Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

Ewo , to przetacznik Christa , posadzona wiosną 2011 r rozrosła się w olbrzymi krzak i ubiegłego lata został podzielony i przesadzony bo wypadło mi zrobić ścieżkę w miejscu gdzie rósł . Jeżeli przetrwa zimę to chętnie się podzielę bo jest okazały . ;:168
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam Twój ogród-nie mogłabym w nim nie bywać :D Było mi smutno, kiedy przez jakiś czas nie pokazywałaś zdjęć.
Moja ułudka jeszcze nie zmarzła, choć przecież poprzednia zima nieźle przetrzebiła rośliny. Mam nadzieję, że będzie czym się wymienić :D
Te białe i różowe wiechy to tawułka? W pierwszej chwili pomyślałam, że parzydło :roll:
Co jest na przedostatnim zdjęciu? Wiązówka? Mam roślinę nn z podobnymi liśćmi, byłoby mi łatwiej rozpoznać, gdyby zakwitła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu Obrazek niezmiernie się cieszę i dziękuję za miłe słowa ;:cm . Tak to tawułka , jedna ze starych odmian jest wysoka i cudownie pachnąca .A jest tutaj i wiązówka błotna kwitnąca .Mam też wariegatę ale przesadzam ją już x razy i jest niewielka.

przy sobocie większa porcyjka wspomnień sezonu 2011

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek[/url]Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czarnuszka i bez róż pięknie wygląda :D Miałam taki niebieski pierwiosnek główkowy, ale zginął mi po zimie. Bardzo żałowałam, bo kwitł nieustannie przez cały sezon.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - po moim też nie ma śladu było ich wtedy kilka na forum ale słuch po nich zaginał ...to taki jedno sezonowy wybryk a szkoda bo bardzo był ładniutki i ciekawy... :?a czarnuszki w ub.roku nie posiałam mam jeszcze nasiona ale czy będę siać jeszcze nie wiem ;:7
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Maryniu rozmarzyłam się podczas oglądania twoich zdjęć, tyle na nich słońca, kolorów, wspaniałych roślin, ogród w wiosenno-letniej krasie a do tego całe piękno pokazane jest perfekcyjnie na twoich zdjęciach. ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu masz piękną kolekcję lilii, szczególnie podziwiam takie tygrysie, turbanowe.
Także przed laty je sadziłam, ale wymarzły wszystkie, moim zdaniem są bardziej wrażliwe, jak orientalne, a może tylko u mnie.
Zauważyłam ciekawe przetaczniki, czy to jest taka odmiana, czy tylko niektóre mają kwiaty grzebieniaste?
Ciekawie to wygląda. W ogóle masz cudne kwiaty, dużo nowinek jak dla mnie.
Brunera bardzo okazała, ale ona podobnie jak funkie lubi cień?
Ja także uwielbiam konwalie i pomimo, że są ekspansywne, ale z nich nie zrezygnuję.
U mnie rosną razem z barwinkiem na osobnej rabacie przy części sadowniczej i nie zagrażają innym roślinom. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko ;:196 - jak miło,że zaglądasz do mnie ! Ostatnio rzadko się pojawiasz na FO mam nadzieję, że wiosną wystartujesz z nowym wątkiem ! Zaskoczysz znowu pięknymi fotkami z Twojej ukwieconej i pedantycznej działeczki ... :) Aby do wiosny! Bardzo dziękuje za odwiedziny !
Tajko - lilie mam takie przypadkowe jakie spotkam na mojej drodze ..często kupuję kilka szt, na rynku u siebie jest kilka takich stoisk, gdzie handlują tylko cebulami lilii za grosze ale bez nazw co mnie nie przeszkadza a cebule dorodne i zdrowe i tak przechodząc od wiosny coś tam kupię na podstawie obrazka i powiem,że w zasadzie nie zdarzyły mi się jakieś rażące pomyłki... :) pewno wiosną znowu coś kupię bo lilie mogę posadzić w doniczkę i później wędruję z nią tam gdzie mi pasuje lub tam gdzie mam miejsce i tak je upycham gdzie mogę.. ;:7 no ale tak lubię...
Z tych przetaczników które posiadam tylko ta odmiana jest grzebieniasta . Brunera rośnie w słońcu,kilka godz,tylko ma lekki cień od jałowca i ma się wyśmienicie .Ale generalnie to one lubią miejsca cieniste tak jak hosty.A Ty nie masz żadnej brunnery ? U Ciebie też bogactwo roślin wszelakich Tajko! A konwalie to tylko w takich miejscach gdzie mogą sobie pohasać i u mnie w takim miejscu udało mi się je ulokować.

Miłej niedzieli zaglądającym do mnie życzę ! ;:3

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,widze,ze też lubisz ogromną róznorodność roslin.U kogos podoba mi się taki ułozony,poobcinany przy linijce ogród,ale osobiscie lepiej czuje się w takich swojskich klimatach,tamte sa dobre do sztywnego zwiedzania w garniturach.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LILII CD...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogromnie podoba mi się zestawienie czerwonej lilii z bladawcem :D Jestem pewna, że w tym roku krwawnik kichawiec posadzę między różami. W donicy 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Piękne zdjęcia robisz Maryniu ;:138 aż się cieplej robi jak się na nie patrzy.Mam nadzieje,ze ten lód na roślinach nie wyrządzi większych szkód,trzyma się do dzisiaj ;:218
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lilii cd...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz się przyjrzałam uważniej-azjatki z różami mogą rosnąć, te bogatsze raczej nie. Planuję sobie nasadzenia oglądając Twoje zdjęcia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maryniu, uwielbiam Twój busz. Stworzyłaś niesamowity klimat.
Zamówiłam w tym roku parę lilii. Ciekawe, czy te które miałam do tej pory przetrwają zimę. Zeszłorocznej nie przetrwały orientalne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”