Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Kochani, wybaczcie, ale odpowiem bardzo krótko... nie wiem, czy to zasługa pełni, ale czuję się jak przejechana przez ruski czołg... czy macie podobnie? Tu -15st.

Bożenko, myślę, że większość z nas ma co najmniej chandrę związaną z długą i przygnębiającą zimą... ja też jestem kawoszem i często wieczorem miewam tachykardie, ale to mnie nie jest mnie w stanie odciągnąć od mojego ulubionego napoju... Zdrówka i radości z kiełkujących nasionek! ;:196
Bogusiu, kupowałam gotowe sadzonki wilczomlecza... przyznam, że nasion Diamond Frost nigdzie nie widziałam...
Ewuś, miejmy nadzieję, że to ostatnie podrygi tej paskudnej zimy! Miło, że planujesz zakupy... przyznam, że gdybym w tej chwili miała to robić, to nie kupiłabym nic - siadła mi cała energia. Przegląd hortensji faktycznie był już parę stron temu, a co do Twojego pytania o odmianę ze zdjęcia to jest to właśnie cudnie przebarwiona Vanille Fraise :)
Ewcia, ano emocje musiały być silne ;:333 Dzięki że napisałaś o wilczomleczu - może spróbuję go przechować!
Małgoś, cleome kupowałyśmy z Kasią, gotowe sadzonki...
Doris, zajrzę jutro do pudełeczka z nasionami... wysyłam je dwóm osobom, ale jeśli uda się podzielić na trzy, to podeślę garsteczkę.
Nelu, może jest to sposób na wilczomlecz - warto spróbować! Dobrze, że śnieg macie strząśnięty, bo za chwilę, przy odwilży, zrobi się niesamowicie ciężki!

Pozdrawiam kocio:
Obrazek
zaraz zasnę...

Obrazek
ale jasno od tego białego na dworze!

I trochę soczystości ogrodu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga - czy na drugim zdjęciu z ogrodu to jest dereń? Ile on ma lat - mamusiu jaki wielki jak to on to muszę swojego przesadzić ;:202
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, czytam o rabacie wstydu i :shock: -u ciebie? Kobieto toż twój ogród ideał niedościgniony ;:180
Lilie też zamówiłam. myślę, że znalazłaś im optymalne i eksponowane miejsce.
A zieleń iglaków będzie doskonałym tłem.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Aguniu, wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Spóźnione ale szczere.
Nie mam teraz tak dużo czasu, żeby nadążać za watkami znajomych.
Mam taką pracę, że zimą sporo pracuję i w pracy, i w domu.
Urzekły mnie Twoje zdjęcia z hortensjami. Cudo.
Ja dopiero zaczynam przygodę z nimi i to pod wpływem forum.
Mam starą hortensję ogrodową i w ubiegłym roku kupiłam 3 bukietówki.
To będzie nowa i ładna przygoda.
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piszecie o wilczomleczu Diamond Frost- ja sadzę go też od 2 lat z innymi kwiatkami; zawsze kupowałam sadzonki. Wydaje mi się, że ktoś pytał, gdzie go można kupić - znalazłam w necie sadzonki (ale nie nasiona)...jeśli ktos jest zainteresowany, to wyslę link na pw :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Można spróbować przechować wilczomlecz, już wiadomo, że się udaje. Natomiast jego wartość zdobnicza może być dyskusyjna :wink: Powiem, jak wyglądała moja sadzonka w tym roku po przycięciu w lutym (wtedy będę przesadzać i sadzonkować pelargonie).
Koty zachwycające, aż dziecko zawołałam, żeby pokazać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Każdy futrzak jest ;:167 a jak już zacznie mruczeć to jest jak ;:170
Aguś ja czuję się podobnie, siedzę czytam i łapię się na tym że nie wiem co czytam :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Was było -15/
U mnie -8. W sumie najzimniejsze noce to były -11.
Bardziej narzekałam na wiatr. Musiałam wieczorkiem wyjść na spotkanie. Dojście do samochodu sprawiło, że zmarzłam zdziebko
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam w poniedziałkowy , szewski dzień :wit ...pada śnieg ...sypie płatkami ...smutno na świecie ludziom , gdy są sami ...jeszcze smutniej , gdy trzeba iść drogą , a przed sobą - nie widzieć nikogo , a najsmutniej , gdy droga daleka - a na końcu tej drogi - nikt na człowieka nie czeka ....jest -5*C Całe szczęście , że nie muszę nigdzie iść ...jedynie pod dom , gdy chleb podwiozą :tan .

Miłego dnia w " fabryce celulozy " ( praca biurowa , z papierami ) ;:306 ( pomimo wszystko ) .... ;:196 .
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga wpadłam się przywitać z rana z kubkiem czarnej w ręku ;:304 u mnie -5 i ;:3 nic przez burą szmatę na niebie nie widać a tak liczę na choć mały promyk który doda kopa ;:173
zdjęcia na pocieszenie Twoje często wertuję ;:167
miłego !!!!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Agus ale pędzisz z tym wątkiem nie nadążam miłego dnia ci życzę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Witaj Agus ...no jakbys miała troszcze tych cleome , byłoby fajnie :uszy
Miłegoponiedziałku mimo niewyspania ;:333
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

I znowu poniedziałek... ech! Jestem dziś koszmarnie niewyspana przez operującego całą noc łysego :roll: Czy Wy też tak macie podczas pełni? Tak czy inaczej, jakoś ten dzień trzeba przetrwać... udanego!

Doris, przez ten niewyspany poranek nie sprawdziłam ilości, którą mam do podziału... ale jutro dam znać!
Ula, to nie ja pędzę, to Wy! :)
Bożenko, tu u nas też pochmurno i mgliście, a temperatura oscyluje wokół -10st. Jest zimno, nieprzyjemnie i do domu daleko! Lecę po drugą kawę, a tymczasem pozdrawiam :)
Jagódko, przywożą Ci pod dom świeże pieczywo? Zazdroszczę :) Ja jem mało chleba, ale za taką pajdę z chrupiącą skórką, posmarowaną masłem (i z solą!) oddałabym teraz dużo :) Miłego również!
Gosiu, mam nadzieję, że ten feryjny urlop da Ci trochę oddechu. Ja znowu czuję się zmęczona, więc co nieco Ci zazdroszczę wolnego!
Majutku, futrzaki wczoraj mnie nie odstępowały i miałam obu na kolanach... gdy jeden spał, drugi zaraz wskakiwał, a pierwszy wydawał miauki zazdrości ;-) Dobrego sennego dnia!
Ewa-majowa, kociambry się dziecku podobały? ;-) Spróbuję przechować wilczomlecz, co mi szkodzi...
Ewa-gajowa, u mnie Diamond Frost można dostać bez problemu, zatem warszawianki mogą śmiało go szukać na Al. Krakowskiej, czy w Melonie.
Ewa-tuli, kochana, Tobie także dobrego roku! Cieszę się, że Cię widzę; ja do Ciebie zaglądam ale ostatnio mniej piszę w ogóle... poprawię się! Jakie bukietówki sobie sprawiłaś?
Justyś, moja droga, ależ mam rabatę wstydu i wcale nie kokietuję... ale to się wiosną zmieni i ona też wypięknieje! Jakie lilie zamówiłaś?
Mewo droga, tak to dereń Elegantissima... w tym miescu rosną trzy krzewy, ale są cięte - byłyby znacznie większe!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pewnie, że się podobały :D Moje od rana mnie pędzają od drzwi do drzwi-ktoś wchodzi, ktoś wychodzi. Nawet Hamlet zdecydował, że na podwórku jest pięknie, mimo padającego z góry śniegu. Siedzi i się trzęsie podziwiając krajobraz :wink: Zachowanie kotów jednoznacznie dowodzi, że temperatura nie jest strasznie niska-przeciwnie, przyjazna kotom. Trochę, właśnie usłyszałam straszliwy, rozpaczliwy miauk-Hamlet ma życzenie wrócić do domu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś ale dałaś mi po oczach zielenią ;:oj Przebosko, naprawdę ;:108 A koty jak zawsze co ucałowania :lol:
Dereń 3 sztuki razem - zapisałam.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”