Ewcia czy pamiętasz gdzie kupowałaś tą mniejszą Vanilkę - bo ja na giełdzie przed halą sportową ale u mnie nie jest taka mała , sadziłam ją w czerwcu w 2012
ma nawet ten znacznik -r w kółku
Nie doczytałam czy masz w swojej kolekcji Mega Mindi ,bo jak nie, to możemy się wymienić na coś tam,weszłam na stronę Szmita ma bardzo duży wybór
ale jutro zadzwonie i spytam czy prowadzi sprzedaż wysyłkową -podane są ceny hurtowe -arborescens 'Annabelle'
arborescens 'Annabelle'
hortensja krzaczasta 'Annabelle' C5 60-80 15.00
arborescens 'Bounty'
hortensja krzaczasta 'Bounty' C5 60-80 15.00
arborescens 'Hills of Snow'
hortensja krzaczasta 'Hills of Snow' C5 60-80 15.00
arborescens 'White Dome'
hortensja krzaczasta 'White Dome' C2 30-40 8.00
arborescens INCREDIBALL 'Abetwo' PBR
hortensja krzaczasta INCREDIBALL C5 40-60 49.00
arborescens INVINCIBELLE 'Spirit'
hortensja krzaczasta C5 40-60 49.00
paniculata 'Brussels Lace'
i td..skasowałam reszte oferty ,żeby doszło do Ciebie ...na razie ide spać pa pa do jutra
Ewuniu wybacz zaniedbałam Twój wątek, ale coś mnie nie informowano o nim. Nadrobiłam już zaległości. Masz bardzo dużo ładnych roślin i innych żywych organizmów Te jaszczurki to tak po głowach Wam chodzą
Obiecuje poprawę
Dziękuje Ewunia - nie myślałam że jak otworzę wątek to nie będę miała już tyle czasu . Romciu poczytałam o tym rdeście ale to jest pnącze- na razie nie mogę sadzić pnącza ,gdyż musimy jeszcze z sąsiadką przenieść ogrodzenie w granicy. Elu
Ja kupowałam w Plantmarze - chciałam jeszcze dokupić ,ale niestety właściciel nie chce wysyłać roślin - jak to mówi ma koszmary jak rośliny są w drodze- ale na miejscu chętnie sprzeda .
Sanday fraise wg literatury osiągnie maksymalnie 1,30- u mnie była mniejsza- zobaczymy w tym roku
Szmit z tego co się orientuje to nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej
Dzwoniłaś ? Marysiu nic nie będę wybaczać bo nie mam co - od nie dawna mam watek a już się gubię w odwiedzinach Anushka (Ania?)- Witaj i zapraszam częściej - byłam u Ciebie i widziałam co zrobiliście z działką. Będę śledzić Twoje zmagania tym bardziej ,że mam w planach na ten rok postawić z cegły wędzarnie z grilem a widziałam , że u ciebie już stoi.
Tereniu - nie mam w domu kwiatów to chociaż w patyki się bawię
Aniu - dziękuje
Ha, a my już mamy wiatę, czyli daszek nad grillowędzarnią na ten rok zaplanowaną...
Może stanie... obok ma być zlew, ławy, stoły a wokół wiaty vel. altany kratownice na winogrona i ogóraski...
Ale o tym podobno na ten rok mogę zapomnieć
Ewcia dzisiaj byłam tak zalatana ,że nie dzwoniłam ja swoje kupowałam na giełdzie mam adres faceta i telefon jak by co , u Tracza i koło mnie na Janosika z tym że
ceny są różne jutro zagadam z Agusią bo nie jestem pewna czy ona nie kupowała uSzmita mamy troche czasu do wiosny,będę spisywała gdzie co kto ma
już powinny być jakieś oferty,, jutro się odezwę bym zapomniała przy szambie moze-- Irga ładny krzew--Ela
Elu Wiem o Twojej wędzareczce i śledzę Twój wątek na bieżąco, żeby mnie coś nie umknęło
Nie pamiętam tylko czy ma być murowana?- ale pewnie tak bo skoro płyta już wylana Kasiu też mi się marzy taka altana z wędzarką i ze zlewem . jednak ja na początek mogę postawić wędzarkę i planuję to zrobić w takim miejscu aby później ja wkomponować w altanę. Z kolei altanę mogę postawić dopiero po rozebraniu naszej "drewutni"- jest tam sporo drzewa do odzyskania Elu to notuj kochana - ja też niebawem dostanę ofertę hortensji - mnie jednak bardziej podobają się te z przewagą kwiatów płonnych - i na nich będę się skupiać.
dla rozweselenia troszkę liliowców ,a przy okazji pytanie dlaczego niektóre z nich mają plamy - co im dolega?
-- Cz 24 sty 2013 14:26 --
Elu Wiem o Twojej wędzareczce i śledzę Twój wątek na bieżąco, żeby mnie coś nie umknęło
Nie pamiętam tylko czy ma być murowana?- ale pewnie tak bo skoro płyta już wylana Kasiu też mi się marzy taka altana z wędzarką i ze zlewem . jednak ja na początek mogę postawić wędzarkę i planuję to zrobić w takim miejscu aby później ja wkomponować w altanę. Z kolei altanę mogę postawić dopiero po rozebraniu naszej "drewutni"- jest tam sporo drzewa do odzyskania Elu to notuj kochana - ja też niebawem dostanę ofertę hortensji - mnie jednak bardziej podobają się te z przewagą kwiatów płonnych - i na nich będę się skupiać.
dla rozweselenia troszkę liliowców ,a przy okazji pytanie dlaczego niektóre z nich mają plamy - co im dolega?
Opuszczam forum bo niedługo spotkanko forumowe u Romci
Tak jak dobrze napisałaś że ma być tak i murowana tylko czy ja tego doczekam , mój M ma dwie lewe ręce do murowania i jestem sama zła na siebie że o tym mówiłam bo tyle już pieniędzy poszło a efektów nie widać
Wpadniemy z Olkiem i wedzareczke będziesz miała jak ta lala .
ja już mam cegły ,kozły na daszek,deski,drzwiczki do paleniska , natomiast brak: rury na kanal i tutaj myślę albo nad stalową albo nad ceramiczną - (ceramiczna wyjdzie dużo drożej )
Całość ma mieć długość ok 2,5 m