Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Witaj Ilonko, ale liliami nas obsypałaś ;:138 , a plany ;:215
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Ilonko, zerknęłam na Twoje lilie. Na razie kilka, wieczorem postaram się resztę.
Ta to Cancun
Obrazek

Gironde nie ma kropek, poszukam co to może być
Obrazek

Mam wątpliwość czy to Orange Pixie? Napisz jaka byla wysoka.
Obrazek

Debbie, na pewno!
Obrazek

On Stage !
Obrazek

Rosella`s Dream
Obrazek

Elodie !
Obrazek

Yelloween !
Obrazek

Jak ma małe kropki wewnątrz to Apeldoorn.
Obrazek

Stargazer czy Meno Star, bo na Mona Lisę chyba za wysoka? Zadna z nich, ale coś fajnego. Poszukam nazwy, bo ciekawa z tymi dlugimi płatkami.
Obrazek

Corvara
Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, trzymam kciuki, aby Ci w tym roku zakwitły, właśnie przypomniałaś mi o glicyni, może moja w końcu też pokaże swe kwiatki, ale chyba za mało o nią dbam, aby odwdzięczyła się kwitnieniem.

Mariolka, dobrze wiem jak trudno się za to zabrać, mi się w końcu udało, ale z tego co widzę już mnie czeka poprawianie ich nazw.

Majka jak ją już zrobię, to postaram się ująć tę rabatkę w całej okazałości, wtedy zobaczysz te moje esy floresy.

Iwonka, och plany to ja mam dalekosiężne, niestety wszystko wiąże się z wydatkami ;:223, więc muszę czasami wziąć na wstrzymanie ;:306

Ewciu, dzięki, że wpadłaś ;:196, zaraz lecę poprawić te, co źle opisałam, żeby nie wprowadzać "zamętu", z niecierpliwością czekam na dalsze wskazówki, jestem Ci bardzo wdzięczna ;:215 , a swoją drogą, to teraz będę miała dwie Debbie, bo jesienią zamówiłam u Ciebie ;:306, a poprzednio na pewno zamawiałam OT Robert Sawson i na pewno zamawiałam Sorbet ;:306, Ta pomarańczowa ma kropki, czyli jest dobrze opisana, a ta niby Orange Pixie była najniższa z nich wszystkich. A może ta przedostatnia to OT Anastasia?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

:wit Ilonko zwiedziłam tylko II część ogrodu i stwierdziłam ,że każdy skrawek ziemi przynosi nam wiele radości.Masz piękny ogród i młody ,urzekł mnie judaszowiec oraz lilie bo jestem ich fanką.Mam też tą cytrynową i nie mam do niej nazwy i też nigdzie nie natrafiłam na nazwę.Będę dalej fanką Twojego ogrodu ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maria dziękuję ;:196 super, że Ci się u mnie podoba, ja jako właścicielka tej posiadłości, kurczę ale to zabrzmiało ;:306 ;:306 ;:306 wykonawczyni? no dobra ja w każdym bądź razie wciąż widzę jeszcze wiele do zmian, ale chyba już się przyzwyczaiłam stwierdzając, że tak mi już zostanie :;230 .

Ewka, poprawiłam, czy teraz jest okey?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A z nowości :oops: domówiłam jeszcze 4 róże, chyba mnie pogięło ;:223, ale teraz to już naprawdę ostatnie

Chopichon
Burgundy Iceberg
Bremen Stadtmusikanten
pnącą Madame Isaac Pereire
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

haha oj tam.....szaleć trzeba ;:224
ja szukam róży Zwerg a też miałam już nie kupować i co...figa! kolejna rabatka się szykuje :;230
lilie są cuuudne ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKO....jak tak przeglądam te Wasze zorganizowane ogrody to żółć kapie troszkę.......już bym też chciała zamawiać....kupować.....co z tego że mam wizję jak gleba nie przygotowana.......
podpatruję Twoje lilie i przy okazji swoje zidentyfikuję......
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta dla mnie lilie są tak samo uroczę jak róże, jak dalie i jak wszystkie kwitnące, dlatego mam ze wszystkiego po trochu, fakt z różami zaszalałam i to nie źle, ale tylko dlatego, że wszystko inne miałam, a o różach do tej pory nie myślałam.

Krysiu nie spiesz się, masz czas wszystko sobie przemyśleć i pomału zrobić tak jakbyś chciała, kwitnącymi w tym roku nacieszysz jeszcze oczka na tamtej działce, a tu jak możesz to ze spokojem, po co potem "sto" razy zmieniać swoje "wizje". Przesadzanie w zasadzie i tak jest nieuniknione, bo każda roślinka w innym miejscu inaczej rośnie, ale kilka przesadzić jest na pewno łatwiej niż wszystko zmieniać od początku. Trzymam kciuki, aby Twoje nowe aranżacje wyszły tak jak sobie wymarzysz.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, lilie są genialne Elodie bardzo mi się podoba. Czekam z niecierpliwością na wiosnę by zobaczyć twój kwitnący ogród !
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne lilijki Ilonko, a Cancun...przywołuje miłe wspomnienie ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, na tę wiosnę to chyba już wszyscy czekamy z wielką niecierpliwością, Elodie i mnie urzekła, marzy mi się, żeby w tym roku miała dzidziusia ;:306 , to znaczy żeby były dwie. Wiesz, że mój ogród możesz zobaczyć na żywo jak tylko wybierzecie się do Polski(zapraszamy i czekamy) Od kilku dni choć pada czuć u nas wiosenkę w powietrzu, ech żeby już tak ciepło zostało.

Kasiu, dziękuję jak miło ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ilonko ogród jest ciągle niedokończonym obrazem i jeśli malarz ma nową inwencję twórczą to on przyjmuje ciągle nowe oblicze ;:122
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,widzę,ze dopadła cię po trochy choroba rózana.Mam nadzieję,ze wiosna kupię kilka,ale bez szału,z tych zwykłych ze sklepu ogrodniczego.Lilie piekne,uwielbiam je za ich nieziemski zapach.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko kolekcja lilii imponująca ,a zakup róż to mnie przeraża -gdzie to wszystko pomieścisz???- a może kupujesz i chcesz zagospodarować sąsiednią działkę???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maria właściwie jak się do Ciebie zwracać, to znaczy jak do Ciebie mówią najbliżsi, bo Maria wydaję mi się tak jakoś oficjalnie chyba, że tak właśnie do Ciebie mówią i tak sobie życzysz, to nie ma sprawy, pierwsze, co mi się nasuwa to Marysia, ale może nie lubisz tego zdrobnienia?
W każdym bądź razie zgadzam się z Tobą, że ogród jest ciągle niedokończonym obrazem ;:108, kiedyś przeczytałam gdzieś mądre przysłowie chińskie
" Chcesz być przez całe życie szczęśliwym człowiekiem, zostań ogrodnikiem, bo ogród choć na pozór skończony tak naprawdę nigdy nie jest gotowy i na tym właśnie polega tajemnica szczęścia ogrodnika. Radość tworzenia.

Inne
"Kto sadzi ogród, sadzi szczęście. Jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie, zasadź ogród."Chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się, chcesz być szczęśliwy tydzień - ożeń się, chcesz być szczęśliwy całe życie - zostań ogrodnikiem ;:306

Małgosiu ano dopadło mnie kompletnie, dotychczas też miałam tylko takie właśnie ze sklepu ogrodniczego czy z marketu i ładnie rosły, potem dokupiłam kilka, później znów kilka i lawina ruszyła, ale póki co na razie więcej róż nie zamierzam kupować, bo nie tylko one mnie kręcą :;230

Marzenko mam cichą nadzieję, że kolekcja lilii na wiosnę będzie nieco większa, bo jesienią troszeczkę dosadziłam :;230, róże które zamówiłam z powodzeniem zmieszczą się na mojej działce, chociaż nie miałabym nic przeciwko temu, żeby sąsiad odsprzedał nam swoją działkę, niby mam od Niego przyzwolenie, że jak chcę to mogę sobie co nieco przekopać i zasadzić, ale nie mam jakoś odwagi po tym co słyszałam od sąsiadów o Nim i Jego zaborczości, w zasadzie tylko my żyjemy z Nim w zgodzie reszta wokół nie bardzo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”