Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Bogactwo wszelakiego kwiecia można u Ciebie podziwiać! A teraz jeszcze hortensje... cudo! ;:138
Jak patrzę na widoki ogólne ogrodu, to zastanawiam się, gdzie Ty to wszystko mieścisz.. :lol:
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aguś i to jest to co gumisie lubią najbardziej.
Hortensje piękne zarówno ogrodówki jak i bukietówki.
Masz dziewczyno niezwykły talent jeżeli chodzi o komponowanie roślinek na rabatkach.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,piekne te twoje hortensje i uważam,ze każde towarzystwo do nich pasuje.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z ogrodowymi już nawet nie próbuję, choć uważam, że są przepiękne. Jedną zimowałam w domu, żeby nie zmarzła, to kot Hamlet obgryzł jej pąki :evil: Zżera teraz liście. Nie doczekam się ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Ooo, masz ogrodówki :shock: . Moje wyleciały w ostatnim sezonie - nie chciały kwitnąć pomimo okrywania ;:185 . W zamian kupiłam 3 nowe odmiany everbloom, które kwitną na pędach jednorocznych - pod warunkiem, że nie wymarzną w całości :evil: .
Poczekamy, zobaczymy ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, często zaglądam do karp dalii, bo mam je pod ręką. Pojawiła się miejscami pleśń więc musiałem je oczyścić i przewietrzyć. Ale podpędzał na pewno nie będę. Różnica w kwitnieniu niewielka (ok. 2 tygodnie) a dodatkowa praca. Tym bardziej miniaturki nie wiem, czy jest sens podpędzać, bo zaczynają kwitnąć z początkiem czerwca.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu nie wiem, czy w tym sezonie nie zrezygnuję z ogrodówek, są piękne i bardzo je lubię, ale jak porządnie nie opatulę to nie kwitną..... zobaczymy jak będzie teraz.... jeśli nie zakwitną to pójdą do sąsiadów...
Lilie przy hortensji i ja bardzo lubię a im jest najwyraźniej bardzo dobrze, bo rosną jak szalone :D

Julu nie mam pojęcia :roll: moze faktycznie coś w tym jest i tak wystrzeliła w górę :lol:

Agatko nie wierzę, że na brzydszych ;:196

Ewuniu muszę, bo jeśli nie okryję to na kwitnienie nie ma szans.... dlatego chyba z nich zrezygnuję :?

Grażynko milo mi bardzo, jeśli chcesz hortensje ogrodowe to przyjeżdżaj , będziesz miała dorosłe krzaczki :D

Majeczko u mnie kwitną tylko wtedy, kiedy dokładnie je otulę..... a ja powolutku schodzę z takich delikatnych roślin, jeśli w tym roku nie zakwitną, to je po prostu wykopię..... a na ich miejsce posadzę niezawodne bukietowe....

Asiu a jakoś się pomieściło :lol: Ale już koniec z sadzeniem niestety...... bo miejsca już nie ma na żadne roślinki...... no chyba, że te zaplanowane :;230

Małgosiu bardzo dziękuję za miłe słowa, cieszę sie, że podobają Ci się moje roślinne kompozycje :D

Małgosiu ja również uważam, że hortensje pięknie się komponują z większością roślin , to wspaniałe krzewy :D

Ewuniu ja chyba tez zrezygnuję z ogrodowych.... obecny sezon zadecyduje.... jeśli zakwitną- zostają, jeśli nie- wylatują.... A Hamlet najwyraźniej podjął decyzję za Ciebie, co do przyszłości ogrodówek w Twoim ogródku :;230

Edytko bardzo ciekawa jestem jak sprawdzą się te hortensje kwitnące na tegorocznych pędach..... będę zaglądała do Ciebie w oczekiwaniu na relację ......

Jacku ja do swoich nie zaglądałam bo mam je przysypane ziemią..... mam nadzieję, że ładnie się przechowają....
Ja mam ochotę swoje wysadzić do donic..... ale sama jeszcze nie wiem..... masz rację z tym przyspieszaniem....
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Imponująca kolekcja hortensji. Ja mam dopiero 7 sztuk ;:131
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko ja mam chyba 3 ogrodówki i jak nie zakwitną w tym roku to ja również wysadzę je do sąsiadki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Żeby mi Hamlety w ogrodzie rządziły... :evil: Ta hortensja rośnie w doniczce, niech sobie rośnie. Zawsze uważałam, ze liście ma ładne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Miałam tez 2 ogrodówki i poszły wiosną na wymiankę, bo u mnie nie chciały rosnąć. Teraz poszłam w te co kwitną na jednorocznych, może im się u mnie spodoba :heja
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ogrodówki u Ciebie cudne, zwłaszcza ta ciemna... ale u mnie wymarzły co do jednej. Choćby były najpiękniejsze, to mnie nie namówią żeby je znów kupić. Nie, nie. Ale zabiłaś mi klina z tym połączeniem hortensji i lilii... no to znów się szykuje u mnie zmiana koncepcji na rabacie... ech! Te pomysły ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja 1 ogrodówka jeszcze nigdy mi nie przemarzła .Ona kwitnie na starych i na nowych pędach .Jesienią ją przesadzałam z bryłą korzeniową , więc trochę ją okryłam ,bo jeszcze całkiem nie wydobrzała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wszyscy prawie mają problem z ogrodówkami. Jest sporo hortensji kwitnących na jednorocznych pędach, ale coś cicho na forum na ich temat.
Ja swoją wsadziłam do donicy. Ciekawe jak przezimuje
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu 7 sztuk to mało ??? :roll: To piękna kolekcja, która jestem pewna, że będzie jeszcze rosła :D

Iwonko , bo w sumie to szkoda miejsca na roślinki, które nie spełniają naszych oczekiwań.....

Ewuniu, a pewnie, że ładne..... a najładniejsze jesienią, kiedy zmieniają kolorki :D A jeśli w donicy, to może uda Ci się ją ustrzec od Hamleta -żarłoka :wink: :lol:

Justynko mam nadzieję, ze te spełnią Twoje oczekiwania i ładnie będą kwitły. Jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzą :D

Nelu te zmiany koncepcji ogrodowych to przypadłość bardzo częsta :;230 ...... u mnie też występuje w dużej częstotliwości 8-) :lol: Już wiosną szykują się przeróbki 2 rabat :lol:

Jadziu to wspaniała odmiana jeśli kwitnie i na nowych pędach :D Moje niestety tylko na starych i jak mocno nie otulę na zimę, to nie ma szans na kwiaty..... a ja coraz leniwsza się robię z tym okrywaniem :oops:

Małgoś bo te kwitnące na nowych pędach to chyba dosyć świeża sprawa..... kilka osób je ma , ale na razie jeszcze nie ma konkretnych opinii na ich temat...
Twoja w donicy na pewno ładnie przezimuje..... w piwnicy ją trzymasz???

Aniu zima faktycznie w tym roku nie jest zła..... przed mrozami spadł śnieżek, roślinki przykryte..... teraz jest znów bardzo ciepło, ale mam nadzieję, ze przed nadejściem kolejnych mrozów cały śnieg nie spłynie....
Tobie również pięknego dnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”