IZULKO Kristal nie jest podobna do Chopina on jest bardziej dostojny ten jego kwiat chociaż jej też niczego nie można zarzucić . .Ona ma bielszy odcień bieli i cieńsze płatki ,nie to co Chopin .No zobaczymy jak będzie w tym roku . Masz rację ,ze w każdym ogrodzie dana róża inaczej sie zachowuje, nawet ma trochę inny odcień ,gdyż zależy to od podłoża . Trochę się bawiłam moimi nitkami i szukałam czegoś ładnego .Znalazłam fajną pisankę u p. Stawasza ,ale dopiero jutro spróbuje je rozszyfrować
JANECZKO masz racje bawię sie niteczkami i sprawia mi to przyjemność coraz większą .Oglądam jak inni to robią i chwytam knify Jutro pokażę parę zrobionych jajec
DOROTKO moja też tak kosztowała, bo była nagokorzenna .Nawet nie wiem czy ona pachnie ale chyba nie
MONISIU może jest Caerfour tam też dostają róże w kapersach .Ja kupiłam w Chorzowie jak jechałam do lekarza .Do Sosnowca mi nie po drodze
IRENKO ja dopiero wieczorem wchodzę na FO i siedzę do póżna ,ale rano dłużej śpię

Nauczysz sie .Ja też byłam całkiem zielona jak weszłam na FO ale jak twierdzę wszystko trzeba chcieć
EWUNIU

cieszę ,że zajrzałaś .Nie mam specjalnie wyszukanych róż ,ale takie ,które mi sie podobają, a że miejsce mi sie już skończyło to teraz czekam ,która wypadnie .Niestety dalej kupuję sercem i oczyma, a dopiero w drugiej kolejności weryfikuję strefy
DANUSIU tak to czasem bywa ,ale czasem te niespodzianki są fajne .Ja kupiłam pomarańczową pnąca ciągle kwitnącą, a jak się okazało to MAIGOLD
No to jadziem dalej ,bo nas wiosna zastanie
Kupiona wiosną 2012 z czeskiej szkółki SIP prababcia wszystkich róż.Zakwitła tylko paroma kwiatami i nie zauroczyła mnie ,bo nie za bardzo lubię takie rozczapirzone róże .Lubię jak mają poukładane płatki .Ma strefę 6b ,więc musiałam ją porządniej okopczykować
LA FRANCE
LAVENDEER LASSIE wiosna 2012 kupiona od Gloriadei .
Ślicznie pachnie super sie rozrosła .Ma długie 1,5 m pędy i jak nic nie przemarznie liczę na piękny pokaz w tym sezonie .Zdrowiuteńka
LOUISE ODIER
Moja wyhodowana z patyczka od Alionuszki -Nelki .W ciągu 2 lat od posadzenia fajnie sie rozrosła i w ubiegłym roku pięknie kwitła .Zdrowiutka, chociaż w ubiegłym sezonie trochę mi chorowała .Poprzednia mrożną zimę nawet nie pomarzły jej listki, a nie kopcowałam jej w ogóle .Pięknie pachnie Ma 2 m łodyzki ,wiec czekam na jej piękne kwitnienie w tym sezonie