Ogródek KaRo cz.3
Witaj Krysiu, znowu z przyjemnością przysiadłam na ławeczce w Twoim ogrodzie (koło jaśminu, pięknieeee pachnie
)
Różyczki sliczne, oczko pięknie zagospodarowanie, nie wiem co Ty tam zmieniasz. Hotrensja szybko Ci zakwitła i widziałam piękną daturę
Lecę dalej bo mam straszne zaległości w oglądaniu ogródków
Do zobaczenie, niedługo wrócę

Różyczki sliczne, oczko pięknie zagospodarowanie, nie wiem co Ty tam zmieniasz. Hotrensja szybko Ci zakwitła i widziałam piękną daturę

Do zobaczenie, niedługo wrócę

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję za uznaniecoma95 pisze:Widzę ze sporo osób ma jakieś oczka wodne albo stawy.... Twoje jest bardzo efektowne

Moje oczko jest w trakcie mojej przebudowy,potrwa to trochę jeszcze bo to ciężka robota niestety.
Zdecydowanie łatwiej jest zbudować oczko od początku w prawidłowej,wersji .
W przypadku 'remontu' nic nie jest proste ,szczególnie ułożenie starej 'zmurszałej prawie' folii.
Jednak patrząc na efekt dotychczasowych moich zmagań wierzę,że w końcowym efekcie będzie lepiej niż było....

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Dzięki za odwiedziny
W moim ogrodzie susza sieje spustoszenie na trawniku ...

Rośliny na rabatach i w donicach radzą sobie nieżle ale ta trawa

Wreszcie pierwsze pąki lilii wodnych ...wreszcie ale za to ogromne

To Abraham Darby przymierza się do kwitnienia

A to pierwsze pąki "Black Beuty' vel "Barcarola"

Ato "NN" przybiera niewyobrażalnie zmienną szatę!!!
Z pierwszych prawie białych kwiatów nie ma śladu teraz pojawiają się pomarańczowe ,nasycone kolorem - piekne ale inne .... co to znaczy ?

W moim ogrodzie susza sieje spustoszenie na trawniku ...

Rośliny na rabatach i w donicach radzą sobie nieżle ale ta trawa

Wreszcie pierwsze pąki lilii wodnych ...wreszcie ale za to ogromne

To Abraham Darby przymierza się do kwitnienia

A to pierwsze pąki "Black Beuty' vel "Barcarola"

Ato "NN" przybiera niewyobrażalnie zmienną szatę!!!

Z pierwszych prawie białych kwiatów nie ma śladu teraz pojawiają się pomarańczowe ,nasycone kolorem - piekne ale inne .... co to znaczy ?

Krysiu, ja mam ugór do zagospodarowania i dlatego tyle się u mnie dzieje - a Ty masz ogród jak z bajki i tez nie nadążam, żeby się wszystkiemu dobrze poprzyglądać ! Mogę prosić o więcej zdjęć takich z lotu ptaka? wtedy dokładnie sobie można wyobrazić jak jest wszystko perfekcyjnie rozplanowane. Ja już wiem, że orzechy które sadziłam w marcu muszę przesadzić w zupełnie inne miejsce, a warzywnik w przyszłym roku zrobić wyżej - o innych pomyłkach nie wspomnę. ale trening czyni mistrza - a podglądając Wasze kompozycję rozmyślam co posadzić koło czego, żeby potem nie przesadzać.
Krysiu, Monika ma racje. Zdjęcia ogrodu z lotu ptaka świetnie pokazują rabatki w całości i zawsze można coś podpatrzeć. U mnie jeszcze tyle pustego miejsca na trawniku, że mnie to męczy już. U Ciebie bardzo ładnie rozplanowane sa te wysepki na trawie. Czym oddzielasz rabatkę od trawnika? Grażyna.
Pozdrowionka
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam jak jutro się rozpogodzi to porobię zdięcia u mnie w ogrodzie choć jest bałagan bo budjemy altane ,myślę że coś ciekawego znjdę pozdrawiam zosia
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, dzisiaj wstawiłam zdjęcie kwiatu tej mojej róży, wygląda wg mnie identycznie, tylko moja róża jest płożąca-okrywowa.KaRo pisze:
Krysiu - chyba pytasz o "Dortmund " ,prawda?
U mnie jest to róża pnąca
Krysiu - dlaczego można się załamać? Jeśli nie musisz to nic sama nie kop .
Pozdrawiam![]()
Można się załamać bo "muszem ale nie mogem". Bo u mnie podobnie jak u Ciebie M zrobi/jak mi się uda do czegoś nakłonić/ ale wszystko trzeba jeszcze wykończyć. Prawdziwy cud, że ten mój kaskado-skalniak tak szybko został dokończony.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Krysiu twój ogród nawet z tą wypaloną trawą jest piękny i wyjątkowy. Często do ciebie zaglądam, ale nie piszę, bo cóż mogę napisać. Wiesz, że na odmianach roślin się nie znam. Dla mnie są wszystkie piękne. Czasami myślę co bym wolała, twoją wypaloną trawę czy to co jest u mnie. Jeszcze jednej nie daliśmy rady skosić (po tygodniowych ulewach), a teraz znów padało i znów trawka odrosła, że ciężko jest chodzić.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zgadzam się z pierwszym zdaniem Beatki.
Ale dobiłaś mnie tą daturą nad oczkiem - taki mikrus a już kwitnie. Czego jej zadałaś, że już cieszy zapachem ?

Ale dobiłaś mnie tą daturą nad oczkiem - taki mikrus a już kwitnie. Czego jej zadałaś, że już cieszy zapachem ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki