moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Dziewczyny, z roku na rok na szczęście mam coraz mniejszą alergię, ale mimo wszystko staram się wtedy nie wychodzić z domu ze względów estetycznych ;:306. Medykamentów też staram się nie używać, bo średnio mi pomagają, a jedynie usypiają. Kilka dni temu zjadłam migdały i tak mi oczy spuchły, że ledwo powieki podniosłam ;:306
Sweety ja się uparłam na dosyć wysokie drzewo, żeby było ponad okno
Konwalio katar mi tak nie przeszkadza jak to cholerne kichanie i swędzące oczy. Wtedy bez kija do mnie nie podchodź ;:129
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Madziu - weszłam z rewizytą i wracam do czytania :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Madziu byłaś i przeżyłaś piękną przygodę , opisujesz tak obrazowo że wszystko o czym piszesz widzę oczyma wyobraźni :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, wyprawa do Kenii ;:215 Tylko foty takie małe, ze nic nie mogę dojrzeć poza Lazurem ;-)
Pomysły na nowe nasadzenia śledzę z uwagą :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Styrakowiec calkiem przyjemny ;:108 ja mam tylko zawsze obawy czy za bardzo nie zacieni okna ale ja lubie jasno. W poprzedniej chalupce mialam przed oknem kuchennym posadzona forsycje i to tez nie bardzo blisko ale tak sie rozrosla, ze ciemno w kuchni bylo ... no to ja zgolilam do kolan :twisted: Glupawo wygladala, bo dolem miala juz takie grube bezlistne badyle i dlatego teraz tne wszystko od poczatku jak leci :wink:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

No to taras będzie jak ta lala! ;:224 Styrakowiec mi się bardzo podoba ;:oj Musze o tym cudzie poczytać, bo pierwsze słyszę... ;:oj
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu zerknij tez na lilaka japońskiego, jest cudowny ;:167, ale ńieco większy
Jula jak będzie zasłaniać za mocno, to tez ciachne i tyle. Sadze jednak, ze nie będzie przeszkadzać
Kasiu to do dobrze, ze sledzisz moje plany. Zdjęcia malutkie, bo moje zdjęcia przepadły w kompie i informatyk nie mógł ich odzyskać, te m.in.wstawialam na NK? Muszę od koleżanki zgrać jej fotki, to wtedy wkleje większe. Będę u niej jutro, więc moze nie zapomnę. Wjazd szczerze polecam. Od następnego roku planuje bardziej zagłębic sie w zwiedzanie Afryki, oczywiście w miarę bezpieczeństwa. Wiadomo, ze tam sie różnie dzieje. Kiedyś dwa dni przed wylotem musieliśmy odwołać wszystkie rezerwacje, bo były zamieszki i zdecydowanie nie polecali podrozy w tamtym kierunku. ;:182
Jak coś, to mam kenijskie biuro godne polecenia. Załatwiają wszystko, tylko przelot we własnym zakresie.
Moniu do opowiadania jest tysiąc razy wiecej, ale cieszę sie, ze na tyle jasno zobrazowalam w ogromnym skrócie ten wyjazd i potrafisz sobie wyobrazić pewne obrazki
Mewo fajnie, ze jesteś z rewizytka ;:196. Zapraszam

Przemarzlam dzisiaj do szpiku, już dawno sie tak nie wymrozilam i wcale nie lazilam za dużo po dworze. W nocy -16 ;:202. Dogrzewam sie teraz przy kominku i w reszcie czuje, ze krew zaczyna normalnie krążyć, zupełnie jakby topnial lód. Zaraz wineczka sie napije ;:170 mmmm....
Spokojnej nocy
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Madziu bardzo ciekawa jestem jak Styrakowiec będzie rósł i się sprawował , mam gdzieś zapisane to drzewko m.in. ale tu mam za mało miejsca a na tej drugiej działce boje się bardzo już co przeżyje zimę a co nie
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda fajne te drzewka ;:108 Oj to będzie sadzenia, oj będzie :) Moje kobee ani drgną :;230
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Madzia, przez Ciebie tego japońskiego o mało co nie zamówiłam, ale brakło w sklepie! ;:145
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nie moge doczekac się efektu końcowego.Chciałabym zrobic jakies zadaszenie przy grilu w razie deszczu,ale musi poczekac ze wzgledów finansowych.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Madziu a Ty gdzie żeś się zapodziała :?:

-- N 27 sty 2013 20:08 --

Madziu a Ty gdzie żeś się zapodziała :?:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry wszystkim zmarzniętym i tym rozgrzanym. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy. Nie wiem, czy mnie z poniedziałku jakaś grypa nie bierze, ale co tam. Siedzę w oknie przy każdej wolnej chwili i myślę sobie jak będzie wyglądał mój ogródek jak rośliny porosną i co by tu zrobić żeby było ładniej ;:223
Moniu również jestem ciekawa styrakowca, bo znam go tylko z opisów w internecie, nigdzie go nie widziałam gołym okiem, póki co będzie maluszkiem, ale one szybko rosną. Styrak japoński wolniej rośnie, chociaż nazwa prawie taka sama. Zapraszam do podglądania u mnie ;:4
Kasiu to zupełnie jak moja lobelia, gipsówka i coś tam jeszcze. Jedynie groszek cokolwiek ruszył z miejsca ;:145
Nelu piszesz japoński, ale w końcu nie wiem czy lilak, czy styrakowiec ;:112 ?
Małgosiu ja po 2 latach w końcu się doczekam zadaszenia. U mnie to mus, głównie ze względu na kałuże, które robią się po każdym mniejszym, czy większym deszczu i wygląda to obrzydliwie-robią się czarne plamy na piaskowcu.
Mewa fajnie, że jesteś. Ja w weekendy raczej podglądam co się u Was dzieje, bo mój ipad często się rozłącza w najmniej korzystnym dla mnie momencie. Także napiszę się, a potem wszystko ;:130 i już 4 czy 5 raz nie chce mi się powtarzać tego co już wielokrotnie napisałam

Brzózka, jak ładnie się zagęściła przez właściwie sezon. Wsadzona w 2011, ale późnym latem. Tutaj fotki z początku wiosny 2012 i końca lata
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ciekawy płot, konserwujesz go czymś na zimę?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Grypie mówimy stanowcze NIE!!!
Brzózka ani się obejrzeć jak robi się z niej dorodna brzoza. Bardzo szybko bęziesz miała parasol.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”