIGOLD
No to jadziem dalej ,bo nas wiosna zastanie
Kupiona wiosną 2012 z czeskiej szkółki SIP prababcia wszystkich róż.Zakwitła tylko paroma kwiatami i nie zauroczyła mnie ,bo nie za bardzo lubię takie rozczapirzone róże .Lubię jak mają poukładane płatki .Ma strefę 6b ,więc musiałam ją porządniej okopczykować
LA FRANCE

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
LAVENDEER LASSIE wiosna 2012 kupiona od Gloriadei .
Ślicznie pachnie super sie rozrosła .Ma długie 1,5 m pędy i jak nic nie przemarznie liczę na piękny pokaz w tym sezonie .Zdrowiuteńka
Obrazek Obrazek
LOUISE ODIER
Moja wyhodowana z patyczka od Alionuszki -Nelki .W ciągu 2 lat od posadzenia fajnie sie rozrosła i w ubiegłym roku pięknie kwitła .Zdrowiutka, chociaż w ubiegłym sezonie trochę mi chorowała .Poprzednia mrożną zimę nawet nie pomarzły jej listki, a nie kopcowałam jej w ogóle .Pięknie pachnie Ma 2 m łodyzki ,wiec czekam na jej piękne kwitnienie w tym sezonie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ależ masz piękne te róże ...to są wszystkie , jakie masz w kolorze różu , czy też Jadzieńko podział zrobiłaś wg alfabetu ...literka " L " ?

Jak u Ciebie ...u mnie ciapa , chlapa i na dodatek wszędzie pełno wody ...temp. na + , w dzień , a wieczór 0 *C .
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka ;:167 ...byle do wiosny ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAGÓDKO podział alfabetyczny .Już dojechałam do L .Jeszcze dość trochę pozostało do przedstawienia moich królowych .W różu jest Louise Odier .La France ,Myriam ,Bonica ,Walzertraum ,RU, Szent Erzsebeth ,Lvender Lassie ,Maritim ,Emilia Maria, Gartentraume i chyba wszystko w różu jaśniejszym i ciemniejszym
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Louisek na pewno pięknie Ci zakwitnie.
Mój już też wyhulał wysoko, więc w tym roku powinien dać popis.
Będzie się działo..... :tan
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

A jak u Ciebie się sprawuje Bonica i Gartentraume ...bo je zamawiam ...są już na liście ... A zastanawiałam się nad Lavender Lassie i Maritim - czy one kwitną cały sezon ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAGÓDKO Bonica to moja wyhodowana z patyczka sadzonka .Kwitnie praktycznie cały czas .Gartentraume zakwitła tylko 1 kwiatkiem ,ale jakim pięknie pachnącym ,ale to z mojej winy, bo zagłuszyła ją inna róża .Ona potrzebuje pełnego słoneczka ,a u mnie posadzona w półcieniu .To był dopiero jesienny 2011 nabytek ,wiec też za dużo nie wymagałam
Jeszcze Elmshorn i Magenta też pięknie pachnie .Maritim kupiłam już z kwitnącą w lecie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Te niepodpisane to też Magenta
GRAŻYNKO Louisek mnie zachwyca i Twój też na pewno Cię zachwyci
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”