
Chyba, żeby spróbować rozpuścić już w czekoladzie - ale tego nie próbowałam...
jakos nie za bardzo rozumiem co je skleja?Maska pisze:Dorotko orzechy zmielone ale w młynku do orzechów więc drobniutko, cukier, trochę alkoholu (wypłukana spiryt. butelka po świątecznym ajerkoniaku) i śmietanka 30 %. Kulki lepię się bez problemów okrąglutkie i w smaku pycha!
cantati pisze:Nie, po prostu jak skrystalizował, to wystarczy go rozpuścić - wstawić słoiczek do dobrze ciepłej wody i poczekać aż się sam rozpuści, wtedy dolać do czekolady
Chyba, żeby spróbować rozpuścić już w czekoladzie - ale tego nie próbowałam...
Biała czekolada bez problemu rozpuszcza się tak jak i ciemna, więc się dawielkakulka pisze:cantati pisze:Nie, po prostu jak skrystalizował, to wystarczy go rozpuścić - wstawić słoiczek do dobrze ciepłej wody i poczekać aż się sam rozpuści, wtedy dolać do czekolady
Chyba, żeby spróbować rozpuścić już w czekoladzie - ale tego nie próbowałam...
Tyle, ze biała czekolada, to raczej wyrób czekoladopodobny - myslisz, ze się da???