Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Ewa, poczekaj z tą kasą. Może u mnie się rozrośnie. :D

Marylko, to był przypadek, ale powiem szczerze, że też lubię ten kont. Ten krzaczek za szałwią to berberys. Zeszła zima dała mu popalić i nie widać całej jego urody. Kiedy ma pełne ulistowienie to miejsce wygląda jeszcze ładniej.

Edytko, Magos ma rację. Tutaj te kolory nie pasują, bo tutaj są posadzone różowe róże :D

Kasiu, tylko nie zawiedź się jarzmiankami. Tak naprawdę mają malutkie, delikatne kwiatki. Ale ja jestem nimi zachwycona. Kształt mają niesamowity, chociaż trzeba się pochylić, żeby to dostrzec.

Aniu, i to jest problem z tą całą resztą. Ja bym chciała miec wszystko. Niestety trzeba dokonywac wyborów, a to dla mnie jest bardzo trudne.

Gosiu, ja uwielbiam czosnki i to wszelkie. Są niesamowite. Jarzmianka w rzeczywistości jest bardzo niepozorna, chyba, że jest bardzo dużą kępą.

Jula, a u mnie bez przerwy pada śnieg. Jeździ się fatalnie. Cieszę się, że przyszły tydzien spędzę w domu, ale też wolałabym, żeby nie było ocieplenia, a potem znowu mrozy.

Ewo, tak, trawy zawładnęły mną. Może nie w takim stopniu jak Tobą, ale jednak :D
Już szykuje listę wiosennych zakupów.

Danusiu, ja tez dopiero raczkuję. na pewno popełnię dużo błędów, ale chcę spróbować, bo uwielbiam trawy szczególnie o tej porze. Codziennie wyglądam przez okno i przyglądam się jak falują na wietrze. Nawet kolor mi odpowiada.

Adrianno, wiedziałam ;:167

Wandziu, tam jest więcej różowego. Rosną 2 Mary Rose i Sopert&Nothing

No to kolejne zdjęcia. Mam ich jeszcze :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu :wit :wit Witaj . Cudne zdjęcia , cudne wspomnienia ;:215 ;:215 ale mnie na kolana powalają te niebieskie ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Malgoś, czy to jest 'Chocolate Ruffles'?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, jarzmianek jestem bardzo ciekawa ;:65 Masz inne ujęcia krwawników? jak duże u Ciebie wyrosły? Czy długo kwitną?
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Podziwiam was jak mówicie o dopasowaniu roslin kolorystycznie.U mnie jest jeden wielki miszmasz i nie trzymam sie zadnej tonacji./chociaz zawsze sobie obiecuje,ale nie wychodzi. :;230 /
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pokazuj zdjęcia, bo na pewno wcześniej czasu na to nie było :D Jeśli Mary Rose dorosną do takich rozmiarów jak moja, powstanie naprawdę imponujący widok :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Gosiu , przetacznik jak z żurnala , liliowce ''czarne'' też. Tło za Wandzią , nieco różu , żadnych innych kolorków. ;:185
Małgoś , Jak już masz miszmasz , to tak zostanie. Ja się już tym nie przejmuję. Ma być kwieciście i pal go sześć jakie kolory ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Misz-masz nie jest przeciez taki zly ;:108 a juz tam gdzie masz takie piekne wyrosniete tlo dla roslin, to ogolnie dobrze wyglada.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Powojniki i róże, liliowce i lilie, a wszystko to kolorowe i takie wdzięczne - nic tylko oglądać i się relaksować. ;:170
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nareszcie mam urlop ;:138
Do ostatnich chwil nie byłam pewna, czy się uda. Mamy strasznie dużo pracy, spotkań, ale udało się. Szczęśliwym trafem wszystko zostało przełożone na następny tydzień. Także zamierzam przez cały czas nadrabiać zaległości, bo mam ich straszliwie dużo.
Bardzo Wam dziękuję, że mimo, że ja nie odwiedzam Was, Wy pamiętacie o mnie.

Teresko, ja bardzo lubię kolor niebieski i fioletowy w ogrodzie, bo doskonale pasuje do różu :wink:
A tego mam najwięcej.

Justyś,czy pytasz o żurawkę, bo tylko żurawkę znalazłam o tej nazwie. Jeśli tak to odpowiedź brzmi mnie mam takiej.

Aniu, najprawdopodobniej jest to on, ale nie wiem, bo dostałam tę sadzonkę w prezencie.

Kasiu, mam kilka ujęc krwawników, urzekły mnie. U mnie wyrosły na jakieć 40-50 cm. Rozłażą się, ale niegorźnie. łatwo można utrzymac je w dyscyplinie. W tym roku muszę go przesadzić i dac mu więcej miejsca, żeby bardziej się rozrósł i stworzył większą plamę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Włąnie ten kont muszę uporządkować
Obrazek

Obrazek

Małgosiu, ale każdy ma ogród taki jaki kocha. Nic nie robisz na siłę to jest najważniejsze. Ja ma też totalny miszmasz. Także nie przejmuj sie tym co inni mogą pomyśleć najważniesze jest Twoje samopoczucie. Ja stosuję tę zasadę też w domu. NIe jestem pedantką i czyścioszkiem. Oczywiście nie mam totalnego chlewu, ale jest tak zwany artystyczny nieład. Jeśli się to komuś nie podoba, to niech do mnie nie przyjeżdża.

Ewa, mam nadzieję, że Mary i Souper stworzą kolejne piętro. No i czekam na ich kwitnienie. W tym roku byłam oczarowana Mary. Najobficiej kwitnąca róża u mnie.

Tadziu, czarnego liliowca uwielbiam. Bardzo lubię taki intensywny kolor, ale dziwne tylko w liliowcach i liliach. W różach już nie. Tutaj najbardziej odpowiadają mi bladawce.Ale taki zestaw fajnie do siebie pasuje :D
Już napisałam Wandzi, że własnie róż w tamtym kącie dominuje.

Jula, jak wiesz busz to mój żywioł. Ale musi być pod kontrolą. Nie może być taki całkiem dziki. To taki ustatkowany busz :wink:

Maju, kolor bardzo podnosi na duchu. Uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia. Mam nadzieję, że nadrobię wszystkie zaległości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

[quote="Margo2
Obrazek

Gosiu,w lewym górnym rogu zauważyłam interesujące ,bardzo oryginalne kwiatki,możesz napisać co to?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Podczytuje Gosiu, podczytuję :)
Do krwawników nie mam serca, a jarzmianki też wpadły mi w oko :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zwiedziłam Twoje ukwiecone kątki Gosiu . Kolorowo i bujnie je urządziłaś a poprawki chyba wszyscy czynimy ...ja również nieustająco! Dlatego nie mogę wysypać żwirków ani kory na rabaty bo ciągle coś przesadzam,dosadzam no i nie mogę sobie ułatwić pracy tylko stale plewię...plewię .Ale coraz bardziej zaczynam dojrzewać do decyzji , bo nie wyrabiam... :?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosia, miłego urlopowania ;:168
Zaglądam ciągle, ale widząc jak jesteś zaganiana, nie wpisywałam się.
Wiesz, że super wygląda połączenie rozchodnika i krwawnikiem.
Wyjątkowo ładnie się uzupełniają te dwie roślinki.
Jarzmianki to duże rośliny. Miałam w ubiegłym roku dwie. Kwiaty są bardzo małe
w stosunku do wielkości całej rośliny.
;:196
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oj, Gosiu... ale u Ciebie sezon w pełni. Normalnie aż chyba zaczynam myśleć o wiośnie, po obejrzeniu tych wszystkich fotek :shock: Też jestem ciekawa tego sezonu u Ciebie. Po tych wszystkich zmianach (rozumiem, że część jeszcze do przeprowadzenia) będzie zupełnie inaczej. A zmiany są fajne ;:108

Buziaki!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”