To było tak.........

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To było tak.........

Post »

Ewcia czy pamiętasz gdzie kupowałaś tą mniejszą Vanilkę - bo ja na giełdzie przed halą sportową ale u mnie nie jest taka mała , sadziłam ją w czerwcu w 2012
ma nawet ten znacznik -r w kółku :wit
pozdrawiam Ela
elakuznicom
500p
500p

Post »

Nie doczytałam czy masz w swojej kolekcji Mega Mindi ,bo jak nie, to możemy się wymienić na coś tam,weszłam na stronę Szmita ma bardzo duży wybór
ale jutro zadzwonie i spytam czy prowadzi sprzedaż wysyłkową -podane są ceny hurtowe -arborescens 'Annabelle'

arborescens 'Annabelle'
hortensja krzaczasta 'Annabelle' C5 60-80 15.00
arborescens 'Bounty'
hortensja krzaczasta 'Bounty' C5 60-80 15.00
arborescens 'Hills of Snow'
hortensja krzaczasta 'Hills of Snow' C5 60-80 15.00
arborescens 'White Dome'
hortensja krzaczasta 'White Dome' C2 30-40 8.00
arborescens INCREDIBALL 'Abetwo' PBR
hortensja krzaczasta INCREDIBALL C5 40-60 49.00
arborescens INVINCIBELLE 'Spirit'
hortensja krzaczasta C5 40-60 49.00
paniculata 'Brussels Lace'
i td..skasowałam reszte oferty ,żeby doszło do Ciebie ...na razie ide spać pa pa do jutra
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu wybacz zaniedbałam Twój wątek, ale coś mnie nie informowano o nim. Nadrobiłam już zaległości. Masz bardzo dużo ładnych roślin i innych żywych organizmów ;:306 Te jaszczurki to tak po głowach Wam chodzą ;:306
Obiecuje poprawę ;:215
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ciekawy wątek ;:oj super hortensje ;:oj
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gratuluję z ukorzeniania ;:63 ;:63 ;:63 Ciekawe co w tym roku wyjdzie z tych co już wsadziłaś :D
Ale masz tych hortensji ;:oj
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Dziękuje Ewunia - nie myślałam że jak otworzę wątek to nie będę miała już tyle czasu :wink: .
Romciu poczytałam o tym rdeście ale to jest pnącze- na razie nie mogę sadzić pnącza ,gdyż musimy jeszcze z sąsiadką przenieść ogrodzenie w granicy.
Elu
Ja kupowałam w Plantmarze - chciałam jeszcze dokupić ,ale niestety właściciel nie chce wysyłać roślin - jak to mówi ma koszmary jak rośliny są w drodze- ale na miejscu chętnie sprzeda :wink: .
Sanday fraise wg literatury osiągnie maksymalnie 1,30- u mnie była mniejsza- zobaczymy w tym roku :wink:
Szmit z tego co się orientuje to nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej
Dzwoniłaś ?
Marysiu nic nie będę wybaczać bo nie mam co ;:196 - od nie dawna mam watek a już się gubię w odwiedzinach ;:306
Anushka (Ania?)- Witaj i zapraszam częściej - byłam u Ciebie i widziałam co zrobiliście z działką. Będę śledzić Twoje zmagania tym bardziej ,że mam w planach na ten rok postawić z cegły wędzarnie z grilem a widziałam , :wink: że u ciebie już stoi.
Tereniu - nie mam w domu kwiatów to chociaż w patyki się bawię ;:306 ;:306
Aniu - dziękuje ;:196
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ewuniu u mnie też jest grilowędzarka do postawienia ;:7 Podłoże wybetonowane i tyle ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Ha, a my już mamy wiatę, czyli daszek nad grillowędzarnią na ten rok zaplanowaną...
Może stanie... obok ma być zlew, ławy, stoły a wokół wiaty vel. altany kratownice na winogrona i ogóraski...
Ale o tym podobno na ten rok mogę zapomnieć ;:145
elakuznicom
500p
500p

Post »

Ewcia dzisiaj byłam tak zalatana ,że nie dzwoniłam ja swoje kupowałam na giełdzie mam adres faceta i telefon jak by co , u Tracza i koło mnie na Janosika z tym że
ceny są różne jutro zagadam z Agusią bo nie jestem pewna czy ona nie kupowała uSzmita mamy troche czasu do wiosny,będę spisywała gdzie co kto ma
już powinny być jakieś oferty,, :wit jutro się odezwę bym zapomniała przy szambie moze-- Irga ładny krzew--Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

:wit Elu :wit Wiem o Twojej wędzareczce i śledzę Twój wątek na bieżąco, żeby mnie coś nie umknęło ;:306
Nie pamiętam tylko czy ma być murowana?- ale pewnie tak bo skoro płyta już wylana ;:108
:wit Kasiu też mi się marzy taka altana z wędzarką i ze zlewem . jednak ja na początek mogę postawić wędzarkę i planuję to zrobić w takim miejscu aby później ja wkomponować w altanę. Z kolei altanę mogę postawić dopiero po rozebraniu naszej "drewutni"- jest tam sporo drzewa do odzyskania
Elu :wit to notuj kochana - ja też niebawem dostanę ofertę hortensji - mnie jednak bardziej podobają się te z przewagą kwiatów płonnych - i na nich będę się skupiać.
dla rozweselenia troszkę liliowców ,a przy okazji pytanie dlaczego niektóre z nich mają plamy - co im dolega?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- Cz 24 sty 2013 14:26 --

:wit Elu :wit Wiem o Twojej wędzareczce i śledzę Twój wątek na bieżąco, żeby mnie coś nie umknęło ;:306
Nie pamiętam tylko czy ma być murowana?- ale pewnie tak bo skoro płyta już wylana ;:108
:wit Kasiu też mi się marzy taka altana z wędzarką i ze zlewem . jednak ja na początek mogę postawić wędzarkę i planuję to zrobić w takim miejscu aby później ja wkomponować w altanę. Z kolei altanę mogę postawić dopiero po rozebraniu naszej "drewutni"- jest tam sporo drzewa do odzyskania
Elu :wit to notuj kochana - ja też niebawem dostanę ofertę hortensji - mnie jednak bardziej podobają się te z przewagą kwiatów płonnych - i na nich będę się skupiać.
dla rozweselenia troszkę liliowców ,a przy okazji pytanie dlaczego niektóre z nich mają plamy - co im dolega?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Opuszczam forum bo niedługo spotkanko forumowe u Romci :heja :wit
Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Weż Ewciu ze dwa faworki dla mnie!!!
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Agatko wezmę ze cztery tylko ciiiiiiiiiiiiiiiiiii ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tak jak dobrze napisałaś że ma być tak i murowana tylko czy ja tego doczekam , mój M ma dwie lewe ręce do murowania i jestem sama zła na siebie że o tym mówiłam bo tyle już pieniędzy poszło a efektów nie widać ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Wpadniemy z Olkiem i wedzareczke będziesz miała jak ta lala ;:196.
ja już mam cegły ,kozły na daszek,deski,drzwiczki do paleniska , natomiast brak: rury na kanal i tutaj myślę albo nad stalową albo nad ceramiczną - (ceramiczna wyjdzie dużo drożej :( )
Całość ma mieć długość ok 2,5 m :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu życzę miłego spotkania ! a liliowce masz śliczne i sporo ich - nie wiem dlaczego mają plamy muszę poczytać!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”