Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Hej
Tak czytam wsze posty o hortensjach i ( o wstydzie) muszę przyznać że mi jeszcze nigdy hortensja w ogrodzie nie zakwitła. O przepraszam w zeszłym roku w październiku jedna miała 2cm kwiatka ;:223
Miałam starą hortensję jakąś 8 latkę i nigdy nie kwitła, w zeszłym roku po zimie sie nie obudziła, druga jakaś taka dziwna była i już w pierwszym roku padła chyba ją coś podgryzło, a zeszłoroczne hortensje 3 szt dały za wygraną po majowych przymrozkach ;:223

kupiłam dzisiaj nasionka kobei zobaczymy co z tego wyjdzie,bo mam kiepskie doświadczenie z wysiewami, z 32 nasionek datur nie wyszło nic :( chyba wole sadzonki, a nawet na pewno :roll:
I tu mam pytanie, ma ktoś sadzonkę datury pełnej, albo różowej bo mam tylko żółtą ...

Pozdrawiam
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja dzisiaj zakupiłam krązki i też będę siała lobelię. No i pomidorki.
Ciekawe co z tego bedzie? Daję siewom ostatnią szansę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aguniu- za zaproszenie dziękuję, na pewno skorzystam z Twojej pomocy do kwietnia daleko, będę do Ciebie zaglądać..jutro z M jedziemy na działeczkę zrzucać
otulinkę śniegową z gałęzi-po przyjeździe zdam relacje ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga przyszłam się przywitać ;:304 i nieco rozweselić skołatane ;:167 a u Ciebie napatrzeć się można na cudowne zdjęcia i człowiekowi od razu lepiej ;:173 oczko .....może i moje w tym roku się dokończy ;:131
miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, a sprawdzałaś, czy Ci się ten wilczomlecz nie rozsiewa? Ja mam w ogrodzie połać nieco innej odmiany, takiej z dużymi kwiatami i to rośnie samo jak głupie... sporą część wykarczowałam w lipcu pod róże, a we wrześniu już z powrotem z ziemi wychodziło :roll:
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witam niedzielnie, oglądałam Maję w ogrodzie i taki "luźny pomyślunek" krąży mi po głowie, że ja nie mogłabym mieć ogrodu w tak urokliwym miejscu. Zwariowałabym gdyby śnieg leżał mi w ogrodzie do czerwca, a następny mógłby się pojawić już w sierpniu. Tak krótki okres wegetacyjny powodowałby u mnie, że nie nacieszyłabym się ogrodem wcale. Cieszę się, że mieszkam w rejonie, gdzie ogródek mogę uprawiać przez większą część roku.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,kiedys pisałam ci,ze mój wilczomlecz przechowywany w garażu przydomowym przetrwał,teraz robie ten sam eksperyment.Co teraz bedziesz miała w donicach drewnianych?Ja myslę nad czyms do swoich begonii zwisajacych,ale nie wiem co wymyslic?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam niedzielnie! U nas mocne -12st., w nocy było jeszcze zimniej... Jak czytam przeprawy nocne Ewy-majowej, to cieszę się, że nigdzie nie zabalangowaliśmy :lol:

Małgosiu, a to ciekawe z tym wilczomleczem! Może niepotrzebnie go wyrzucam i powinnam spróbować przechować? W skrzyniach drewnianych będę miała trawy (ostnice, turzyce) z rozchodnikami uzupełnione wilczomleczem, Milllion Bells, może też żurawkami w kolorach burgund i karmel... Do begonii ciężko coś dobrać, bo one są bardzo dominujące jednak... jest taka fajna odmiana komarzycy, bardzo delikatna, zwisająca... może to?
Bogna, byłam wczoraj w LM w poszukiwaniu mini-szklarenek... były tylko takie plastikowe formy, bez spodu i bez przykrycia... oczywiście drogie i zrezygnowałam... w domu przystosowałam podstawki pod świece i mam tym sposobem gotowy pierwszy wysiew (lobelie, kobeę etc.). Mam jeszcze zamiar wysiać heliotrop, więc potrzebuję komplet krążków torfowych i kolejną podstawkę, ale widzę że dam radę bez specjalnie kupowanych. Nie wiedziałam, że wilczomlecz Diamond Frost w innych rejonach globu jest wieloletni... tak czy inaczej, na tyle lubię tę roślinkę, że na pewno znowu będę ją miała w donicach.
Pat, szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy wilczomlecz mi się wysiewał, ponieważ miałam go zawsze w donicach i pod koniec sezonu wyrywałam go na kompost.
Bożenko, a czemuż to Twoje serce jest skołatane? Mam nadzieję, że to tylko nadmiar kawy? ;:196 i może jeszcze tęsknota za wiosną :)
Elu, trochę słońca życzę podczas pobytu na działeczce :)
Gosiu, pomidorki sama też wysiewasz? Ja także daję wysiewom ostatnią szansę mając nadzieję, że krążki torfowe = sukces w rozmnażaniu :)
Sabciu, a propos datury, to osobiście nigdy nie miałam, bo jakoś mi nie pasuje... u siebie w szkółce widziałam za to piękne, ciemno fioletowe... Faktycznie z reguły spotyka się te żółte odmiany. Kobeę sieję po raz pierwszy, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do hortensji i ich kwitnienia, to moim zdaniem masz u siebie odmiany ogrodowe... przerzuć się na bukietówki (Limelight, Silver Dollar, Grandiflora, Vanille Fraise etc etc.) i zobaczysz jaką sprawią Ci przyjemność niesamowitym kwitnieniem...
Ula, wilczomlecz komponuje się dobrze z większością jednorocznych... super wygląda z komarzycą i białymi Million Bells :)
Tereniu, dziękuję za odwiedziny... wilczomlecz Diamond Frost można spotkać w lepiej zaopatrzonych sklepach ogrodniczych, wśród kwiatów jednorocznych... może dotychczas nie zwróciłaś uwagi na tę niepozorną roślinę? W sezonie jest wspaniałym wypełniaczem, tworzącym białą mgiełkę - pięknym!
Życzę, by Twoje krzewy nie ucierpiały podczas odwilży ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga, a może to jest sposób na tego wilczomlecza. Ciekawa jestem co wyjdzie dziewczynom z tego przechowywania. Miłej niedzieli!
ps. z tym sniegiem na iglakach to nie przelewki, dobrze, że mój eM postrącał wszystko w tygodniu!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Agus czy Ty masz jeszcze te nasionka Cleome :?: Zbieram sie powoli do siewów ....ta cleome to zdecydowanie bym chciała...czy ona ma tez inne kolory czy jest tylko biała :wink: Trzymam kciuki za twoje siewy ;:215 Miłej niedzielki Agus :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,czy w ubiegłym roku wysiewałas kleome w domu?
Ups,wróciłam 5 stron wstecz i doczytałam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Emocje niezwykle silne :wink:
Wilczomlecz przez przypadek przyniósł mi się z pelargonią przed poprzednią zimą. Doniczka stała w mieszkaniu, więc obie rośliny zimę przetrwały. Przesadziłam wiosną w nową ziemię-obie kwitły latem. Teraz też żyją :) Wilczomlecz wyciągnął się i zwisa z doniczki, znów go przesadzę razem z pelargonią. Tym razem przytnę, może się rozkrzewi. Średnio pięknie wyglądał w zeszłym roku-cienki i długi.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Aguś, i mnie dopadła przedwiosenna mania planowania zakupów, przeleciałam wszerz i wzdłuż Twój watek " bo przecież widziałam gdzies przegląd hortensji". ;:14 ;:14 Ufff znalazłam. str 12. :D
Jak sie nazywa ta:
http://imageshack.us/photo/my-images/560/dsc4618s.jpg/
Najpewniej poczynię zakupy takie jak Ty: Vaille Fraise... i jeszcze może jakies... doradź?

Pozdrawiam zimowo... oby to już były ostatnie podrygi tej białej pory roku.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Aguniu ...w niedzielny wieczór. ;:196
Czy wilczomlecz wysiewasz? ...czy sadzonki gotowe?
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

aguniada pisze: Bożenko, a czemuż to Twoje serce jest skołatane? Mam nadzieję, że to tylko nadmiar kawy? ;:196 i może jeszcze tęsknota za wiosną :)
Aga jakby to zdanie przeczytałby M pokiwałby głowisią i przytaknął ostatnio troszkę z kawą przesadzam ;:304 ale co kiedy człowiek nie tomny chodzi :wink: byłam dziś otrzepywałam krzaczki z nadmiaru białego i jestem przerażona ilością puchu ;:223 brakuje mi słońca, pięknego kwiecia za oknem i nic mi się nie chce ;:131 ;:131 pocieszam się tylko jak patrzę na moje pierwsze w tym sezonie siewy pelargonie wyszły wszystkie a helitrop lada dzień też pewnie się pojawi bo pęcznieje :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”